- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Aktív témák
-
Keitaro
addikt
Goose-T magyarázatához csak annyit tennék még hozzá, hogy mivel az AGP-n keresztül tényleg egy chipet vezérelsz, ezért meg kell oldanod valamivel, hogy elossza a munkát, de ez nem lehet az AGP. Ezért kell a master chip. Fel lehet pakolni több chipet is a kártyára, de a teljesítmény nem lesz annyiszorosa ahányat felpakolsz, csak a hőtermelése és a fogyasztása :) Azonkívül jóval drágább, és ahogy Goose-T mondta az összehangolásuk is nehezebb.
Nagyon jó példa erre a Voodoo5 sorozat.
Az 5500-on két chip van, egy Slave ás egy Master. A 6000-esen 4(!) chip van, de ennek a vezérlését már egy ötödik végzi...
Azért jó kis kártya volt az jó SLI megoldásokkal. -
Guszti
aktív tag
Manapsag barmit meg lehet softveresen oldani, akar azt is, hogy 2 chip tudjon kommunikalni az AGP-n (eleinte biztos lassitotta volna az egszet, de mondjon nekem valaki olyan peldat, hogy valami ujat kitalaltak, es azt kesobb nem fejlesztettek tovabb...), ez mind csak azon mulik, hogy melyik ceg mire van rakenyszerulve, ha nagyon akartak volna, akkor mar megoldottak volna a problemat, vagy ossszedobtak volna kozosen egy teljesen mas felepitesu grafikus bus-t (de ugye mindenki sajat maga akar nagyot kaszalni)
nah mind1, reszemrol lezartam ezt a beszelgetest... -
Keitaro
addikt
Ezt nem gondolhattad komolyan. Egy két kártyáért nem fognak új foglalatot tervezni. Gondolj bele, új grafkari, új alaplap az új foglalat miatt? stb stb
Ilyet egyszerűen nem engedhetnek meg maguknak a piacon. Egyébként a nem kétszeres sebesség okát nem az AGPnél kell keresni. Nem tudod úgy összeszinkronozni a két chipet, hogy kiadják a pont 2x-et.
Mondjuk én megkérdőjelezem, hogy tényleg az hozná e a legjobb összehangolást, hogy egymás utáni képkockákat számolnak, nekem jobban tetszett a 3dfx-es egy képkockát számol a két chip -
KEndre
HÁZIGAZDA
Az is információ, ha keveset mondanak. A meg nem válaszolt kérdések arra adnak választ, hogy még kemény munka folyik a háttérben. Az interjú azt azért visszatükrözi, hogy hamarosan lesz harmadik szereplő a színpadon. :)
E.Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!
-
nap
addikt
Szerintem jo lett a cikk. Kellemes olvasnivalo szep szines kepekkel. :D
Bar tul sok konkretumot nem arult el a direktor ur, de egy kicsit felcsigazta az erdeklodest, vagyis kitunoen teljesitette a feladatat. Eloszor nem ertettem, hogy mi az a harom pont a valasz helyen, azt hittem, hogy csak hatasszunet... Majd kiderul mekkora.
Ez az email interju kerdesenkent megy, vagy egyben megirjatok az osszes kerdest, es o valaszol arra, amelyikre akar?browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
rdi
veterán
Bassza meg, most nem fogok tudni aludni, amíg meg nem mondja nekem valaki, hogy mi az írtót jelent az, hogy: ''kompetitív piac'' ??????
Fej! Tor! Potroh!
-
Don Vittorio
őstag
''A videokártyáknak semmi, de SEMMI közük az erôsítôkhöz. Már az összehasonlítás is hihetetlen szakbarbárságra vall.''
Sorry, hogy beleröfögök, de a szakbarbár _nagyon_ ért a dolgokhoz, tehát nem mond ilyet. Amire/akire Te gondolsz, az a sima barbár. Szak nélkül.40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
tag
marci:
gratula! :)) -
engusz
veterán
válasz Don Vittorio #60 üzenetére
:)):DD
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
rudi
nagyúr
Kicsit izés ez a kettő vagy több az egyben dolog. Igaz hogy az APG vezérli a témát és 2 chip van de kell egy halom elektronika (lehet hogy a képen látható XGi felirattal takart ICaz de lehet hogy a VPUban van) ami kétfelé osztja az elvégezendő munkát amit a végén össze is kell hozni (ezért sántít az erősítő mert ott a végén a stereot nem kell összeboronálni). Tudtommal a voodoo2 SLI úgy csinálta hogy páros képkockák az egyiken, páratlanok a másik kártyán voltak.
A nagy eltérés még hogy akkoriban nem volt T&L szóval nem is csinált az a két chip olyan sokat mint mostanában. Most már bajosan menne az egy kép ide egy kép oda taktika de gondolom ez van csak ügyesek voltak.
Kérdés az hogy minek a 2 chip. Szerintem azért mert az egy nagyon lassú lett volna.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Szerintem nem kell elzárkózni az elrugaszkodott ötletektől. Egy dx9es VPU már annyira hasonlít egy CPUra hogy akár azzal is elkezdhetünk foglalkozni hogy mi lenne ha egy p4est raknánk a VGA kártyára a megfelelő elektronikával :D
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
beeboy
addikt
Nekem ez tetszett:
''Megtiszteltetés számomra, hogy képviselhetem a céget, amely immáron a GPU-piac három legnagyobb szereplőjének egyike. ''
No: összeforrasztottam pár tranyóból egy monitormeghajtót.
ezek után elmondhatom:
Megtiszteltetés számomra, hogy képviselhetem a céget, amely immáron a GPU-piac NÉGY legnagyobb szereplőjének egyike.Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...
-
HÁZIGAZDA
Kimaradt: köszönet T2K-nak a kérdésekért!!!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
kamikaze boci
őstag
Ez fel se tűnt: ''nagyon is kompetitív piac'', én kérek elnézést.
egyéb állatfajták
-
twollah
nagyúr
Elég PR szagú ez az interjú.
-
rudi
nagyúr
Lehet, már nagyon régen volt és nem emléxem biztosra. De most kicsit komplikáltabbank tartom a soronkénti témát mert szerintem pár dolog (pl.AA és más full screen fícsörök) 3×3as vagy nagyobb mátrixokkal söpörnek végig a kész képeken és ott már bajos lehet ha csak a pixelinfo fele van meg a söpréskor (konvolúció).
-
-
ebx
aktív tag
''Megtiszteltetés számomra, hogy képviselhetem a céget, amely immáron a GPU-piac három legnagyobb szereplőjének egyike''
Melyik a harmadik? Ati, NVidia ez kettő. Intel? ;]For every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken
-
rudi
nagyúr
Az lehet, de én a kérdésemmel az XGIre gondoltam :) Ott van nekik a 0,13 és rápakolnak két ilyen chipet. Amikor meg a PH! bekérdez hogy hány tranzisztor akkor hallgatnak. Szerintem azért mert túl kevés és ha büszkén beköpték volna hogy 50milla a v8 akkor jött volna a hahaha, ezzel akarnak villogni hiszen ez középkategória alatt van.
-
Keitaro
addikt
Hát ha alacsony lenne a tranzisztor szám és 0.13 mikronon vagyunk, akkor ennél nagyobb órajel is kicsikarható lenne szerintem, ellenkező esetben, a tervezés nem lehet nagy szám. Szerintem nem kevés tranzisztorból áll, csak szimplán nem tudtak több pipe-ot belerakni, ezért jött a dual-chip. Mondjuk, hogy manapság erre miért van szükség... szóval ha teszem azt még 0.18-as vagy 0.15-s chipjeik lennének és nem tudnának többet kihozni belőle... na mindegy
-
elmo
aktív tag
Klassz interjú, gratulálok. Még az is lehet, hogy tényleg lesz valami ebből a Volari-ból. :D
u.i.: Bocs fiúk, biztos kimaradtam valamiből, de ki az a T2K? -
WN31RD
addikt
''miért, szerinted a ph! t2k nélkül képtelen jó kérdéseket feltenni?''
Egy szóval sem állítottam ilyesmit, és még csak közvetetten sem utaltam rá.
De hogy a te stílusodhoz illően reagáljak: Tán csak nem freudi elszólásról van szó? :t
Ha már Parci megemlítette, hogy T2K is közreműködött az interjúban, akkor gondoltam, megkérdezem, milyen mértékben. Mert azért nem mindegy, hogy 1%, 50% vagy 99% volt-e az ő része. Persze tényleg nem vagytok kötelesek ezt nyilvánosságra hozni, és ha nem akarjátok, én tiszteletben tartom a döntést, és nem foglalkozom tovább a kérdéssel.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
kamikaze boci
őstag
Ez nem titok... Átmész a HWSW-re, vagy a rage3d-re aztán jól meglátod. Ezzel persze nem akarok semmit sugallni.
Viszont, ha már felvetetted:
''miért, szerinted a ph! t2k nélkül képtelen jó kérdéseket feltenni?''
Néhány szóban elmondhatnád, mit gondolsz erről....egyéb állatfajták
-
Yutani
nagyúr
Uraim, a PH! nemzetközi linkben is szerepel, méghozzá a Volari Gamers oldalán:
[L]http://www.volarigamers.com/modules/news/article.php?storyid=29[/L]
Itt az XGI-vel folytatott interjú van belinkelve.
(Bocs, ha másoknak ez már lejárt lemez, én most találkoztam vele először. Hajrá PH!)#tarcsad
-
Keitaro
addikt
The Hungarian website Prohardver has an interview with XGI’s Marketing Director, Andy Chang. Andy outlines some of XGI’s goals and intents in this interview, including aiming to gain 5%-10% of the discrete graphics market share by the end of 2004.
Nagyon tetszik :) -
HÁZIGAZDA
AnandTech és HardOCP is megvolt :D
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest