Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Paqito

Paqito
(senior tag)

Erre nincs jobb szó, brutális. Méretileg, képileg, árilag...
Gondolom nálunk -ha egyáltalán forgalmazzák- 600 000 eFt felett lesz az ára

"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius

(#2) CYBERIA

CYBERIA
(senior tag)

NTSC 100%
Ez már alakul.

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#3) akosf válasza CYBERIA (#2) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úgy érted, megy az még feljebb is?

(#4) Loretto válasza Paqito (#1) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

De kapsz hozzá egy irószatalt is amin jól mutat ez a szörny.
Azért ennek már hely is kell.

Soirée...

(#5) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

Mért kéne neki mindkét DVI-bemenet az 2560*1600-hoz? Egy darab dual-link csatlakozó kell neki.

(#6) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

hogyhogy csak 2 cég csinált eddig 30"os TFT-t?
Samsung monitort kifelejtettétek?
Samsung 305T --> [link]

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#7) Renwick válasza TeeJay (#6) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Basszus, úgy tudtam, hogy beszop@tom magam ezzel. :)

Perszehogy, a Samsungot kihagytam. Javítva, kösz...

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#8) Renwick válasza zsiga667 (#5) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

És mivan, ha nincs ilyen kimenete az eszközödnek? :)

üdv

R.

(#9) bugger válasza Renwick (#8) üzenetére

bugger
(lelkes újonc)

hát... azért mondj egy olyan mai VGA-t, amin nincs, és ami "illik" is mellé... (tehát nem az integrált v 5k Ft S3 VGA kategória) :)

(#10) Rover623

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

a két bemenet révén azonban minden további nélkül megoldható az is, hogy a monitor egyszerre két számítógép képét jelenítse meg (egyenként 1200x1600 pixelnyi felületet nyújtva a gépeknek).
És középen marad egy 160 pixeles "gap"...?:DD

primus inter pares

(#11) bugger válasza Rover623 (#10) üzenetére

bugger
(lelkes újonc)

1200x1600-at minden VGA simán megjelenít (1600x1200+90°forgatás-t minden kártya tud már jóideje), de 1280x1600 már nagyon nem szabvány felbontás, gondolom ezért... meg így könnyebb is elkülöníteni a két munkafelület határát.

(#12) Renwick válasza bugger (#9) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Passz. De elméletileg nincs kizárva az ilyesmi. Ezért fogalmaz úgy a hír is, hogy "mindkét DVI-bemenetére szükség lehet"...

üdv

R.

(#13) Rover623 válasza bugger (#11) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Digitális átvitelnél nem nagyon számít hogy mi szabvány, vagy "nagyon nem szabvány"...itt nem kell bűvészkedni az időzítésekkel meg a szinkronnal...;)
Jó régen volt nálam vmi 24"-os Dell...PIP volt a lelkem: akármelyik két bemenetét egymásba tudta rakni akármilyen kombinációban...natívan, átméretezve, kép a képben, egymás mellett, stb.

Renwick: pl. Geforce 7300 vagy 8400...csak single mindkettő...de valóban elég ritka hogy ilyen kari hajtson meg egy ekkora panelt...:DDD

[ Szerkesztve ]

primus inter pares

(#14) Renwick válasza Rover623 (#13) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

A kulcs szempont itt a képarány, ami ugye az 1200x1600-nál szépen 4:3 (azaz 3:4), 1280x1600-nál meg már nem egészen annyi...

üdv

R.

(#15) Cs_Laci

Cs_Laci
(senior tag)

Ritkán mondok ilyet, de: Akarom! Kell! :O
Annyira szépen puritán.

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#16) Kopi31415 válasza Renwick (#7) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Es a HP ilyen monitoraval mi van? Meg a max kethetes hiretekkel? Hirtelen ot lett a kettobol?:D:D

A multkorival egyutt mar van ket olyan monitor, ami instant get szamomra.

Telleg, a 9Mpixeles monitorokrol tud vki vmit, hogy milyenek, milyen a paneljuk, egyaltalan hogy lehet olyan kicsivel tobb, mint 22"-bol, esatobbi, esatobbi. Munkara olyannal is kibekulnek, ha tudnek szerezni, meg melle egy megfelelo kartyat...

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#17) Rover623 válasza Renwick (#14) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Aha...értem...:DD

És pl. az 1024x1024 felbontású plazma tévéknél mekkora a képarány?
És a Macintosh LCD-k 1600x1050-es felbontása milyen képarányú?

Egyébként az 1280x1600 szépen 5:4 (azaz 4:5) pont mint az 1280x1024.:C
Oszt' azt is bírják nézni a népek, elég sokan...vagy nem...?;)

[ Szerkesztve ]

primus inter pares

(#18) Alan válasza Renwick (#7) üzenetére

Alan
(fanatikus tag)

(#19) Renwick válasza Kopi31415 (#16) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Feladom, ez ma nekem nem megy... :D

üdv

R.

(#20) Renwick válasza Rover623 (#17) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Javíts ki ha tévedek, de például a számítógépes fotómanipulációnál erősen a 4:3 a sweet point, nemde? Persze nyilván el lehet lenni más képarányokkal/felbontásokkal is, de a profi képszerkesztők valahogy mégis jobban komázzák ezeket... :)

üdv

R.

[ Szerkesztve ]

(#21) dekoninck válasza Renwick (#20) üzenetére

dekoninck
(senior tag)
LOGOUT blog

De a Photoshop, GIMP etc palettákat nagyon kellemes a képek mellé tenni...
A minap nézegettem a 30 colos Samsungot, hát, a nyakam majd leszakadt, ahogy a képernyő egyik szélétől a másikig tekintgettem...

[ Szerkesztve ]

(#22) MegalodonS

MegalodonS
(senior tag)

Nagyon szepek es jok a 30" kepernyok, de ket GTX SLI alatt felejtheto a jatekokban :O

(#23) Rover623 válasza Renwick (#20) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A 4:3 jelentőségét nem vitatom...:R
De mivel az 5:4 az LCD-k esetén erősen elterjedt, ezért szvsz nem állja meg a helyét az az érvelés hogy azért 1200x1600 és nem 1280x1600 mert 4:3 vs. 5:4...;)
Nem logikus hogy ne lehessen kihasználni az egész képfelületet...:U

primus inter pares

(#24) orbano válasza Renwick (#20) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nem komálják, a wideot szeretik, imént említették az okát is.

A vér nem válik VAZZE!™

(#25) dekoninck

dekoninck
(senior tag)
LOGOUT blog

Miért nézel keresztül rajtam? :O
Hova rakod a palettákat fotószerkesztéskor, a képre, aztán meg húzogatod, ha útban van? :)

(#26) Renwick válasza dekoninck (#21) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez tény, csak a profik egy duálmonitoros platformnál szeretik az egyik kijelzőn a végeredményt látni -- ha lehet teljesen torzításmentesen --, miközben a másikon a részletekkel molyolnak...

üdv

R.

(#27) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miert van az, h a legtobb EIZO monitor birtoklasi vagyat gerjeszt bennem??? :U

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#28) TeeJay válasza Cs_Laci (#15) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

jaja meg kell hozzá egy lottóötös hogy megvehesd :D
a Samsung 305T durván 350ezer bruttó :D
nem hiszem hogy ez olcsóbb lenne :B

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#29) venember83 válasza TeeJay (#28) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nezd meg a markajat, valszeg legalabb 1.3szor annyi lesz mint a Samsung, de EIZO-k vannak annyival jobbak is, emlekszem mikor meg 10 ev garit adtak a monitorjaikra... :Y

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#30) Cathfaern válasza venember83 (#29) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem azért de utolsó sorában ott van az ára, majdnem 2x-es ;]

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#31) venember83 válasza Cathfaern (#30) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na, akkor min. ketszer jobb, mit lehet ehhez meg hozzafuzni? :DDD De a 455e messze van a 350e duplajatol, kedves MODERÁTOR uraság... Vakon is telibekaptam, h kb 1.3szorosa lesz, gyonyoru :))

[ Szerkesztve ]

(#32) zsiga667 válasza Renwick (#20) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Szerintem a 3:2 arányú fényképek kezeléséhez a 16:10 képarányú monitor jobb mint a 4:3 (5:4-ről nem is beszélve). :)

[ Szerkesztve ]

(#33) Renwick válasza zsiga667 (#32) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez már nagyon off, de a profi kisfilmes gépek digitális utódjai tudtommal még ma is inkább 4:3-ban dolgoznak...

üdv

R.

(#34) Kopi31415 válasza zsiga667 (#32) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ebben kerdes, hogy hotkey modon dolgozol-e, vagy cel beviteli eszkozzel, vagy egerrel kattintgatsz az ikonokon. Ha utobbi, akkor valoban kell a hely az ikonoknak, fuleknek, menuknek, egyebeknek. De ha megoldottad az egermentes munkadat, akkro valszeg a 4:3 a jobb.Mert akkor teljes kepernyoben tudsz dolgozni.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#35) Kopi31415 válasza Renwick (#33) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Par eve olvastam vmit, hogy a Leica szabvanytol elternenek paran, pl a Panasonic is, ezert kifejlesztetek a 4:§ aranyu erzekeltot, s uj szabvannya tennek. Azota nem tom mi van vele, mennyire terjedt el, de tudtommal a DSRL pro kategoria az maradt a filmes aranyoknal.

(#36) zsiga667 válasza Renwick (#33) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Canon, Nikon, Leica R/M, stb. gépek 24/36 Leica filmkockával megegyező arányú (esetleg méretű, de általában kisebb) érzékelőt használnak, kivéve a 4:3 System gépei (Oly, Pana, meg a kommersz Leica).
Középformátumban van 4:3.

(#37) zsiga667 válasza Kopi31415 (#34) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

A fényképezőgépemből kijövő kép oldalainak aránya 3:2 (1,5), a wide monitoré 16:10 (1,6), a 4:3 meg 1,33... Lehet én vagyok hülye (meg vak is, mert itt van az orrom előtt egy 4:3 és egy 16:10 monitor egymás mellett) de egyértelműen a wide nyer ha csak a kép látszik és semmi ikon/menü/toolbar.

(#38) Kopi31415 válasza zsiga667 (#37) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

scuzi, bebuktam, igaz. Bar akkor meg kerdeznem vajh pro celra miert nincs megfelelo nativ keparany a fotosoknak? Sejtesed nicns vletlen?

(#39) zombikiller

zombikiller
(tag)

Na ez a monitor nekem nemcsak, hogy árilag de már nagyságilag is túl nagy majdnem nagyobb a képátlója, mint a TV-mé el se férne az asztalon ..... ;]

(#40) Kopi31415 válasza zombikiller (#39) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azert egy fel azuto 3D modelljet nezegetni rajta sztem te is eltudnad. :)

(#41) orbano válasza Renwick (#33) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

3:2 az APS-C, és a 35mm is, a kompaktokban használnak 4:3-as szenzorokat. az meg messze nem a proffesszionális felhasználás.
de akármit mondasz, profi grafikai célra igen népszerűek a wide monitorok.

A vér nem válik VAZZE!™

(#42) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nyamm :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#43) orbano válasza Kopi31415 (#38) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

mert nincs rá szükség

A vér nem válik VAZZE!™

(#44) orbano válasza Kopi31415 (#34) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

egérmentes grafikai munka? most eltekintve attól, hogy egér nélkül elég nehéz grafikai munkát végezni, a lényeget értem. de akkor egyből áruld is el nekem, hogyan választasz ki pusztán billentyűzettel egy layert mondjuk egy 30 layeres grafikán úgy, hogy nincs a képernyőn a megfelelő toolbar.

A vér nem válik VAZZE!™

(#45) erdoke válasza venember83 (#29) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Valószínűleg ebben is Samsung panel van, ahogy a korábbi 24-es Eizokban. Trükköznek még az elektronikával, de a tesztek szerint nem sok előnye van. Talán csak annyi, hogy kalibrálatlanul közelebb van a tudása határához, mint pl. a Samsung. Alaposan bekalibrálva viszont alig van különbség. Állítólag, én még nem néztem 24-30-as Samsungot hosszabb ideig. :)

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#46) frankie!

frankie!
(őstag)

Vajon melyik lehet a jobb? Ez vagy a múltkor bemutatott Dell óriás?

(#47) Kopi31415 válasza orbano (#44) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ugyesen? :D
Egyebkent mivel nem hasznalok ilyen programokat nem ismerem oket, de talan csak meg lehet oldani vhogy, hogy az egeret csak arra hasznalja az ember, amire feltetlen szukseges. Esetleg egy gorgoprogramozassal el tom kepzelni. Mar ha lehet. Vagy egy spacemouse programozassal... Makor ra?

(#48) lúzer válasza TeeJay (#28) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem is olyan drága! :DDD

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#49) lúzer válasza Cathfaern (#30) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hol?

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#50) Kopi31415 válasza frankie! (#46) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vagy a max ket hete bemutatott spec procis?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.