Hirdetés
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Androidos tablet topic
- Milyen processzort vegyek?
- Bemutatta az RTX PRO generációt az NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zartszelveny
csendes tag
válasz
Busterftw #23 üzenetére
Igen de ez HBM2E, ugye.
erről szól a cikk. Ami szerintem ebben a formában inkább a professzionális piacot célozza. Ezért mondtam hogy irreleváns a gamer piac. Ahol nem mentek vele nagyon semmire ahogy azt írod is, amit igazából nem is cáfoltam.
csak itt most nem lényeg.
-
ukornel
aktív tag
Szép-szép, de gondolom, ezt is csak a csúcskártyákon és a professzionális gyorsítókon lesz kifizetődő használni...
Na és mi van már a korábban szintén belengetett, organikus interposer-re épülő "low-cost HBM"-mel?
Az akkori specik azt jövendölték, hogy ez tényleg megfizethető lesz, a teljesítménye valahol az 1. és 2. generációs HBM közé esik, ami bőven elegendő kis videokártyákra és IGP-khez. -
ncc1701
veterán
-
GodGamer5
addikt
Még mindig nem értem, hogy ennyi hbm2 istenítés után, miért nem ezt kapják az új Radeonok???
Főleg, hogy az RT-hez is brutál mem sávszél kell, jövőre meg a pirosak is tudni fogják az Rt-t. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Zartszelveny #19 üzenetére
Ettol meg HBM volt rajtuk meg a Radeon VII-en is, amivel nem mentek semmire, csak kevesebb profitot ertek el.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez is olyan technológia, amit a magas ár piacképtelenné tesz a consumer szegmensben. Ideálisabb ha olyan termékekben használnák, amik eleve méregdrágák és az árcédula nem olyan fontos a vevőnek. Mehet bele a csúcs gamer és professzionális GPU-kba, meg a HPC megoldásokba.
Másik lehetőség, hogy ha nem a gyártás/fejlesztés indokolja a magas árat, akkor engedjenek a nyereségből, mielőtt elsüllyed mint sok más hasonló egzotikus megoldás...mint pl. RAMBUS memóriák, Firewire, Thunderbolt.
-
Bányászat 3.0...
-
Zartszelveny
csendes tag
válasz
Busterftw #11 üzenetére
Mind két általad említett kártya memória alrendszere vágott volt. Nem hiszem hogy bárki készítene olyan gamer vga-t amin 32/64 GB HBM figyel. A radeon 7 esetén is láttuk, hogy nincs sok értelme, (illetve az is kényszerből született, a termék eredetileg a professzionalis piacra készült.)
-
Dare2Live
félisten
De ennek mi köze a HMBhez?
És amíg nincs sávszél... limit addig nincs előnye. Ha GDDR6 frekije nem emelkedik jövőre majd NV is elgondolkodik, hogy mi az olcsobb csúcs TIre 384 sött 512bites pcb vagy HMB. GDDR7 kanyarban sincs ha lesz egyaltalán. Innnen nincs más lehetőség előre mint a HMB.
-
Televan74
nagyúr
Gondolom nem csak a lécet emeli meg hanem az árát is.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Zartszelveny #5 üzenetére
Ja a Vega 56/64 is professzionalis piacra volt szanva?
Azt hittem azokat Radeon Pro and AMD FirePro-nak hivjak. -
tntmax
aktív tag
Ilyenből kellett volna 256K a Trident 8900D kártyámra.
-
hokuszpk
nagyúr
na ebbol kernenk 2048 bitet a bigNavi melle.
-
szasanyi
félisten
Már évek óta megy a technoblabla, az árak az egekben míg a valóság ez: VGA-k esetében az a helyzet, mert semmilyen HMB/HMB2 VRAM-mal gyártott AMG kártya nem képes megverni a konkurens NVIDIA azonos kategóriájú kártyáját. Finoman fogalmazva sem hoz annyit, mint ami felárral jár(t).
Tehát én attól tartok, hogy csak ez az ami biztosan meg fog emelni.. az árat. -
Duck663
őstag
Már csak az áron kellene dolgozni, mert az elfogadhatatlan. Lesz vagy 30$/GB, a sima HBM2 is 20$ GB-onként.
-
törölt tag
És ezt mibe nem fogják beépíteni?
(Vagy most már tényleg eljön a HBM ideje, mint a linux éve is?) -
Z10N
veterán
Az arak hogyan alakulnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az extrém kapacitás és teljesítmény mostantól új szintet jelent a memóriapiacon.
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Béta iOS-t használók topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Androidos tablet topic
- Linux haladóknak
- Milyen processzort vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- World of Tanks - MMO
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 PCi-e videokártya 2xDP, 1xDVI
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Fedezd fel a Jövőt: Gigabyte RTX 5070 ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest