Esős hétköznapokon is szárazak maradnak a hardverek

Az RTX-es desktop gép és a különböző komponensek fölé monitorok, illetve hálózati eszközök tartanak esernyőt.

Számítógép, házak


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. Az árakat a cikk megjelenése előtti napon aktualizáljuk, de a jelen piaci helyzetben akár egy nap elteltével is változhat az ára a termékeknek. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Szombati anyagunkat egy játékos kedvűeknek szánt asztali PC-vel, a Foramax AMD Ryzen Game PC Gen5 V6-tal kezdjük, amelyet három év garanciával 289 900 forintért vihetünk haza. Az ablakos DeepCool Matrexx 40 3FS házban lakó konfiguráció ASUS Prime B450M-K II alaplapjában 6 magos/12 szálas, 4,2 GHz-ig boostoló AMD Ryzen 5 5500 processzor dolgozik, amit 16 GB DDR4-3200 memóriával, 500 GB-os Kingston NV1 NVMe SSD-vel és 6 GB-os ASUS GeForce GTX 1660 Super videokártyával egészítettek ki. Az alkatrészeket egy 500 wattos táp látja el energiával.

Foramax AMD Ryzen Game PC Gen5 V6
Foramax AMD Ryzen Game PC Gen5 V6 [+]

Ha egy modern dizájnelveket követő, de megfizethető miditornyot szeretnénk vásárolni, a 18 870 forintra taksált, ATX-es Kolink Inspire X1 talán megfelelő lehet. A 426 mm magas, 200 mm széles és 365 mm mély, 7 bővítőhelyes géplak balról edzett üveglappal fedett, kétkamrás belterében 155 mm magas processzorhűtők és 300 mm hosszú grafikus vezérlők férnek el, háttértárolók vonatkozásában két 2,5, valamint két 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtónak zöld a lámpa. A beltérben legfeljebb hat ventilátor szállíthatja a hűsítő fuvallatokat, és egy 120 mm-es, ARGB LED-es példány jár is a házhoz, de a vizes rendszerek gazdáinak sem kell feltétlenül másfelé nézelődniük, ugyanis előre egy 240, hátra pedig egy 120 mm-es radiátort csavarozhatunk be.

Kolink Inspire X1
Kolink Inspire X1 [+]

Az alaplapi tüskesorokkal vagy az RGB gombbal vezérelhető fénycsíkkal díszített előlapról szerencsére nem spórolták le a perforációkat, így nincs túlságosan lefojtva a szellőzés. A tetőlemez elején az RGB gomb mellett egy USB 3.0, két USB 2.0 kapu és dupla audio jack állomásozik, a ház alján pedig kivehető porszűrő betét vigyázza a komponensek tisztaságát.

A 495 mm magas, 245 mm széles és 465 mm mély, 7+3 bővítőhelyes Kolink Observatory Z-be már E-ATX formátumú deszkák is bepasszinthatók, és nem csak az oldalán, hanem az előlapján is felbukkan az edzett üveg. Az 53 140 forintra árazott kalyiba két porszűrővel megspékelt belsejébe 180 mm magas CPU-hűtőket és 380 mm hosszú VGA-kat építhetünk be, az állományokat pedig két 2,5 vagy 3,5 hüvelykes, illetve három 2,5 vagy két 3,5 hüvelykes meghajtón tárolhatjuk.

Kolink Observatory Z
Kolink Observatory Z [+]

A beköltöztethető légkavarók száma hét, melyekből négy 120 mm-es, PWM-es Umbra Void ARGB-s darab tartozék, és elöl akár két 200 mm-es szélgépet is munkára foghatunk. Radiátorokból három szerelhető be, és a 360 mm-es kivitelek mellett még a 420 mm-es modellek sincsenek tiltólistán. A felül megülő csatlakozósoron egy USB 3.2 Gen2 Type-C, két USB 3.2 Gen1 Type-A, két USB 2.0 aljzat és két audio jack táborozott le, és itt található az ARGB vezérlő gomb is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés