Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gamepad
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Csak ezeket a tükrösöket oda nem viheted el kényelmesen, ahová ezeket a retikül-gépeket lazán. Most jöttem haza a nyaralásbúl, csak koncnak volt nálam a dslr... plusz csomag, plusz nyűg és macera az 5+ kilós szett-táska és két kilós állvány, mert nap közben a laza 6-7 kilométeres mászkálásokra úgyse viszi magával szívesen az ember 40 fokban, ezzel szemben egy ilyen pici cucc, meg egy gorillapod elfér a kistáskában a pia, meg a rágcsa mellé.
Igazából kétszer vettem elő a 40D-t: egyszer azért, mert már szégyelltem, hogy elcipeltem potyára, így felkeltem hajnalban, hogy hosszúexpózzak itt-ott, másodszor meg a szokásos "vonatablakból-kilövősdi", bemozdítós játék miatt. Amúgy egy kölcsön Casio EX-P700 volt nálam, meg a mini gorillapod, és nem bántam, hogy nem cibálom a Nova 4-et, meg a böhöm állványt
Szerk: hogy ON is legyek: tetszik az ötlet és remélem, hogy a G1/GH1-féle AF kerül bele. Ilyen mini-masina kell nekem, nincs mese... csak kérdés, mikor lesz mondjuk E-P1 áron a GH1
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Hab a tortán amúgy a régebbi dSLR-eknél, hogy hiába villám módon tekeri végig a fókuszutat, ha bizonytalan és kétszer, háromszor vadászik oda-vissza rosszabb fényviszonyok között. Jó pár tükrösnél megszívtam már anno emiatt, érdekes módon például az öreg E-1 hiába volt lassú, de legalább baromi pontos és "AF-hunt" mentesebb volt, míg mondjuk a D70, K100D, vagy a Pana L1. Sok mindenért lehet szidni a Canonokat, de a 20D/30D/40D/50D vonal középső AF érzékelője betyárjól bevált, emiatt csak olyan gép kő nekem majd, aminek kábé ennyire "rákapós" az autofókusza.
-
madgie
titán
Én igen, most perpillanat utálom a böhöm méretű fotóscuccokat
Ezzel a kis maki 7-14-gyel lazán mókolhatnál az utcán (az E-P1-gyel) különösebb feltűnés nélkül... viszont ha a D3+14-24-et meglátva tuti megmerevedik mindenki ötven méteres látótávolságban, netalán már a kisbicskát is veszik előfele
-
madgie
titán
Majd fotóznak is helyettünk, csillió betáplált algoritmus alapján
Szerk: azért a G1/GH1 EVF-je megint használhatóvá teszi a kézi élességállítást, pedig az AF elterjedésével szépen háttérbe szorult ez a fajta támogatottság (kevésbé fényes és nagy keresők, visszajelzések/fénymérés hiánya itt-ott, stb)
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Ami még érdekes: a GH1 "jó" Pana szokáshoz híven nem rendelkezik jelentős "csúszkaráncigálási" lehetősséggel, tehát eleve pontosan kell vele lőni, ami nem könnyű, mert a gyári színek/tónusok csak jpg-ben léteznek, rawhoz nincs olyan progi, ami ugyanazt hozná, amit a gép mutat. Az E-P1 már jobbnak tűnik ebben a tekintetben.
#78: hogy a túróba ne játszana a rawnál a zajszűrés? CMOS-ról beszélünk...
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
"A CMOS érzékelő a kiolvasás rugalmasságának előnye mellett kezdetben számos hátránnyal rendelkezett a CCD-vel szemben. A pixelek mellett elhelyezett erősítők paramétereinek (pl. ofszet-feszültség) apró eltérései zajt adnak a képhez (pix-pattern noise). Erre a problémára az egyik gyártó (Canon) gyakorlatilag tökéletes hardveres (on-chip) megoldást talált."
Forrás: nagykrisztian.com, közelebbről a pixinfo egy cikke, de azt nem linkelném inkább be
Tehát a kialakításából adódóan muszáj zajt szűrni, és ez már a rawban is benne van, megmásíthatatlanul. Firmware frissítésekkel javítható a "kőbaltás", részletzabáló módszer, ami a túlzott zajszűrés képi eredménye, de sokszor nem szoktak vele foglalkozni, mert épp a túlzó zajszűrés miatt (látszólag) jobb lesz a dinamikateszteken és zajteszteken a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Wuthering Waves
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Külpolitika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- DIGI internet