- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- E-book olvasók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple notebookok
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
-
A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
ph A vállalat többek között egy slim profilos léghűtővel, egy helytakarékos táppal és egy ITX-es házzal adott magáról életjelet.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Kapnak egy rakás reklámot a Roblox játékosai
it Videohirdetésekre készülhetnek ezentúl a virtuális világokban a Roblox játékosai.
-
PROHARDVER!
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz customer114 #718 üzenetére
annyira, hogy két éve (vagy három) befenyítették a margarin gyártókat, hogy tovább szemetet már nem gyárthatnak. Így kellet változtatniuk a gyártási eljáráson (az olcsó szemét gyártót ki kellet dobni) egy drágább módszerre.
"az Unilever-től újabb információkat kaptunk. Ezek szerint a jó minőségű margarinokat ma már a modern gyártási technológiájuk révén nem hidrogénezett növényi olajjal készítik, hanem természetes összetevőkből: ilyenek lehetnek például a növényi olajok, a pálmazsír (ami szobahőmérsékleten is szilárd, ezért nincs szükség a hidrogénezés technológiájára) és / vagy kókuszzsír, így transzzsírokat is csak minimálisan tartalmaznak. (Ezt a legtöbb gyártó fel is tünteti a csomagoláson, az Unilever margarinjainak transzzsírtartalma 0.5% alatti, ami messze megfelel a WHO előírásainak."
Hidrogénezett növényi olajjal készülteket én továbbra is kerülném.
Gyarori tévhit, hogy a margarin egy iparilag “mesterségesen” előállított élelmiszer, amit ráadásul hidrogénezett növényi olajból készítenek.
A margarint ezzel szemben a “születésekor” az 1800-as évek közepén kézzel készítették, az ipari gyártás a XX. századra vált elterjedtté. A II. Világháború táján a vaj pótlására hozták forgalomba sok országban. A margarin térhódításában szerepe volt a vajhoz viszonyított fajlagosan kedvezőbb árának és a fogyasztók számára kedvezőbb reológia-, állománytulajdonságainak ( hidegen is könnyen kenhető, míg a vaj “törik”) is. Mára a margarint a többi élelmiszerhez hasonlóan főként ipari körülmények között állítják elő, de akár otthon is lehet margarint készíteni, ha nem sajnáljuk rá az időt és az energiát. A margarint jó minőségű növényi olajokból, természetes növényi zsírból és vízből készítik. A jó minőségű margarinokban nincs hidrogénezett növényi olaj, hiszen a modern gyártási technológiák során már nincs szükség rájuk. Mint minden élelmiszernél, a margarinnál is döntő jelentősége van a felhasznált nyersanyag minőségének, tisztaságának. Az olajok hidrogénezése egyébként megnöveli a termékek eltarthatóságát és íz-stabilitását. Jelenleg a hidrogénezett növényi olajokat főként a sütőipar, a cukrászat, valamint a csokoládé étbevonat készítői használnak.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
maestro87
őstag
válasz customer114 #718 üzenetére
Nem. Egészségre nem káros, sőt eszerint a vaj egészségtelenebb is.
De Dluinet leírta a lényeget, változott az eljárás így már tényleg nincs mitől félni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- E-book olvasók
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple notebookok
- További aktív témák...