- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Fujifilm X
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Hirdetés
-
Már tudjuk, hogy mikor jön az idei Xbox Games Showcase
gp A showt egy külön Direct előadás követi, ami szinte biztosan az idei Call of Duty lelepelzése lesz.
-
Új Beats fej- és fülhallgatók jelentek meg
ma Frissítette a Solo termékcsaládot az Apple házi audiomárkája.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike88
senior tag
Nem romlik meg, ha nem jut oxigén a cefrébe, s ha kotyogóval cefrézel, és óvatosan nyomkodod le főerjedés közben, akkor nem jut oxigén a cefrébe, mert hát CO képződés van és az azt kiszorítja, a kotyogó meg mint egy szelep, úgy működik (mert hogy az), felesleget kiengedi, de be nem enged. Valami egyéb hiba történt, hordó rosszul zárt, (vagy le se zártátok), esetleg "bundát" nem nyomkodtátok le (van ami "nem keveri magát", ez cefre sűrűségétől függ), avagy szabadban cefréztetek, napnak ki volt téve, optimálistól messze volt a hőmérséklet, nagy hőingadozásnak lett kitéve, stb. ezer oka lehet.
A hordóban mindig hagyni kell egy kis helyet, máskülönben képes kifutni, s képes felfeszíteni bármilyen tetőt vagy akár szétfeszíteni hordót. Erősen habzó cefréknél (a birs pont nem ilyen, de ilyen a szilva, cseresznye, meggy, bodza stb.) a többihez képest valamivel több "helyet" kell hagyni.Fred23 a pektinbontónak az a szerepe, hogy a rostokat szétrobbantja (elfolyósít), ezáltal a cukor jobban "feltárul". Az erjedést segíti, a kihozatalon is javíthat. Bármilyen gyümölcsnél alkalmazható, rosszat tenni nem lehet vele, de különösen ajánlott keményebb gyümölcsöknél, alma, körte, birs. Nagyapáink azért nem raktak bele, mert nem volt akkor elterjedt. Hidd el, az öregek amit műveltek pálinka címszó alatt házi körülmények között, az a legkevésbé sem követendő példa az esetek 99%-ban! Nagyon sokaknál a pálinka igazából egyet jelent egy pálinkahibával, csak nem tudnak róla. Nem törvényszerű nyilván, de megfigyelhető az, hogy a fiatalok nyitottabbak, az idősebbek keresik az általuk megszokott hibát a pálinkákban, s ha az nincs meg, akkor "üresnek" érzik. (elég sok pálinkát kell velük meginni, köztük a sajátjukat is, hogy ezt megfigyeld, mi az ízlésük szerint megfelelő, s hogy tudj némileg általánosítani) Ahogy megfigyelhető az is, hogy az idősebb korosztálynak sokkal jobban ízlenek, a kissé utópárlatos, "testesebb" pálinkák, ez utóbbi kicsit ízlés kérdése is, van az a pont, ahol már súlyos hiba, van az a pont, aminél még ízlés kérdése.
A technika fejlődött a borászatban, a cefrekészítés pedig a borászati alapokra épül, nem ördögtől való dolgok ezek! Soha nem gondolnak, gondoltok az orosz befolyásra, hogy azok mekkora kárt tettek nálunk az alkoholos italok terén. Igyekeztünk egy elképesztően nagy piacot kiszolgálni és fura igényeket, így alakult ki a mérhetetlenül erős pálinka, amit agyon toltak az öregek cukorral (8-15%), hogy minél több legyen a kihozatal, s lekaparja a hátad a seggedig, így lettek agyoncukrozva boraink is, hogy minél erősebb és több bor készüljön stb... Némi szőlő, víz, cukor, othello vagy csete, mert mindkettő jól színez, s kész is a "vörösbor" a vörösöknek! Csak mi is ennek fogyasztójává váltunk, ill. én nem, szüleim, nagyszüleim.
Nincs gond egy nagyobb helyiségben a CO képződés miatt, "egy szem" 60L-es hordó nem okozhat problémát. Naponta egyszer kiszellőztetni, azt' annyi.
-
Mike88
senior tag
Vegyél egy főzőt és tanuld ki, nálatok is szabad az otthonfőzés, nem?
Nem lett volna szabad lefőzni, újra kellett volna indítani az erjedést. Élesztő+élesztőtápanyag. Tápanyagnak pl. Uvaferm uvavital és élesztőnek uvaferm 228.Vladi! Ha karcos, akkor mindenképpen főzési hiba történt, de jó eséllyel erjedési hiba is! Ami karcos az semmiképp sem nevezhető jónak! Egy pálinka nem karcos!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Pro 11 WiFi 128GB M1 (3rd gen. 2021) + Apple Pencil 2
- GAMER PC - NZXT - RTX 3060Ti 8GB - i7 7700 - 32GB DDR4 - 500GB M.2 Nvme SSD - 1TB HDD
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO 128-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 96GB 2TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- 5% kedvezmény a Cammus szimulátor termékeihez.