- Milyen házat vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
GALARDO
addikt
ÁÁ ez szuper játékoknál nagyon jól fog jönni. Nagyobb képernyő nem kéne nekem a 3,5" a pont ideális persze ez saját vélemény.
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
jacis
nagyúr
Jó ötlet. Legyen a szifon is minimum 4"-os
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Norb0
tag
A programozhatóság nagyon jó ötlet.
-
sto1911
veterán
Most ezeket a kijelzo melle akarjak tenni, arra a vekony kis csikra? Vagy en nem ertek valamit?
-
Rickazoid
addikt
Tehát jól értem, hogy ez a forradalmi újítás most a kijelző alól a kijelző köré teszi a gombokat, amiket egyébként egy ennyivel nagyobb kijelző is meg tudna jeleníteni? Engem egyébként eléggé emlékeztet ez az ötlet erre az ötletre. Mondjuk a programozhatóság sem nagy dolog, az iOS is csak egy op.rendszer.
Egyébként nem teljesen világos, hogy egy nagy érintőkijelző helyett, amin mindig csak azok a gombok vannak, amikre szükség van, mindig ott, ahol a legjobb, miért jó egy kisebb kijelző a köré gyűjtött érintőgombokkal, amik programozhatóak, viszont fix helyen vannak és kisebb miattuk a kijelző, ami sok esetben helypazarlás csak.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Gengi
senior tag
A Samsung évek óta próbálkozik ezzel ,hogy plusz konfigurálható dolgokat ügyköd rá a telefonokra (nyilván ott konkrét plusz kijelzőkről van szó). Kíváncsi leszek ,hogy ha telepakolják ilyen hülyeséggel a kijelzőn kívül a peremet, mi lesz belőle. Viszont ezzel biztos ,hogy nem is lesz nagyobb kijelző már benne jó ideig. Anno voltak olyan tervek ,hogy a kijelző hátulja is részben érintős lesz ,miért nem ezzel próbálkoznak ? Vagy a távolságmérő használata mint gomb vagy épp a kamera autófókusza..
[ Szerkesztve ]
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
veterán
Nem kell mindig látnod legalább, viszont kis kreativitást ad a fejlesztők kezébe. ettől a telefon nem lesz sokkal nagyobb és a kijelző sem lesz kisebb, ha meg a kijelző alá tennék őket, akkor meg alul lenne holttér. Persze ezt csak a kép alapján mondom.
(annál jobb ötletnek tartom, mint a megnyomod két kézzel a telefonod, nyomva tartod és rángatod a zoomhoz by Samsung)
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
hát ebben én jelenleg nem látok nagy lehetőségeket...
-
moonman
titán
tényleg nagy ötlet. ahelyett, hogy egy bármilyen alakú, színű és funkcionalitású virtuális gombot vetítenénk a kijelzőre, helyezzünk el fix méretű, alakú gombokat, amiket esetleg lehet programozni.
nem pont Jobs élcelődött ezen a dolgon, amikor az első iPhone-t bemutatta az egyetlen home gombjával?
-
Integra
titán
őőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő.....
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
PHM
addikt
Lehet, hogy idővel értelmet nyer majd a dolog.
Viszont valahogy nekem is az jutott eszembe,
hogy ez a fejlesztés mintha visszalépés lenne.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Matula bácsi
csendes tag
ne rontsák már el az epölöket.... Max azt tudnám elkéőppzelnui ha a szélén lennének érintőreceptorok, úgy hogy nem lehetne észrevenni őket...ilyen lg chokolate(asszem) beütése lenne azt tudnám még elképzelni hogy meg lennének világitva alulról az érzékelők
A lábonlőtt kecske mekeg ha futógépre helyezik ^^
-
bmakszim
senior tag
Ez azért "jó" megoldás, mert a kijelző megmarad retinának...
-
caizzz
senior tag
te írtad a hírt, ne szórakozzál már. még félangollal is ha elolvassa bárki bármelyik külföldi portál azonos postját, megérti milyen kialakításról van szó. "ha jól értem", úristen...
ennél még az volt csak szebb, mikor a "jön a windows 7 ARM-re" postot sikerült hetekig kinthagyni (azóta sincs javítva).
[ Szerkesztve ]
marakujás kőbányai
-
blex
senior tag
egyébként szerintem egy szabadalmi bejegyzés nem jelenti azt, hogy használni is fogják. apple-ről el lehet képzelni, hogy "hülyítik" a népet. akár még az is elképzelhető (bár nem tartom valószínűnek) hogy az emberek reakcióit tesztelik.
ha meg meglépik, az lesz a vége, hogy visszajön a 2millió gomb a telefonokra. majdnem mindig így van, ha az apple csinál valamit... -
Inarus
addikt
Szerintem ez is annyira valószínű, mint az iPhone mini...
-
<NewL>
addikt
siman latok fantaziat benni. akinek iPhoneonja van, belep a Safariba, es meglatja, hogy az also menusor mekkora helyet foglal el. na mar most, ott a home gomb melletti hely, az pl lehetne gesztusokkal vezerelhete. de nem kell itt bonyolultra gondolni, egy egyujjas visszalepes egy huzassal es hello. felso menuresz ugyanugy. es akkor nem kell nagyobb kijelzo, nem kell uj felbontas stb de bongeszeskor sokkal nagyobbnak latszana az egesz.
termeszetesen ezeket mas programokkal is lehetne hasznalni, programozni mint a magic mouset mac-en.
meg egy pelda. mennyivel kenyelmesebb lenne, elvezhetobb egyegy jatek ha nem a kijelzot kellene tapicskolni hanem a kavan levo erinteserzekeny feluletetjo olvasgatni titeket annyira nincs fantaziatok hogy az mar faj
[ Szerkesztve ]
There's an app for that
-
-
(An)Dante
őstag
Nyilván felfogtam miről szól a szabadalmi bejegyzés. Amúgy általában veszem a fáradságot és elolvasom az eredeti szabadalmi bejegyzés szövegének fontosabb részeit. Most is így történt. Valószínűleg ezért nem vettem át ma sem más oldalakról a 4 GB RAM hülyeséget.
Nem mellesleg az elő Windows 8 alfa buildek 7-esként mentek még. Volt szerencsém az ARM-es verzióhoz is. Erről többet nem beszélek, mert köt az NDA.
Ne arról írj amiről azt hallottad, hogy...
-
Picike8
aktív tag
Remélem nem igaz(i), de ha mégis irány megvenni a normális iKütyüket.
-
danih
veterán
Szép lesz, csillógó, mint a karácsonyfa, shiny-happy, a júzer pedig örülni fog vala
-
JR.CSé
senior tag
Szép lesz de minek?Mi értelme?Egy nagyobb kijelző jobb lenne szerintem.
"A lényeg lényege lényegében lényegtelen mert a definíció szubjektivitása annyira dekurbinált h nem fér össze a valóság egzisztanciájával."
-
BloodRay
veterán
Elég hihetetlennek(+értelmetlennek) hangzik...
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Rickazoid
addikt
De ez nem joystick, csak érintőgombok. Ha a kijelzőtől függetlenül van pár gomb, amit továbbra sem tudsz benyomni csak megérinteni, az miben más, mintha a kijelzőn jelenítenék meg a programok a gombokat? Egyszerű a válasz, ezeknek a gomboknak a külön programozásával külön kell bajlódni, ráadásul akkor is ott van mindegyik, ha nincs rájuk szükség, de akkor sincs több, ha kellene. Még gyorsgombként sincs semmi értelme, sokkal egyszerűbb lenne egy gesztus, ami felhoz egy gyorshívót vagy egyetlen gomb, ami felhoz egy gyorshívót, amit aztán úgy lehet testre szabni, ahogy az ember akarja. De erre már adott a home screen, megnyomsz egy gombot és máris indíthatod a programot, amit akarsz, illetve azt raksz előre, amit akarsz.
Egyébként is, ilyen megoldásokkal vagy az eszközök lesznek kényelmetlenül nagyok, vagy a kijelző lesz jóval kisebb, vagy mindkettő, hisz egy érintőgombnak legalább hüvelykujjnyi szélességűnek és hosszúságúnak kell lennie a kényelmes megnyomáshoz és a véletlen megnyomások elkerüléséhez távol kell lennie az eszköz peremétől. iPhone-nál és iPodnál ez másfél-két centis távolságot eredményezne a kijelző és az eszköz pereme közt oldalt is a mostani két-három milliméter helyett - nem mellesleg a kijelző is meg tudja jeleníteni a gombokat, ha kell, de csak ha kell, iPadnél szintén nincs értelme, de ott még arra sem lehet fogni, hogy nem fér el a gomb és a tartalom egyszerre a kijelzőn.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Kinder
senior tag
legjobb
kitalálták a gombmentes érintőképernyőt, most meg telerakják gombbal -
imisomogyi
aktív tag
Csak azért van, hogy az emberek beszéljenek az appleről. Nem lesz belőle semmi.
-
Ricardo
titán
Nem érted a taktikát? Pedig egyszerű. Példa:
Minek az MMS? Senki nem küldözget olyat, nincsen rá szükséged, majd forradalmi újításként belekerült az új változatba.Sok értelmét nem látom a dolognak. Én is amellett vagyok hogy legyen nagyobb a kijelző és azon megjelenhetnek az adott gombok a széleken, amikor szükség van rájuk. Ha meg nincs akkor lehet másra használni a többlet helyet.
-
manchester85
veterán
Hagyjad már ezt az állandó Apple flamekeltést. Te hány mms-t küldözgetsz havonta? Ki a francot érdekel egyáltalán, amikor van egy rakás IM progi, e-mail és más ingyenes internet alapú üzenetküldő alkalmazás. A milliónyi kép- és videómegosztóról nem is beszélve. Az MMS már akkor halott volt, mielőtt bekerült volna az iOS feature listájába, és azóta se nagyon terjedt el. Amúgy meg az Apple soha se forradalmi újításként adta elő.
Unalmas már ez a folytonos Apple szapulásod, főleg annak fényében, hogy amúgy fogalmad sincs erről a rendszerről meg a telefonról se, amit egyébként a hozzászólásaid is igazolnak.
i6 Silver
-
joey04
titán
válasz manchester85 #40 üzenetére
Nekem azt mondta, hogy nem tetszik neki az Apple kommunikációja.
Na ezért kell fikázni. -
manchester85
veterán
Nekem meg az ő kommunikációja.
Az a baj, hogy akármennyire is fórumozunk itt néha "szívvel-lélekkel", fel kéne fogni (nem neked persze ) hogy használati termékekről beszélünk, mi csak egyszerű végfelhasználók vagyunk. Nem kell az Apple-t feleségül venni, és Jobs-szal se kell egy istentiszteletre járni. Ránk az égvilágon semmi más nem vonatkozik, csak egy hűvös, rideg műszaki eszköz, egy tárgy, ami a birtokunkba kerülhet. Hogy mi folyik a háttérben, az egy végtelenül bonyolult és összetett politikai, szakmai, jogi folyamatok végtelenbe nyúló eseményeinek sorozata, melyet egyes naiv fórumozók barátok közti szintre leegyszerűsítenek, és egy 10 éves kislány meséjébe illő "jó, rossz karaktereket" képzelnek bele ezekbe a szálakba.
Baromira leszarom az Apple politikáját, engem az érdekel, ami eljut hozzám. Nem mészárolnak le senkit. Így vagy úgy, de munkát és pénzt adnak az embereknek, (lehet, hogy rabszolgamunkával, de ez melyik multira nem igaz?) tehát modern kapitalista szemléletünk példamutató vállalata. De ha nincs is így, mi közünk nekünk ehhez, meg egyáltalán, miért hiszi bárki is, hogy tisztán láthat az ilyen nagy cégek megítélésében? Az ilyeneken mindig olyan jókat tudok mosolyogni. A lényeg, hogy én nem tartom magam annyira intelligensnek, vagy jól értesültnek, hogy ilyen dolgokban ítéletet tudjak mondani, ellenben azt nagyon is el tudom dönteni, hogy valamivel elégedett vagyok-e vagy sem, így hát 100%-ban a rám vonatkozó, velem kapcsolatos szempontok döntenek nálam egy termék/cég megítélésében. A sok álmodozó meg higgye csak azt, hogy a média által közvetített információk alapján, a szobájából, a kis számítógépén keresztül Magyarországról belelát a cégek minden kis titkába, ami alapján baromi okosan el tudja dönteni, hogy ez gonosz, az meg jó és rendes. Kb. a világ összes nagy vállalatáról össze lehetne állítani olyan publikációkat (amik igazak is), hogy az embernek leesne az álla, a mekitől a tescoig minden nagy vállalatról. Be kell állni EMO-nak, aki nem tud mit kezdeni a világgal.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Rickazoid
addikt
Velem előfordul néha, hogy küldök MMS-t, ha SMS-t kezdek írni, de nem fér bele 3-ba. Nem szeretek rövidíteni és errefelé feltűnően sok embernek nincs mobilinternete, de ha van se használja e-mailek olvasgatására. Meg ha már küldhetek 40 darabot havonta a havi díjért, fogadni meg mindenki tudja...
-
Malachi
addikt
elképesztően vad Apple szabadalmak léteznek ám, amikből talán soha nem lesz semmi. talán ez is csak egy újabb a sorban. amúgy nem életképtelen elképzelés, bár talán kicsit kényelmetlennek tűnik így elsőre.
az MMS meg tipikusan olyan fícsör, ami nem létszükséglet, de ha nincs akkor hiányzik. én pl. évente ha 10-et küldök de mindig nagyon jól jön éppen.
-
oO7
őstag
ezt a logikát nem értem ami emögött az elképzelés mögött áll... illetve értem csak mégsem
kicsit hülye kérdés, de nem lenne egyszerűbb egy gyakorlatilag keret nélküli (vagy nagyon vékony keretű) kijelzőt csinálni (az egész telefon egy nagy kijelző) ? és akkor ott meg bármilyen alakzatokat meg lehet jeleníteni többek közt a képernyő szélén is és nem egy maréknyi fajta és fixált pozíciójú érintőgombra lenne korlátozva ez a feature...
szóval én inkább szavaznék egy nagykijelző + design pattern kombóra mint egy ilyen megoldásra ha már abból akarnak kihozni valamit, hogy a telefon széleit-éleit tapicskolják az emberek[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz manchester85 #40 üzenetére
Hát ne olvasd! Ilyen egyszerű a megoldás. Fórumtárs megjegyezte hogy eddig büszkék voltak az egy gombra, most meg beadnak egy ilyen szabadalmat. Arra írtam azt hogy nem az egyetlen eset hogy mondanak valamit és csinálnak valami ellenkezőt. Hoztam egy példát is Ez van akinek tetszik, van akinek nem, de ettől tény marad.
szerk: Még véletlenül sem látok bele a cég dolgaiba, de bőven elég ami átjön. nem a rabszolga munka , multi mentalintás , és egyéb zavar, hanem hogy lekezelik a usereket. Elég csak az antenna körüli mizériára visszamenni. Nem is volt régen. neked belefér hogy hülyének néznek, nekem nem. A termékeik nem rosszak, de a hozzáállásukból nem kérek. ha vettem volna i4-et és kiszurják a szemem egy ingyen tokkal, akkor jogosan éreztem volna hogy átvertek, De ez ismét csak egy példa, és ezzel be is fejeztem.
[ Szerkesztve ]
-
rep3at
őstag
Tetszik az ötlet, de igazából semmi forradalmit nem látok benne.
Forward thinking. كرر
-
Jadro
veterán
Nem tudom. Nem igazán látom értelmét, amikor a kijelzőre bármit ki lehet rakni. Persze meggyőzhető vagyok.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen házat vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- BestBuy topik
- Apple Watch
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen routert?
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Paidashu 27000MAH, 22.5W Gyorstöltő Powerbank!
- Xiaomi 120W szupergyorstöltő adapter Gyári Új 12hó jótállással/számlával
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- Apple Airtag Leather Key Ring kulcstartó - Új, csomagolás sérült
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Samsung Galaxy S24+ eredeti tok, szilikon
- Samsung EP-P2400 vezeték nélküli wireless töltőpad töltőfej nélkül új BONTATLAN
- Samsung Galaxy SmartTag2 (fehér színű, bontatlan csomagolásban)
- ESR Apple iPad Pro 11" védőtok Rebound Apple Pencil tartóval (2023 / 2022 / 2021 / 2020)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G Tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest