Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Fel

    addikt

    válasz AtHoS #33561 üzenetére

    A tartály elhelyezésénél ügyelni kell arra, hogy a víz eljusson a belőle induló csövön keresztül a szivattyúba (magyarán magasabban kell lennie)! Egy akkora 15 literes tartállyal ezt hogyan kivitelezed... bár semmi sem lehetetlen.

    A csövek hosszát semmiképpen sem érdemes saccolni. Ha rövidebbek, akkor okozhatnak feszültséget, idővel akár el is repedhet egy gyengébb alkatrész. Ha túl hosszú, akkor meg fölösleges terhet ró a szivattyúra (hosszú csőszakaszon van nyomásesés).
    Érdemes a blokkokat és minden egyes egyéb alkatrészt az eltervezett helyére beszerelni, betekerni a csatikat és ezután szépen a "helyszínen" lemérni a megfelelő csőhosszokat. Ez után jöhet a már általad is említett tesztelés, azaz minden ki a gépből, összerakod, feltöltöd, járatod, majd szétszed, gépben újra össze, feltöltés, légtelenítés, használat... Én bátor vagyok és ki szoktam hagyni ezt a kívül teszteléses izét.. :U Külön tápról töltöm fel a rendszert és így el tudom kerülni, hogy a gépen belül valami zárlatos legyen, ha mégis eresztene valahol a hűtés.

    A bekötések sorrendje tetszőleges, egy fontos dolog van, hogy a szivattyú a tartály után legyen. A hőmérsékleteket nem befolyásolja a blokkok sorrendje. A legfőbb szempont az legyen, hogy minél egyszerűbb legyen a csövezés (rövid szakaszok, átláthatóan, ne egymáson keresztül-kasul). Halkan jegyzem meg, hogy ennyi blokkhoz nem biztos, hogy a legjobb választás a D5 volt, egy DDC sokkal inkább megbírkózna velük.

    A D5-nek molex csati jó lesz.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák