Hirdetés

Elegáns Toshiba külső adattár

Toshiba StorE Art

A Toshiba az egyik élenjáró cég a kisméretű merevlemezek tervezésében és gyártásában, így természetesen saját termékvonallal is rendelkeznek a külső adattárolók piacán. A StorE Art termékek belsejében mindhárom méretkategóriára, 1,8, 2,5 és 3,5 hüvelykes merevlemezekre is terveztek saját megoldásokat. Akadnak egyszerű, csak adathordozás céljára kifejlesztett megoldások, de biztonságos, ujjlenyomat-olvasóval felszerelt példányok is. Nálunk a StorE Art fekete, 320 GB-os változata járt, amely a leginkább népszerűnek mondható 2,5 hüvelykes méretű merevlemezre épült.


[+]

Már a csomagolást is úgy alakították ki, hogy a StorE Art fényes fekete, tükröződő borításán megakadjon a bámészkodó szeme, ami előnyhöz juttathatja, ha többféle hasonló termék közül kell választani. Az alatta kialakított rekeszekbe került a tápellátást és az adatátvitelt biztosítú Y-végű USB kábel, mögé helyezték el a gyors üzembehelyezési útmutatót és a garancialevelet, és végül egy hordtok is előkerült. Ez a tárolóhoz hasonlóan fekete színű, és puha bársonyból készült.


[+]

A Toshiba a StorE Art, avagy szabad fordításban a "tárolás művészete" nevet adta külső merevlemezének; művészi szempontból külsőleg a minimalista irányvonalat követték. A felső rész karcálló borítást kapott, rajta csak a gyártó neve és az egyik sarkában egyetlen szem LED látható, amely folyamatosan világít, ha csatlakoztatjuk a számítógéphez, és villog, ha amikor adatátvitel zajlik.


[+]

A hátoldalra nem került fel semmi izgalmas. Egyszerű szürke műanyagból készítették, csak a kötelező matricákat ragasztották fel rá. Szellőzőrácsot vagy bármilyen olyan nyílást, ami a merevlemeznek biztosítana friss levegőt, nem alakítottak ki, de erre tulajdonképpen nem is volt szükség.


[+]

Az oldallapok vonalait nem töri meg semmi, az egyetlen kivételt a mini-USB csatlakozó képezi. Erről nem is mutatnánk képet, viszont megpróbáltuk lefényképezni a felső részt úgy, hogy visszaadja azt a látványt, amit a StorE Art nyújt. Tapasztalatlan legyeknek nem ajánljuk rajta a landolást, a lábtörés garantált. Íme:


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés