- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
a PT-04 kioldó termékleírásában mindenütt az szerepel, h "Other flash models with a trigger voltage of 12V or lower"...
a CTR-301-re rákérdezve pedig ezt válaszolták Younguo-tól:
"The max. trigger voltage for CTR-301 P is around 300V, please kindly note."
(és 200V-os Sunpak-kel egyelőre szépen megy is) -
mcgoat
aktív tag
Azt idézd ahol azt írja, hogy figyelem, hogy nem tehető rá . 12Voltnál nagyobb talpfesz
Nézz utána a BT 169 -nek, igaz utána van még egy dióda híd, de nem hiszem, hogy úgy terveznék, hogy van benne egy triak ami 600V utána tesznek egy diódát ami csak 12 voltot tud elviselni.Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com
-
Degeczi
nagyúr
a "12V or lower" mit jelent?
hogyan kellene értelmezni, ha nem "12V-nál nem nagyobb"-ként?vajon miért írta ezt oda a gyártó, ha szerinted elvisel nagyságrenddel nagyobb feszültséget is?
persze kínai cuccoknál minden előfordulhat, talán még az is, h rosszabb specifikációt írnak rá mint amit tud a termék - de semmiképp nem bizalomgerjesztő az ilyesmi
-
Agent87
aktív tag
Na megjött a yn-460. Jó kis vaku nem annyira gagyi mint amilyennek első ránézésre hinné az ember.
Bár először megijedtem aszittem hiányoznak a hátsó ledek mert ilyen érdekesen van megcsinálva be vannak süllyesztve.
Összehasonlítva a soligor vakummal aminek 34 a kulcsszáma teljes erőn kb egyforma erősek szóval nem hinném hogy gyengébb. A külseje szintén abszolút elfogadható, a fej forgatáskor/döntéskor nem ropog, nem recseg.
Játszani jó lesz. -
Agent87
aktív tag
a kioldó még nem jött meg de a CTR-301 P -t rendeltem
azért választottam ezt mert kisebb mint a PT-04 és talpként is megáll magától + állvány menet is van az aljában.amúgy ha érdekel a vakut kitől vettem: hkyongnuophotoequipment (41$)
-
Degeczi
nagyúr
ez az egyik megoldás, a másik pedig filléres adapter, aminek vakupapucs az alja, csavarmenet a teteje
egyébként pedig azon is múlik, ki mit akar beszerezni, mert mi van otthon elérhető
nálam pl. pozitívum az általad linkelt ernyőtartó mellett, h nem kell külön vakuállványt venni, a normált használhatom (mert ilyen jellegű képeket úgyis kézből lövök, nem állványról)
másrészt a cikkben szereplő ernyőtartónak (van egy olyanom is, amit egy régi szétberhelt Hama állvány tetejére nyomtam föl) nagyon nem szeretem a vakusínét, nagyon nehéz rendesen megszorítani
az átalad linkelt Phottix/Yongnuo műanyag papucsa sokkal szimpatikusabb (ott mondjuk az ernyőt nehezebb beállítani, de nem vészes, jól megszorítva nem mozdul el) -
Wendelke
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne a Yongunoval kapcsolatban, tényleg tudja-e a 33-s kulcsszámot, illetve mennyire gáz, hogy nem lehet a reflektort zoom-olni?
Köszi előre is!
"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
Slowman
aktív tag
Én is ezt a kombinációt néztem CTR-301 P 1adó 2 vevő + 2 állványadapter. Mert jelenleg nem akarok állványra költeni. Majd kíváncsi leszek, hogy mennyire fog beválni. Amit eddig találtam kb kijönne 48,83$-ból [38,93+2X(7,50+2)] ami durván 9500HUF, de ha bejön akkor kíváncsi leszek az eladó nevére csak, hogy ne fussak vakra.
Amúgy még arra lennék kíváncsi, hogy valaki tudja, hogy működni fog e ez a vaku .[ Szerkesztve ]
-
Agent87
aktív tag
Majd megírom bár egyelőre még várom a triggert. Ami érdekes, hogy a vakuval egy napon adták fel mégis az ernyővel jött meg egyszerre a vaku, amit 1-2 nappal később postáztak. Remélem holnapra itt lesz különben elkezdek aggódni.
Akit itt linkeltem lejjebb eladó csak yongnuo-s cuccokat árul és az viszont tuti jó van pt-04 meg ctr-301 is. Én nem ettől rendeltem csak a vakut.]Wendelke: mint előző h.sz.-emben leírtam a kulcsszám stimmel egy másik ugyanolyan teljesítményű vakuval összehasonlítva. Engem nem zavar hogy nem lehet zoomolni mivel nem rendszervakuként fogom használni, max közelebb viszem
-
Degeczi
nagyúr
ha nem, akkor egyszerűen módosíthatod, flickr fórumokon ott van mit kell tenni hozzá (egyetlen plusz vezeték bekötése)
Nikon vakukat mindenesetre stabilan elsüti, pedig azok is viszonylag alacsony talpfeszültségűek (a nagyon alacsony talpfeszültség itt azért gond néha, mert a kioldóban lévő félvezetőkön is esik valamennyi, így nem biztos, h minden vaku elfogadja elsütési parancsként)
ez az eladó elvileg maga a cég, megbízható
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Megtaláltam a tökéletes rádiós kioldót:
Nikon SU-800 radiopopper "rádiós infra másolóval"
Minden egyben, rádiós jeltovábbítás, TTL, és ami a legfontosabb: kameráról állítható vakuk.
Már csak a lottó 5-ös hiányzikEgyszerűen nem értem miért nem képes ezt senki gyárilag megoldani.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Degeczi
nagyúr
meg mi a fenének kell alapban fénnyel távvezérelni,
miért nem lehetett már gyárilag rádiós módszert használni?rengeteg előnye lett volna: gyorsabb lenne, megbízható, nagy hatótávú kültérben is, nem kavarnának be az elővillanások (azok miatt megnőtt késedelem már sokaknak elég a pislogásra, egyszerű fényszinkron nem lehetséges, mert nem tudod hány villanás lesz), közeli tárgyakon nem lenne látható a beépített vaku vezérlőfénye, ...,
és egy digitális rádiókommunikáció költsége sem vészes az utóbbi évtizedben, szóval érthetetlen(arról az álomról már nem is beszélve, ha esetleg szabványként hozták volna létre, és minden vaku megértené...)
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Én sem értem.. De még most sem lenne késő. Csak ki kellene dobni ezt az optikai rendszert és kicserélni rádiósra. Pl. nikon esetében az új vakukra a szinkroncsati mellé rakni egy pici rádiós egységhez való csatlakozót, amelyen keresztül kapná az áramot is. Így akinek nem kell rádiós kioldó megveszi magában a vakut, akinek kell, az vesz hozzá egységet. És így nem kellene ilyen nehezen hordozható instabil építményekkel bajlódni. Az SU-800-ból meg csinálni egy rádiós vezérlőt. Illetve akár a komolyabb vázakba beépített commander és külön vásárolható vakupapucsba csúsztatható antenna. Bár én jobb szeretem ha nem a kamera menüjéből kutakodva kell beállítani.
Rengeteg fotósnak, főleg rendezvényfotósoknak óriási áldás lenne, és iszonyat nagyot lehetne vele szakítani, mert vinnék mint a cukrot, persze ésszerű áron./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Agent87
aktív tag
na megjött a maradék 2, az ernyőtartó és a ctr-301p.
a csomagolása nem volt eltúlozva egy buborékos meg egy sima nejlonba voltak csomagolva a cuccok semmi doboz vagy leírás és ezt újként árulva. szóval nem biztos rendelnék ettől mégegyszer (dslrbaby).
de amúgy működik.+ hkyongnuophotoequipment -nál úgy free shipping, hogy az registered tehát alá kell írnod átvételnél, ami biztonságosabb.
[ Szerkesztve ]
-
Klemice
senior tag
Itthon egy 10 darabos (3 kék, 3 zöld, 3 narancs, 1 sötétítő) szettet tépőzáras rögzítővel és tokkal együtt 2000 forintért vásárolhatunk.
Tudna adni valaki linket?
-
kricsi81
senior tag
Nekem ilyen van, ezt én 2000-ért kaptam tokkal.
Lehet, hogy azóta felmentek az árak, vagy azért volt nekem olcsóbb, mert több dolgot is vettem tőle egyszerre. Írj neki egy emailt, hogy a cikkben 2000 forint van, és hogy kaphatod-e annyiért.
kovacsrichard.hu
-
Agent87
aktív tag
-
Oldmobil
aktív tag
Kis pontosítás: a "zselés szűrőket" magyarul zselatinszűrőknek nevezzük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest