Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LOTR
addikt
sziasztok
win10-ben létrehoztam a tálcára a quick launch mappát, de folyton összekeveri (újraindításokként) az ikonok sorrendjét
tudnátok erre megoldást mondani?
köszi előre isOne Ring to rule them all
-
LOTR
addikt
sziasztok
ritka, ha olyankor írok, amikor nincs különösebb probléma, csak egy furcsaság:
az elmúlt jó 1, de lehet inkább 2 héten szinte naponta 2x írja, hogy indítsam újra a gépet, mert a win10 új frissítést töltött le, nálam van valami gond, vagy valóban ennyire sűrűn érkeznek most frissítések?
kösziOne Ring to rule them all
-
LOTR
addikt
válasz netpeti98 #63750 üzenetére
én is erre gondoltam, azért is kérdeztem rá, ha itt van a hiba, hogy lehet ezt kikapcsolni?
mert a 1607, ami nekem van nem 1703, ami meg a legfrissebb a fentebb linkelt lista szerint
kösziha jól értettem ezeket kérted: winupdate
[ Szerkesztve ]
One Ring to rule them all
-
LOTR
addikt
válasz netpeti98 #63773 üzenetére
sajnos ott továbbra is csak annyit ír, hogy 'még nincs telepítve frissítés'
azóta többször próbált frissíteni, de továbbra is csak a 1607-es verzióm van, a 1703-at pedig ismét csak tölti lehogy lehetne megoldani ezt a problémát? esetleg kikapcsolom az auto updatet (főleg, ha mobilnettel vagyok...) és majd ha jön a következő, azt majd telepítem?
[ Szerkesztve ]
-
-
LOTR
addikt
sziasztok
win 10-nél olyanra van lehetőség, hogy a zárolási képernyő ne jelenjen meg, ha távoli asztaleléréssel jelentkezek be az adott gépre?valamint
mi lehet a probléma, hogy router mögött lévő gépre nem tudok bejelentkezni távoli asztallal (a port forwarding-nál beállítottam a 3389-as portot, de valami router-es beállítás lehet a probléma, mert mobilnetes csatlakozással megy)
-
LOTR
addikt
sziasztok
van egy ilyen problémánk, mi lehet a gond:
win10-et kellene telepíteni egy GA-EP35-DS4 alaplapra, jelenleg f2-es bios van rajta, ami 2007-es, usb-ről (fat32) nem ismeri fel a win10 telepítőt, dvd-ről pedig el sem indul (win7 telepítő dvdről indul)
bios frissítés szintén nem ment, mert nem lát semmi háttértárat, a jelenlegi hdd ntfs-re van formázva, és usb drive-ot ugye továbbra sem ismer felaz ötlet az volt, hogy usb driveról talán lehetne telepíteni egy bios frissítés után, de ahhoz egy partíciót fat32-re kellene formázni, de ez elég körülményes lenne most, ezért inkább érdeklődnék, hogy bármi tipp, hogy lehetne feltenni a win10-et, vagy miért nem megy dvdről? innen lett letöltve iso-ban, majd a képfile kiírva dvdre
-
LOTR
addikt
válasz jokeph #77009 üzenetére
sziasztok
abból indultam ki, hogy ezzel a pendrive-val -és persze a rajta lévő telepítővel- már több win10-es rendszert is telepítettem, és ha azokkal ment, akkor gondoltam miért ne menne ezzel is, tehát nem emlékszem, de legacy-s móddal is kipróbáltam és semmi
a dvd-t pedig neroval írtam ki, képfile lemezre írása opcióval (áltlaában így működni szokott)szerintem mindent beállítva, usb-hdd-re tettem a bootolást, addig jut el a betöltés, hogy verifying dmi pool data
innen csak ctrl alt del-lel lehet továbblépni
dvdről bootolva, pedig bejön, hogy cd/dvd-ről való indításhoz nyomjon meg egy gombot, majd win10 logo is betölt és onnan nem csinál semmit (újraírható dvd-re írtam ki, de nehogy már ez legyen a probléma)(#77010) Geth
dikparttal is megnéztem, active voltnem lehet, hogy az a baj, hogy régi a bios?
és akkor jól értem, bios frissítést csak fat32-es partícióról tudok csinálni, ahhoz pedig a meglévő satás háttértárról kellene egy partíciót fat32-re formázni és csak onnan fogom tudni elvégezni az updatet, mert az usb-t fel sem ismeri?viszont továbbra sem értem, hogy dvd-ről miért nem bootolhat be a win10, ha a win7 meg igen?
(#77011) Zoz
ezt részleteznéd, hogy pontosan mit és hogy kellene megcsinálni?köszi
-
LOTR
addikt
"Legyen a pendrive-on egy darab (aktív a későbbi telepítéshez) partíció, FAT32-re formázva.
Azon legyen a BIOS file kicsomagolva.
Nem írtad, de gondolom a Legacy USB storage detect opciót bekapcsoltad. Ha nem, kapcsold be, restart, és lépj be újra a BIOS-ba. F8 a qflash opció, itt látnod kellene a pendrive-ot." - ez a rész pipaqflash-t indítva, fdd-t ír, pedig nincs is floppymeghajtó, de erre belépve, látszik, hogy látja a 8gigás usb driveot, erre le tudtam menteni a régi biost, állítólag lementette, de semmit nem látok utána filekezelőben visszanézve
ha viszont elindítom a qflasht, úgy hogy nincs a pendrive a gépben, nyilván nem lát semmit, viszont, ha ekkor rácsatlakoztatom, akkor hdd 2-nek felismeri, majd ha most lementem a biost, akkor a filekezelőben már látom is a filet, viszont ha az updatet indítom, akkor az ellenőrzés után errort ír ki (F6-os biosra próbálnám frissíteni) tehát nem tudom frissíteni
boot menüben meg az usb-k között csak usb -fdd, -cd, -hdd és -zip található (akkor is, ha a quick boot setupot indítom f12vel -vagy mi a neve-, meg akkor is, ha a boot sorrendet állítom)
"(F12 a boot override menü... Hard Disk opciót választva kapnod kell egy listát" - sajnos csak a hdd-k vannak, meg nem emlékszem még egy másik opció, de az nem az és igazából azzal sem jó
(#77030) vlevi
valóban, 2010 előtti gépekre nem tettem még win10et
legacy módban van, az usb-s win10 telepítőt iso2disc progival készítettem a hivatalos forrásból letöltött iso fileból - nem ez a media creation tool?
64bites win10-zel próbálkozoktehát akkor az újabb kérdések
miért nem indul el dvdről a win10 telepítő? vagyis ahogy írtam is, elindul a dvdről egyből megjelenik a win10 logo és tovább nem is jut...
a korábbi hsz-emben a hivatalos helyről leszedtem a bios-t, mégsem tudta updatelni, habár 3 db filet tartalmazott a csomag, de gondolom a .f6 elég neki (ettől függetlenül mindent rámásoltam), hiszen csak ennyi az updatelés: [link]köszi
-
LOTR
addikt
amúgy jogos, nem is figyeltem, hogy ez a neve, itt [link] legelőször írtam is, hogy ezzel kezdtem ezek szerint: MediaCreationTool.exe, tehet ezeken szerintem már túl vagyok, amiket írtál
viszont arra nem emlékszem biztosan, de szerintem a legelső pendriveos telepítőt így csináltam, de most akkor újra próbálom, hátha
-
LOTR
addikt
válasz jokeph #77061 üzenetére
közben írom, hogy hol tart a dolog
2.0 kingston pendrive volt amivel először próbálkoztam, nem volt jó (másik gépeken működött a telepítő)
utána csak valami noname 8gigással, jelenleg is erre töltöttem le hivatalos oldalról, mct.exe-vel a 64bites win10 telepítőt, a biosban minden usb bekapcsolva, ami ide kell - szerintem
a boot sorrendnél a hard disket kiválasztva meg lehet adni, hogy mi legyen a sorrend, vannak a hdd-k és van egy bootable add in cards opció (ahogy korábban is írtam, a sima boot sorrendnél ezeken kívül csak usb hdd ésatöbbi... van, de azokkal sem jó)
tehát a bootable add in cards opcióval indítva 2 fajta hibaüzenet jön:
egy egysoros: invalid partition table - ez eddig egyszer jöttés egy teljes képernyős hibaüzenet windows boot manager-től, egészen pontosan ez: [link]
a dvdről való telepítést teljesen elvetettük? önmagában már azt nem értem, hogy arról miért nem indul el, nem függhet össze a két dolog? vagy mégis hogy kellene kiírnom máshogy iso-ból, hogy működjön? cd/dvd kép felírás opcióval működni szokott
igen, ha egyszerű lenne az eset, akkor talán már megoldódott volna, azért köszi mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
LOTR
addikt
válasz jokeph #77091 üzenetére
egy jelenleg is működő gépről van szó, win7 megy rajta, csak már régi és elbírna egy új/friss oprendszert, amennyit elszórakoztunk már vele a win7 telepítés és minden velejárója is régen meglenne már, de engem is bosszant, hogy mégis mi lehet a gond... miért nem akarja a win10-et
amúgy most megint nem ismeri fel biosban a pendrive-ot, ezt sem tudom hova tenni, hogy volt már, hogy felismerte, aztán most mégsem
közben kipróbáltam ezt az EasyBCD-t, pont ugyan addig jutott, mint a dvd-ről való telepítésnél, ahogy elindítja usb-ről a telepítőt, win10 logo megjelenik, és onnantól kezdve semmi (most töltsek le valami módosított win10-et és próbáljam azzal is, hátha? bár ez sem lenne igazi megoldás)
ha jól látom itt az f5-ös biost frissíti f7-re: [link]
ahogy írtam ezen f2 van (a legjúabb az f6 lenne), az M.I.T. menüpont máshol van és egész más adatokat jelenít meg, pl a bios verziót sem jelzi ott, képeket később tudok majdolyan még nem lett kipróbálva, hogy mct-vel csak frissíteni a meglévő rendszert win10-re, azzal érdemes lenne játszani, vagy nem az igazi?
[ Szerkesztve ]
-
LOTR
addikt
válasz jokeph #77116 üzenetére
biosról képek
https://ibb.co/nDShE7
https://ibb.co/hn3NE7
https://ibb.co/dqF2E7
https://ibb.co/cACFZ7
https://ibb.co/fR7tMn
és ahogy korábban írtam a hard disk alatt csak a két hdd van és a bootable add in cardsmost az van folyamatban, hogy egy partíciót felszabadítunk és fat-ra formázva talán menni fog valami biosfrissítés
[ Szerkesztve ]
-
LOTR
addikt
válasz jokeph #77122 üzenetére
igen, a régi abit-os gépeimben nekem is award volt
az az ahci/raid mode nem befolyásolja ezt sajnos (ha bekapcsolom az ahci módot, akkor dvd-t is megjelenít a bootolható eszközök között, de az pont ugyan azt csinálja, mintha a cd-rom-ot állítanám be disabled módban, cserébe hosszabb lesz kicsit a bootolási folyamat)egy partíciót formáztam fat32-re, úgy már végre biost is tudtam frissíteni, ellenben semmi nem változott, usb-ről továbbra sem lehet bootolni, ha a win10 telepítőt elindítom ismét egyből a logonál megáll a folyamat és indíthatom újra a gépet
ez is érdekes, hogy dvd-ről miért nem megy a telepítés, lassan azt gondolom ideje lesz lemondani a win10ről azon a gépen, ha esetleg maradt még valakinek ötlete, azért továbbra is szívesen veszem
köszimod
erre elfelejtettem válaszolni, de korábban már leírtam, és a link alatt is ott van, na de hogy egyértelmű legyen
hard disk boot priority beállítás (a biosban ilyesmi), a gyors boot (f12) listában meg a kis pluszjel alatt található:
hdd1
hdd2
bootable add in cards
de kijelölve a bootable-t nem történik semmi, most utoljára ha jól emlékszem ntldr is missing hibaüzenet jött (64bites win10 telepítő pendrive volt)[ Szerkesztve ]
-
LOTR
addikt
válasz quailstorm #77124 üzenetére
már nem tudtam módosítani, hogy neked is tudjak válaszolni az előzőben
igen, ezek a beállítások a jelenlegi állapotot tükrözik, természetesen ha lemezről indítom a telepítőt, akkor annak megfelelően állítom be, de sajnos elég gyengécske eredménnyel eddiga korábban javasolt EasyBCD progival usb-ről is elindult a telepítő, de ugyan úgy megállt az indulás után megjelenő win10 logonál, mint ahogy a lemezről való indítások alkalmával is - az usbről való bootolás simán bios beállítások használatával még egyáltalán nem is jött össze
[ Szerkesztve ]
-
LOTR
addikt
válasz jokeph #77130 üzenetére
már szinte feladtam az egészet, de csak nem hagyott nyugodni, hogy ha már ennyit elszórakoztam vele és ha még van bármilyen lehetőség, ami a hibát felderíti, akkor ne jöjjünk rá, gondoltam csináljunk memtest bootolható usb drive-ot, egy 4. pendrive-ra, biosban boot prioritynél (ahol eddig csak a két hdd és a booatble... opció volt) persze megjelent egy új opció, hdd0 - usb... valami ilyesmi néven
úgyhogy most memtest végigfut, aztán erre az usbre is teszek egy win telepítőt, bár mondjuk ez azt a problémát még nem orvosolja, hogy miért nem fut rendesen dvdről sem a win10, de legalább látja a bios az usb meghajtót isOne Ring to rule them all
-
LOTR
addikt
memtest hibátlanul lefutott
bootolásnál felismerte ismét ezt az usd drive-ot (windows.iso-ból csináltam a 4gigás usbflash-re rendszerindítót, mert a mct csak 8 gigásra hajlandó...) aztán betöltéskor bootmgr is missing hibaüzenet...
legalább egy problémával kevesebb, usbről is bootol, de win10-et nagyon nem akarja, úgy néz ki valóban marad a win7
köszi a segítségeket még egyszerOne Ring to rule them all
-
LOTR
addikt
sziasztok
win10, kb 2 hete probléma már, nem tudom pontosan, emiatt ma frissítettem is a 1803-as verzióra
ha megnyitok képeket a win képnézegetőjével, majd itt hagyom a gépet, mire visszaérek bezáródnak, nyithatom meg és rendezhetem el újra, elég idegesítő, korábban nem volt ilyen gondomvalaki esetleg tudja a megoldást?
-
LOTR
addikt
sziasztok
érdeklődni szeretnék (itt is felteszem a kérdést, hátha):
radeon 4870 vga, windows 10-zel
a probléma pedig, hogy nem jeleníti meg pl a facebook videókat és a google maps is rosszul töltődik betöbb driver is kipróbálásra került, de nem hozott eredményt
esetleg valami tipp, hogy melyik verziószámú driverrel kellene próbálkozni, vagy mi lehet a megoldás?
-
LOTR
addikt
sziasztok
win10 telepítés közben vagyok és nem enged tovább haladni: mbr-gpt probléma
a notebookban egy lemez van, azon 2 partíció, a windows-os partíció már törölve lett, tehát oprendszer nélküli a lemez, a másik partíción pedig a mentett adatok vannak, így fontos, hogy azok az adatok megmaradjanaka kérdés az lenne, hogy tudok rá windowst telepíteni?
(ha megoldható, az legyen az utolsó lehetőség, hogy tegyen a notebook hdd-t egy másik gépbe, mentsem az adatokat egy másik háttértárra és töröljem a lemez tartalmát)esetleg pl diskparttal "partíción belül" megoldható a dolog adatvesztés nélkül?
köszönömOne Ring to rule them all
-
LOTR
addikt
szerencsére egyszerűbb volt a probléma, mint gondoltam
alapból uefi módban indította az usb-s telepítőt, de legacy BIOS mode-ban is lehetett telepíteni (bootsorrendnél volt egy másik opció is ugyan arra az usb-s meghajtóra)(#122997) Doky586
persze, mert kellettek az adatok, de akkor végülis megoldódott
köszi[ Szerkesztve ]
-
LOTR
addikt
sziasztok
van nálam egy notebook (HP ProBook 4510s - ha esetleg számít) w10-zel, a felhasználói fiókon persze jelszó van, a kódra nem emlékeznek már, a régi képek kellenének a hdd-ről, mielőtt kiszerelném a hardvert, megkérdezném tőletek, van rá mód, hogy elérjük a háttértár tartalmát szétszerelés nélkül?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- Unigine Superposition Benchmark
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest