Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    Okulásul beírom ide a legújabb történetem:
    Még az internetezés hőskorában valami akkori szolgáltatói email címmel regisztráltunk anyukám akkori vállalkozásának egy email címet.
    Aztán ahogy teltek az évek, a vállalkozás közben többször átalakult (de nem szűnt meg), majd mit ad isten az internet szolgáltató is megszűnt. Mivel azt az email címemet akkor már jó pár éve hotmailesre cseréltem, rohadtul nem izgatott. Igen ám, de most hirtelen felfüggesztették a domain címünket, mondván, hogy nem hosszabbítottuk meg. Már arra se emlékeztem, hogy kinél regisztráltuk ezt anno, a domain.hu-n kerestem vissza a regisztrátort, aki telefonba megadta a cég nevét, aki rajtuk keresztül regisztrálta a címet, így sikerült elvergődnöm a tarhely.eu-ig.
    Ahol aztán jelszó emlékeztetőt nem tudtam kérni, mivel már nincs hova. A domain akkori tulajdonosa pedig rég nem létezik. De a domain használatban lenne a jogutódok által, így azt minél hamarabb életre kellene kelteni. És ekkor kezdődött az igazi kálvária. Gondoltam semmi baj, szüntessék meg a domain-t, és én majd beregisztrálom újra valami kevésbé bürokratikus cégnél (eurodns, godaddy jövök!). Aha, csakhogy a megszüntetés egy jó 100 napos átfutási procedúra.
    Akkor változtassuk meg a kapcsolattartó adatokat. Ehhez meg a domain tulajdonosának kellene írni nekik adatváltoztatás kérő lapot, papíron, cégbejegyzéssel, alapító okirattal, jogutódlással stb...
    A bürokratikus hálózat csapdájában kerültem.
    Valószínűleg a dolog vége az lesz, hogy úgy írjuk meg az adatváltoztató lapot, mintha a régi tulajdonos írná alá, ami persze csalás, de ki nem szarja le, ha így hirtelen visszaaktiválható a domain, és nem kell dokumentum halmokat se küldözgetni? :D
    És mindez a tortúra egy saját, de felfüggesztett domain névért, ahol a végén úgyis csalunk az iratokkal, akkor minek a dokumentációs paksamétás teljesen felesleges kör?
    Mert biztos egy domain csaló vagyok, aki alig várja, hogy más helyett befizethesse a már felfüggesztett domain árát? Azt is felajánlottam nekik, hogy hagyjuk az adatok módosítását, én úgyse akarok az adminjukba se belépni, csak küldjenek ki egy csekket, vagy adjanak meg egy bankszámlát, és mi elutaljuk a domain árát, ők meg vissza aktiválják. Hiszen leszarom, hogy melyik jogelőd nevén van, az se zavar, ha arról a pár ezer Ftról valaki rég nem létező cégnek állítják ki a számlát. De neeeem, ez így nem járható, ez egy vállalkozásbarát ország, vállalkozásbarát cég.

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák