- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- B580 szériás Intel VGA-k a Maxsun gondozásában
- A vártnál is jobb a 2 nm-es TSMC node kihozatala
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blindmouse
senior tag
Design a funkcionalitás helyett. Gratulálunk a designereknek. Mi lett volna a ha a class 2 kettős szigetelésnél maradtak volna?
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
rii
nagyúr
válasz Blindmouse #1 üzenetére
nagyon durva hiba ... de nem a designeré ....valamelyik részlegé, vagy a vezetésé, ha esetleg az adott részleg kifejezte aggályait
mint a challenger-nél ... ott is szólt egy ember, csak épp a nasa erőltetett indítást csinált a nagy média felhajtás miatt ... vissza is vetette őket jópár évre ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
hemaka
nagyúr
Jól néz ki pedig.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
role_of_72
tag
válasz Blindmouse #1 üzenetére
A tápcsatlakozó alapján pont hogy Class 2-es konstrukció a táp, tehát a szigetelést/légközt/kúszóáramutat mérhették el valahol.
Hogy ki a felelős... ezért nem hinném hogy a designerek felelnének, valahol a hw fejlesztésen inkább... de az is lehet hogy kiszervezték valakinek az egész külső táp tervezését.
Idővel talán megtudjuk (bár sokat nem tennék rá). Végülis mindegy is, csak javítsák ki és tanuljanak belőle.http://thebudapestproject.wordpress.com
-
Blindmouse
senior tag
válasz role_of_72 #4 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy a hardveresek nem mondták azt, hogy tegyünk rá egy fémdarabot a tápegységre, és ne kössük rá a földre. Sőt, azt is megkockáztatom, hogy a hardveresek azt sem mondták, hogy a Porsche-designal szerződjünk le.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Blindmouse #5 üzenetére
Én meg biztoe vagyok benne, hogy a desig-team se mondta, hogy ne kössék rá a földre. Komolyan, abból kiindulni, hogy valamelyik részleg szándékosan veszélyes terméket akart csinálni, nonszensz. Én gyártási hibára gyanakodnék, ott inkább fordulnak elő ilyesmik.
És igen. Attól, hogy design-elemként fémet tartalmaz a burkolat, nem fog automatikusan agyonvágni az áram. Számtalan elektromos gép rendelkezik fém burkolattal, ott meg tudták oldani, szóval ne kend az egészet a designerekre meg a design-ra.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
addikt
Bizar egy kicsit egy ilyen hiba....
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
Bird
addikt
Felvillanyozó hír annyi szent.
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
addikt
válasz role_of_72 #4 üzenetére
Pedig a designerek felelnek mindenért meg a műszakilag nullával egyenértékű managerek, akik szerint a design mindenek felett
Egyébként olyan szarvashibát bizonyára nem csináltak, hogy a házra nincs rákötve a föld, de adott körülmények között ettől még agyonvághatja azt, aki megfogja, pl. földeletlen vagy hibásan földelt konnektorba dugják.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
snecy20
nagyúr
Vissza kell akkor hívni a termékeket?
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
törölt tag
Sokkal egyszerűbb: a kép alapján nincs védőföld a hálózat felé, de ettől a táp hálózat felőli részén vannak Y kondenzátorok (RF szűrés - kötelező hogy megkapják a megfelelő besorolást) amiket a védőföld híján a gyenge áramú rész GND-jére kötöttek, ami a burkolattal is össze van kötve (árnyékolás).
Ezeken keresztül rákerül a burkolatra a hálózati feszültség fele, hibás alkatrész estén a teljes feszültség, ha nincs csatlakoztatva a monitor földelt készülékhez, ahol a HDMI is védőföldön van.Legalább visszahívták.
-
rii
nagyúr
válasz Dark Archon #9 üzenetére
mindig a cégvezetés és a marketing osztály dönt hogy mi hogy legyen ... a designer csinálhat amit akar ... amúgy a designerek grafikusok, photosoppal, illustratorral meg wacom táblával .... nem sok közük van az ilyenhez.
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
TrollgamerHU
csendes tag
Nem éppen jó hír ez az AOC számára, de ebből legalább tanulhatnak, és legközelebb nem csinálnak ilyet.
"Loyalty is a two-way street. If I'm asking for it from you, then you're getting it from me."
-
role_of_72
tag
válasz Dark Archon #9 üzenetére
Látom a szmájlit, de azért oszlassuk el a kételyt (és ez most Blindmouse-nak is szól), hogy a designereknek bármi beleszólása is lenne a belsőbe. Amúgy meg ha külső fém burkolati elemet kérnek a "nulla designerek és menedzserek", nehogy már a hardveres ne tudjon rátervezni egy szigetelőlapot a belsejére... please... vagy lehet hogy a táp hőelvezetésének is kell az a fém, sosem tudhatjuk. Félreértés ne essen, nem bántom a hw-eseket (én is az vagyok), de egy ilyenért hamarabb felelnek mint egy designer.
Egyébként meg lehet hogy "csak" drop test után válik veszélyessé a termék (eltörik/elmozdul valami), ami akár gyártási hiba/bizonytalanság is lehet, ne mi akarjuk megoldani.
Mint fentebb és lentebb is említették (Duracellm... például, de én is), Class 2, tehát nincs földelés, így a konnektor kérdésköre fel sem merül már. Én is a Class I-es termékeket preferálom saját használatra, mert kondizgatni, GND-zni lehet, de az nem igazi (védő)föld, viszont az AOC így döntött, ez is egy megoldás. Van a Samsungnak is Class 2 monitora, használtam, működik.
http://thebudapestproject.wordpress.com
-
őstag
válasz #16939776 #11 üzenetére
Erről most a Videoton 6383 jutott eszembe.
Anno a panelban nálunk nem volt földelés kiépítve, mert megengedték a szabványok, csak a vizesblokkal rendelkező helyiségekben legyen. Úgy mint fürdőszoba, vagy konyha.
Bár az említett erősítő kapcsán ez lényegtelen is lenne, mivel alapból nem földelt csatlakozója volt.Ha csak úgy hozzáértél a készülékhez, természetesen nem rázott meg, csak egy enyhe "érdes" bizsergést éreztél. Ugyanez ha a PC-hez nyúltál, az általad is említett, táp oldalon megtalálható kapacitív feszültségosztó miatt.
Vizes tisztításon esett át nálam a szőnyeg, így ilyenkor a lecsökkent ellenállás miatt már jelentősebb áram alakult ki pusztán érintés következtében. Én viszont a széken ültem, lábam nem ért le. Húgom arra járt, hozzáért az erősítőhöz, jól meg is csípte. Azt mondta, ráz az erősítő. Én meg ugyebár tudván, nem zárul rajtam az áramkör, piszkáltam az erősítőt: "engem nem ráz".
Hozzáért még egyszer, jól megrázta megintÉrdekes, a legendásan (?) fényes múltú magyar iparban ezek a designok belefértek. *wink-wink*
-
rii
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Spórolós topik
- Több autót adhat el a BYD, mint a Ford és a Honda
- Subaru topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- SONY LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest