2019. augusztus 19., hétfő

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

SilverStone és BTX

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sok érdekes újdonságot szedtünk egy csokorba, és megnéztük, hogyan áll a BTX.

Desktop

Vadiúj egér és billentyűzet kombinációkkal jelentkezett a Logitech. A Cordless Desktop S510 nagyon jól illik például a korábban említett SilverStone multimédiaházakhoz. Végre egy olyan billentyűzettel találkoztunk, melynek csuklótámasza nem otromba egészségvédelmi eszköz, hanem elegánsan beleolvad a külsőbe, szinte díszítőelem. További érdekesség a lapos kialakítás, a zoom és egyéb programozható funkciógombok. A sikkes billentyűzethez a LX5 vezeték nélküli optikai egeret mellékelik, melynek négyirányú görgővel büszkélkedik. A szett vételára tudásához mérten elfogadható, 15 100 Ft.

A Logitech Cordless Desktop MX3000 Laser még komolyabb készlet. A nevében a Laser utótag a lézeres érzékelőjű MX600 vezeték nélküli egérre utal. A klaviatúra ebben az esetben is lapos Zero-Degree Tilt kialakítású. A szokásos billentyűk mellett seregnyi extrát találunk, melyekkel médialejátszó, képnézegető vagy internetes eszközök vezérelhetőek. A energiatakarékos üzemmódnak köszönhetően négy darab AA méretű alkáli elemről akár hat hónapig is üzemelhet a készlet, melynek vételára 22 500 Ft.

Két hete szóltunk a lézeres Logitech G5 érkezéséről, most megjött a nagytestvére is, a G7, mely már nemcsak lézeres, hanem vezeték nélküli is. Az érzékelő pontossága 2000 dpi, és akár 20 g gyorsulást is követni tud, legnagyobb sebessége felülettől függően 114-165 cm/sec. Az akkumulátortöltőként és USB csatlakozóként is üzemelő vevőegység 2,4 GHz-en a szokásos rádiós egereknél ötször gyorsabb kapcsolatot biztosít. Az egérhez két lítiumos akkumulátort kapunk, így a cserével sem lesz gondunk. Egy feltöltésből akár 10 óra játékra is elegendő a telep. A töltés szintjét ötfokozatú jelzőfény mutatja. A Logitech vezeték nélküli csúcsegeréhez 22 800 Ft ellenében lehet hozzájutni

A szuperegerek exkluzív klubja még egy taggal bővült. Ugyan vezetékes, de szintén lézeres érzékelőjű a Razer Copperhead. 1000 Hz-en üzemelő érzékelője 1 ms-os válaszidőt tesz lehetővé, ez a szokásos egerek reakcióidejének egynyolcada. A szenzor másodpercenként több mint hétezerszer vesz mintát, így megközelítőleg 20 g-s gyorsulást is detektálni tud. A Razer új csúcsmodelljének hét gombja van, melyek közt helyet kapott a már hagyományosnak mondható menet közbeni felbontásállító is. A jobb testreszabhatóság miatt a Copperheadhez apró súlyokat is mellékelnek, valamint 32 kB memóriájában felhasználói profilok tárolhatóak. A professzionális játékhoz szabott rágcsáló ára 18 600 Ft. Ráadásul most a Pixel Kft. minden Copperheadhez – de a többi Razer és Logitech MX egérhez is – Hyper Glide skatez-t ad ajándékba!


Razer Copperhead

Végezetül még két mókás Logitech egeret említünk meg. Egyaránt 4500 forintos áron kapható a pöttyös Spot Mouse és a tigriscsíkos Tiger Mouse. A vidám megjelenés mögött egyszerű, hétköznapi használatra szánt, görgős optikai egerek bújnak meg.


Tappancsos és tigrismintás Logitech rágcsáló

rudi

Hirdetés

Azóta történt

  • Temjin szépségek

    A Cooler Masterből kivált SilverStone Technology elegáns tornyaival ismerkedtünk.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.