-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengész
csendes tag
Csatlakoznék peterk-hoz, egy tablet szerintem sem vált ki egy laptopot, ha tényleg arról van szó, hogy tartalmat kell létrehozni.
Viszonylag sokat vagyok ügyfeleknél, ahol változó bonyolultságú dokumentumok feldolgozását kell tudnom megoldani. Ez lehet csak egy Word, amibe a megbeszélési jegyzeteimet írom, de lehet egy több megabájtos Excel-file is, ami tele van nyomva függvényekkel. Amikor kijött, első felindulásomban vettem egy Eee Pad Transfomer-t, aminek még a fizetős Documents To Go-val is hamar elértem a korlátait, ami az Excelt illeti. Imádtam a gépet, de a jegyzetek beírásán kívül nem volt másra használható, hiába állt rendelkezésre a felhőben az asztali gép, nem tudtam olyan sebességgel dolgozni. Az élet aztán megoldotta, mert a gépet ellopták, én pedig megvettem a létező legerősebb Eee Pc-t, ami alkalmas volt már arra, amire vettem, még a képelettel teletömött Excelek is mentek. Egy idő után úgy gondoltam, hogy elég a két gépből, elkezdtem az asztali helyett is használni, azt viszont nem bírta, kék halál, fagyások, meglazuló műanyag burkolat...
A mostani munkaeszközöm egy Zenbook, ez úgy néz ki, hogy jó megoldás, az akkumulátoros üzemidő tekintetében visszaépés, de azt már nem tartom olyan fontosnak. A kapcsolatunk persze itt sem indult zökkenőmentesen, egy összeszerelési hiba miatt az elsőt visszaküldtük, illetve a Win8-cal is előjött néhány kompatibilitási probléma, de ezeket megoldottuk.
A WayteQ persze ott lapul a táskában, de leginkább számológépként használom. Van rajta iTap mobile, iDisplay meg Gmote, de ezek utólag impulzusvásárlásnak bizonyultak, nem használom rendszeresen egyiket sem.
Ugyanakkor a szórakozási célú felhasználás nem feltétlenül kell, hogy kimerüljön a netezésben, játékban. Nem olyan régen jelent meg két app, ami végre Androidon is elérhetővé teszi a többsávos (értsd 4+) keverést, illetve az USB audioeszközök használatát felvételre, így zenei alkalmazásra is alternatívája lehet az Android az iOS-nek. Persze még nem tökéletes, iOS-en 48 csatornás keverő fut olyan effektekkel, amik lehetővé teszik, hogy egy komplett anyagot az iPaden vegyünk fel, vágjunk és mastereljünk, de egyrészt erre nincs szükségem, másrészt nem szeretem az iOS kötöttségeit. Arra viszont mindénképpen alkalmas, hogy az számítógépen előkészített alapokra játsszunk valamit egy gitáros ismerősőmmel valamelyik próbateremben, és ezt fel is vehetjük anélkül, hogy a laptopot cipeltem volna.
Szerk: ez hosszú lett, ne haragudjatok.
[ Szerkesztve ]
-
TeeBee73
veterán
-
alasoh
aktív tag
Szia!
Köszönöm a reakciód! Remélem nem lesz igazad a wifivel kapcsolatban, mert akkor szomorú leszek. De amúgy írtam, hogy úgy néz ki, én árnyékolom, mert a routertől bizonyos távolságra és 2 vasbeton fallal elválasztva, kézben nem műkszik rendesen. Most egy billentyűzetes tokkal írom ezt a bejegyzést, ugyanakkora távolságról és a falak is megvannak de minden rendben a wifivel... Nincs mese árnyékolok. Lehet a régebbi verzióknál is lett volna ilyen gondom, csak akkor nem vettem észre.
A Te "problémáddal" az SD-re másolással kapcsolatban, nem tudok mit mondani. Én nem vettem észre sebesség csökkenést, igaz konkrétan nem is figyeltem, de szerintem, ha lett volna, akkor az feltűnik nekem is. Mégegyszer köszi a reakciód!Nem ide tartozik, de boldog nyulat mindenkinek!
-
oleeg
tag
Szia!
Igen. Rendben működik, most próbáltam ki és nekem is a gyári 4.2.2. van a gépen. Az Anysoft programot egyébként mire használod? Én nélküle használom, rögön felismeri, amint beállítom a fizikai billentyűzet nyelvét akkor már az ékezetes karakterek is működnek. Egyedül a speciális karaktereket (#&@$) nem tudtam magyar kiosztással használni, de ha kell akkor átváltok angol nyelvre és működik az is.
Amit én szeretnék az egy ilyesmi tok:
http://www.alibaba.com/product-gs/621013097/7_tablet_pc_keyboard_case_with/showimage.html
billentyűzet + touchpad + USB port
Üdv:
o
-
hjanos1
senior tag
Én egy vezetéknélküli billentyűzet-egér párossal próbáltam. (Microsoft Wireless Desktop 800)
Amikor csatlakoztattam először, egy értesítés jött, hogy állítsam be a nyelvét.
Utána a Beállítások -> Nyelv és bevitelnél érhető el Fizikai billentyűzet menüpont alattA kép nagyítható
[ Szerkesztve ]
The Factory Must Grow
-
oleeg
tag
Szia!
Igen, egyszerűen csatlakoztattam a billentyűt és működik. Amint csatlakoztatom, a Beállítások->Nyelv és bevitel menüben megjelenik egy Fizikai Billentyűzet menü is. It az USB Keyboard menüpontban tudom kiválasztani a nyelvet, több nyelv kiválasztása is lehetséges ilyenkor a Ctrl + Space kombinációval lehet váltatni.
Üdv:
o
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A warez minden formában tiltott!
Alkalmazással kapcsolatos kérdésed itt tedd fel.
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 12.9
- iPad 8th. 128GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 88%/p3812
- Lenovo Tab M10 FHD 64GB/4GB 10,6 tablet dobozában
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest