Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszab

    aktív tag

    Nos, ha érdekel valakit az én (felületes) véleményem a Power 2-ről 3 nap után, akkor elolvassa, ha nem, akkor tovább lapoz.

    A Lenovo P70 után, ami 5” volt (illetve még mindig annyi :D), kicsit furcsa a méretkülönbség. De mire belaktam, gyakorlatilag hozzászoktam, hogy nagyobb készüléket szorongatok. Bár az extra hátlap felkerülése után ismét előjött az érzés, de percek alatt elmúlt. Ettől függetlenül számomra sokkal kényelmesebb a fogása a tok nélkül. Ami még említésre méltó, az a súlya: a maga 210 grammjával 60-nal nehezebb a lenovónál, ami azért számottevő. De a sima Power tulajoknak nem lesz ennyire észrevehető, mert az 190g.

    A kijelző, azt leszámítva, hogy a fekete (#000000) inkább nagyon sötét szürke (#303030). De ez az általános használatkor (telefonálás, böngészés, chat, stb) nem zavaró.
    Már eleve úgy kapjuk a telefont, hogy egy védőfólia rajta van. Ez nekem két helyen buborékos volt, ami szintén nem annyira zavaró. Mivel ez a két bubi a szélén van, így gyanítom, nem fog olyan sokáig fenn maradni, de sebaj, adtak tartalékot.
    A kijelző mintha picit érzéketlenebb lenne a P70-nél, de még nem okoz gondot. Remélhetőleg nem fog előjönni az elődjének a problémája.

    Zenelejátszásnál számomra szükségtelen volt a hangszínszabályzóhoz nyúlni populáris és rock zenénél. De hardcore (Angerfist – Burn this MF down tracknél) és drum and bass esetében kicsit sokalltam a mélyet.

    Az akksiról:
    A telefon 75-78% körüli töltöttséggel érkezett péntek fél 1 körül. Belaktam, egyből használni kezdtem vele a Xiaomi Mi Band 2-met, ergo a BT nonstop megy. Így merült 17%-ra a telefon vasárnap este 10-re, mikoris először töltőre tettem. Kicsit több, mint 5 óra képernyőidőt produkált kvázi 50%-nyi töltéssel. Just WoW!

    Alapból a legfrissebb 7.0-ás droiddal érkezett, azóta nem is frissített. A launchert azonnal cseréltem is a Nova-ra, mert ennek a flyme OS-nek a gyári GUI-ja egy iszonyat. De kinek a pap, kinek a papné.
    Nagyon gyors, appok között akadás nélkül vált. Aktív használat mellett is maradt bő 1 GB szabad RAM-om. Igaz, én nem használom játékra a telefont, még csak a teszt kedvéért sem raktam fel egyet sem.

    Fájlmásolási sebességek USB-n keresztül:
    NAS-ról: 2.6 MB/sec, közvetlenül a laptopról a teleonra: 13.5 MB/sec. Illetve csak az összehasonlítás végett, NAS-ról a laptopra: 3.3 MB/sec, szóval nem tudom, hová lett 700 KB/sec :)

    A WiFi gyorsan kapcsolódik, a 4G szuperül működik mindkét slot-ban, a BT-ről meg már írtam, hogy nonstop kapcsolat van a karperec és a telefon között, amit nagyon ritkán bont szét.

    A telefon egyetlen gyenge pontja szerintem a kamera. Ha nincsenek meg a megfelelő fényviszonyok, egszerűen szörnyű képeket készít. Illetve nagyon lassan fókuszál. Akár a gyári kamera app, akár az open camera appról van szó.
    A videózás is szintén szörnyű. Napnak majdnem háttal állva folyamatosan újra fókuszált.

    Amiről nem írtam, azt ofc nem használtam (HotKnot, ujjlenyomat olvasó, gesztus vezérlés, stb).

Új hozzászólás Aktív témák