Hirdetés
- Bezárta a Microsoft az ingyenes Windows 10-re ugrás kiskapuját
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Milyen SSD-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Itt a Lenovo ThinkCentre egybegépek új nemzedéke
- Apple asztali gépek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neurotoxin
őstag
Hogy mennyi??! Azt hittem elsőre, hogy elírás az ára. Kár, hogy csak 2.0-ás HDMI került rá, abból is csak egy darab, de legalább van rajta DP-ből 2.
[ Szerkesztve ]
"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
Locutus
veterán
válasz
Neurotoxin #1 üzenetére
Az is
"Mintegy másfél forintot kérnek el érte"
-
elder troll
senior tag
válasz
Neurotoxin #1 üzenetére
Talán 3 éve vettem 32" 4K 60Hz-es lg monitort tizedáron sem, újracsomagolt akcióban 156-ért 49" 4K 120Hz qled tv-t sikerült kifogni fél éve. Biztosan én vagyok fillérofil, de ez még viccnek is nagyon rossz lenne ennyiért 2.0-ás hdmi-vel...
-
Pro Koryak
addikt
... mert az IPS paneles Apple xdr monitor 1,9misiért megéri állvány nélkül, adott szögből nézve már torzuló színekkel.
Mivel első fecske, persze, hogy drága, de ez mindennel így van/volt.
Anno mennyi is volt egy plazma tv?[ Szerkesztve ]
-
koppasz1986
tag
Ahogy elkezdtem olvasni azt gondoltam lesz vagy 300 ezer... :D
-
siposz
aktív tag
Értem hogy nem játékosoknak szánták, de annyira nagy költség lett volna 120 hz + VRR-t belerakni?
-
Kleroo
addikt
Na úgy néz ki csak akar pénzt is keresni végre LG.
Egy 48as TV-nek hívott készülék 350k. Specifikációban ott 120Hz figyel. Itt pedig 60....
Biztos input lagban köröket ver rá, de ami csak 60Hz-et tud, hát annyira nem lovagolnék ezen.
Summa: Miért vegyek ilyen relatíve kicsi kijelzőt 4x áron, ha a "TV" is kvázi ugyanazt nyújtja? Nem látok aduászt a monitor kezében.
Sőt, hamarosan a 42es TV is befut, azt már szinte bárhova be lehet tenni, nem lesz túlságosan nagy.Én kiadnék még egy 27eset is azoknak akiknek tényleg ez kb a max méret ami kényelmes, 2m-ért.
szerk: Akárhogy olvasom, nem jön ki a matek, full átlagos 60Hz-es panel, elég fapad küllem, elég soványka fényerő. Semmi wow nincs amiért felár kérhető. Veszek egy űberkirály Vesa alapú állványt, rádobom a 48es LG Oledet, és kész. Mikor érteném az árat? 1ms válaszidő, 240Hz, brutális 1000nit fölötti fényerő, extramenő ultraprémium káva/kialakítás (nem kell az idióta gamer csilivili, szimplán legyen látványos, hogy ez valami rohadt drága top termék), legújabb hdmi. Akkor csak szimplán jobb vétel lenne a 48as TV. De így? nem értem. Ez egy átlagos valami, ami kicsi. Kicsi= 4x drágább?[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
ralfee106
tag
válasz
koppasz1986 #5 üzenetére
lol, dettó, ugyanígy.... mondom hú drágának néz ki tuti 3-400 ezer lesz
Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Ijk
nagyúr
Nem gondolom hogy pár nap használattal előjöhet a beégés probléma. De megnézném 2 év után aktívan használt statikus szoftverekkel (PS, lightroom, stb.) vajon milyen ghostingot produkál.
Monitornál nekem nem igazán probléma egy IPS gyenge kontrasztja. Mondjuk nem igen használom multimédiára. Tervezéshez, képfeldolgozáshoz, irodai munkákra, de még játékra is teljesen jó az IPS. Filmeseknek tudom elképzelni leginkább ezt a monitort ilyen áron. Multimédiára meg ott a VA panel tized áron és még be sem ég./人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
Welcome az első fecskének.
A 90Hz-et és a 700K-t érjék el, és onnantól akár lehet a következő desktop monitorom Oled.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lesz vagy talán van is már 27EP950, 3000 USD áron. (A 32EP950 4000 USD-be kerül.)
#6 siposz
Igen, mert ezek 60 Hz-es panelek.***
Ebben a topikban bennvan a lényeg. A kísérleti gyártású 22" után (ld. ASUS ProArt PQ22UC, ami 2019-ben nyitott 2 millió forint fölötti áron) a 27-32" panelekkel az idén megindult a termelés a JOLED 5,5G gyárában. Ezek a panelek inkjet gyártással és RGB pixelstruktúrával készülnek. Ebben a monitorban is ilyen van, de lesz majd ASUS ProArt is.
Jól hangzik a mesterterv, hogy majd mindenki kibaszik az LG-vel és vesz inkább tévét, csak ezzel amúgy se cél, hogy sokat adjanak el.
Túl sokat még gyártani se tudnak, ezért is drága.
Szerintem, ha a Samsungnál jövőre tényleg elkezdenek monitoros méreteket is vágni a tévés BOLED panelek mellől, akkor a JOLED-nél nagyon hamar vége lehet a dalnak.
Van amúgy TFT Central review is a 32EP950-ről, ha valakit részletesebben érdekel a monitor.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz
Busterftw #10 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy 60-as oled fénnyel és HDR-rel "használta". És még így is simán kimosta neki a pixel refresher.
Én 1 éve hajtom már a CX-et, és alapesetben SDR és 25 oled fény van beállítva desktop usehoz. HDR csak egyes filmekhez, és játékokhoz külön.
Nagyítóval sem találok rajta semmi burn int, szóval a pixel refreshre sem volt még szükségem.
Ráadásul nála az ablak keret is azért látszódott, mert nem foglalkozott alap dolgokkal, mint sötétebb ablakok (pl a vivaldi chrome helyett kiválóan moddolható, és ugyanúgy chromium alapú), autohide taskbar, váltakozó háttérképek stb. Sőt, vivaldiban pl a teljes felső statikus része a browsernek autohideolható, hogy csak akkor jelenik meg ha ráviszed az egeret. Ezek még csak nem is macerás dolgok.Szóval itt még mindig a dolgok 75%-a a useren és a szokásain hasal el, és nem azon, hogy OLED.
-
arn
félisten
Elettartama? Mert az lgfele olednel feher a feny, de itt ha elkezd vmelyik rgb komponens halvanyulni, akkor vagy csokken a fenyero, vagy a szinek masznak el.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
bLaCkDoGoNe
veterán
-
BiP
nagyúr
Kell!
Vagy várjunk, .... 1,5misi? 60Hz? Nem vagyok herzmániás, de egy kocsi áráért kicsit több is belefért volna. De biztos én vagyok csak telhetetlen.Vagy csak annyira várok már egy normális 32" 4K >60Hz monitort, mint a Messiást. Mármint ami létezik, és megfizethető.
Mert most vagy a 32"-ból kell leadni vagy a Hz-ből. -
törölt tag
"Ráadásul nála az ablak keret is azért látszódott, mert nem foglalkozott alap dolgokkal, mint sötétebb ablakok (pl a vivaldi chrome helyett kiválóan moddolható, és ugyanúgy chromium alapú), autohide taskbar, váltakozó háttérképek stb. Sőt, vivaldiban pl a teljes felső statikus része a browsernek autohideolható, hogy csak akkor jelenik meg ha ráviszed az egeret. Ezek még csak nem is macerás dolgok."
Huhh, de, ezek nagyon is azok. Ha ilyen kell ahhoz, hogy sokéves üzemben se égjen be (4-5 év vagy több), akkor az nem lesz jó.
-
ROBOTER
addikt
Ehhez azt is ismerni kellene, hol tart most a hatásfokuk.
Szóval lehet rosszabb/egyenetlenebb az RGB élettartama azonos fényáramánál (WOLED esetében színszűrő nélkül mért), de ha pl. fele akkora teljesítménnyel kell üzemelnie, azzal sokszor, az élettartam a többszörösére javulhat.
Mert a fehér + színszűrés nyilván óriási energiapazarlás, még ha bevált technológia is.
Jó hatásfokú kék + QD egyesíthetné a két technológia előnyeit (kisebb pazarlás és színek időbeli stabilitása).
De semmit nem tudunk ebből a szempontból a cikkben szereplő panelről. -
Zoltn
senior tag
Na, ilyenem sem lesz!
"Music is your only friend. Until the end!"
-
-
Sefter
veterán
válasz
elder troll #3 üzenetére
melyik az a 49"-os qled tv, amelyik tudja a 120Hz-et
Psn ID: sefter_hun
-
arn
félisten
En arra tippelnek, hogy a max fenyero csokken az idovel. Ez az a dolog, ami egy atlagos felhasznalast nem erinti, inkabb csak a hdres megjelenitest.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Z_A_P
addikt
aktívan használt statikus szoftverekkel (PS, lightroom, stb.)
...es a jo oreg Windows: start menu, taskbar, toolbars (clock/language/quick launch/stb)
Habar itt lehet jatszani az eltuntetessel (en ki nem allhatom)
Viszont az appokat legtobb esetben maximalizalva hasznaljuk, es a jobb felso ikonok (min/max/close), apptol fuggetlenul ott lesznek.
Sok itt a necces dologOK
-
Rayyy
senior tag
Szerintem a hangfal miatt ilyen drága. Csak az lehet. És nagyon jó is, hogy van benne, szerintem emiatt fogom megvenni. Biztos jó a hangja. Remélem, hogy lehet kikapcsolt képernyővel is használni, mert akkor úgy fogok rajta zenét hallgatni, hogy nem fogyaszt áramot a panel.
Minden a legnagyobb render!
-
ROBOTER
addikt
Biztosan csökken.
Egyelőre az nem tiszta, hogy ha a fehér a legjobb, vagy az egyik legjobb hatásfokú, és mondjuk a piros a legrosszabb, a kettő közötti arány hogyan viszonyul a színszűrő okozta veszteséghez. Ha a fehér 2x olyan jó hatásfokú, akkor még a színszűrővel is megérheti használni. De ha csak 20%-kal jobb, akkor a szűrő miatt sokkal nagyobb teljesítményen kell üzemelnie, és elveszhet az élettartam-előny.
Egyébként nem véletlen a brutális színtér a cikkben szereplő monitornál. WOLED alapokon a sávszélesség és a veszteség egymásnak ellentmondó kompromisszumok. Ha leszűkíted kvázi monokromatikusra a színszűrőt, a hatásfok a béka a segge alatt lesz, de nagy lesz a színtér. Ha szélesen hagyod, javul a hatásfok, de csökken a színtér.
A szóban forgó monitornál nagyon vékony sávokat, kvázi vonalakat használhatnak, de natív R, G,B forrásként, nem szűrés eredményeként.
-
-
ForRedGlory
félisten
Megnéztem az árát, ami után a teszt ki is maradt. Majd 5 év múlva.
-
Bird
addikt
Akkor már inkább az LG 48 C1 sorozat 340e környékén....
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
sb
veterán
Egyetértek. Plazmánál mindig azon vitatkoztam, hogy minek az a fekete de emellett IPS TV-től kivert a víz ilyen szempontból (meg kontraszt). Csak VA TV-im voltak 10+ évig.
Monitorból viszont soha nem zavart az IPS, bár filmet ott nem néztem (sztem nem is arra való méretben sem), játék azért volt. Sőt, a black crush nagyon zavaró volt monitoron VA-nál, ill. belefutottam lassú panelbe is ami meg egyenesen használhatatlan volt, simán scroll közben olvasásra. Semmi gyors játék, vagy hasonló...
@BiP
60Hz?
Nekem ez érthetetlen. Itt egy panel aminél tuti nincs gond a gyors megjelenítéssel. A 120 (vagy több) Hz-hez csak elektronika meg egy rendes port kell és annyi. Akkor miért 60Hz? Mi az oka? Le akarták szorítani az árát?Tényleg nem értem.
@Locutus
Amit írsz az nem törődés hanem önsz*patás. El nem rejteném a taskbart, hogy utána ott kelljen mozgatnom a kurzort, csak, hogy lássam mi van épp elindítva. Ugyanígy ki nem állhatom a taskbar grouping-ot. Ezek mind a hatékonyság és az ergonómia ellen vannak.
Ugyanezek nyilván az eltűnő menük,fejlécek, gombsorok is.Ahogy a változó háttér is lehet. Nyilván ha pont az adott desktophoz van kiválasztva akkor jó lehet, de ha épp ott "színes", ahol ikon is lehet akkor...
Vagy ikon se legyen a desktopon? Esetleg direkt randomra átrendezve minden nap a nem statikus tartalom miatt?
Böngészőben, Office-ban kéne még hasonló, hogy a gombokat random szétrakja minden nap máshova. -
sb
veterán
Igen, azért írtam.
Meg amúgy is mennyivel lehetett volna olcsóbb? Filléres tételek. Még úgy is, hogy +licensz meg az elektronika nem 2 Ft. De valahogy belefér a 200k (de ha rosszul rémlik, a 250-300k-ba már tuti) körüli TV-k sávjába is.szerk: Amúgy TV fronton is értetlenkedtem amikor kijött a 60Hz-es A sorozat. Nyilván "olcsóbb" lesz az is és akinek nem kell a 120Hz az tud "választani". A gyakorlatban alig olcsóbbak, majd hozzádrágítják a 120Hz-eseket jövőre...
[ Szerkesztve ]
-
_AnTi_
tag
Nem tudom mi a bajotok, a cikkben is írják: Mintegy másfél forintot kérnek el érte...
Ennyit szerintem simán megér.
Tudom, nyilván elírás, de akkor is tetszett.
Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...
-
Kicsit fura, hogy ha azt gondolják, hogy az RGB OLED az kevésbé hajlamos a beégésre. Elvileg semmivel sincs kisebb esélye neki, sőt. Viszont bonyolultabb, és alpixelszinten nehézkesebb is megoldani az elhasználódás kiegyenlítést, ami a beégés nyomait hivatott eltüntetni.
(#21) bsh: Itt elvileg nem arról van szó, hogy egymáshoz öregbítik a kevésbé elhasznált pixeleket. Hanem amelyik pixel az elhasználódás okán kiégett, vagyis csökkent a fényereje, annak megemelik a kapott feszültségét, hogy újra hozza a gyárilag eltárolt referenciaértékét. Így lehet kompenzálni a beégést, legalábbis egy bizonyos szintig.
<-ƘƘ->
-
sb
veterán
Azt sem értem amit többen bedobtak, hogy 1 év alatt semmi beégés. Még jó!
Közel sem 1 évre venném az biztos, még töredék áron sem. A tartós (3-)4-5 év használat meg eddig is necces volt, ilyen környezetben főleg az lehet. Napi használati időkkel hamar összejön az eddig látott 1000 órás nagyságrend.Oké, hogy ez más panel, de ha nagyságrendi eltérést tudna a woled-hez képest akkor valószínűleg nem keveset hallottunk volna már róla.
szerk: Bár tudom, hogy itt csak a képminőség számít, de az is játszik szerintem, hogy ma zöld vonalon is nehéz eladni bármit aminél felmerül, hogy 3-4 év után kuka lehet. Lassan ez is szempont lehet.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
nagyon szar ár/érték aránya van.
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
lumma
csendes tag
Kedves Prohardver! Kiég, nem beég, ez nem plazma megjelenítő. Jó lenne egy szakmai oldalon pontosan fogalmazni. A beégés azt sugallja, hogy statikus tartalmat elég néha dinamikussal megszakítani, hogy ne "égjen be". Ezzel szemben az oled fényereje csökken idővel, tehát kiég.
-
Exodius
őstag
Örüljünk az első fecskének, de jó pár év kell neki, hogy mondjuk úgy jelenjen meg hasonló tudású OLED monitor 300K körül, hogy el is hiszem, hogy kihúzza legalább 5 évig.
Még FreeSync-re se futotta? Az azért elég szomorú.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Megnéztük, mit tud az LG 4K felbontású, HDR támogatású, OLED paneles kijelzője.
- Semmi meglepetés: október 4-én startol az Android 14
- Ford topik
- Formula-1
- Bezárta a Microsoft az ingyenes Windows 10-re ugrás kiskapuját
- Lightyear - befektetési app
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest