- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
xLt`
tag
Örömmel olvasom. Lehet késöbb benevezek egy hasonló olcsó SSD-re
-
hzcs
senior tag
Egy tesztre kíváncsi lennék, nem is biztos, hogy egetverő lenne a különbség a drágább meghajtókkal összehasonlítva. Már csak az ár kérdéses.
-
mttssz
senior tag
Várok egy tesztet, aztán lehetséges hogy újítok egy ilyet.
-
ez_meg_emaz
őstag
+1
Egy tesztre én is kíváncsi lennék. Gyakorlatban szerintem nem lenne nagy különbség. -
GIJoe
addikt
válasz ez_meg_emaz #4 üzenetére
+1 Én is erre tippelek hogy nem lenne különbség. Veszel ADATA SP900 Premier Pro 64GBt talán még olcsóbban Sandforce vezérlővel, tuti hozná a szintet....
-
osztraksajt
őstag
Notikban elenyésző még a sataIII, oda bőven elegek ezek is. Az ötlet életképes szerintem.
-
Puma K
nagyúr
Ez egy nagyon jó elgondolás.
A jó öreg HDD-tól azonos vagy gyorsabb sebesség mozgóalkatrész nélkül és alacsonyabb fogyasztással, igaz kicsit kisebb tárolókapacitással.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
banhammer
veterán
Egész jó a meghajtó sebessége.
A lenti értékeket a másfél éven át használt OCZ Vertex 2 60 gigás meghajtóm produkálta.
Hétköznapi használat mellett alig lehet észrevenni a különbséget a Vertex 2 (60 Gb) és a jelenlegi Vertex 3 (120 Gb) között.
U.i.: az egyik webes boltban, most jó árasítva van az OCZ Agility 3 120 Gb-os verziója.
Ha jól emlékszem akkor kb. 25 ezerbe kerül.[ Szerkesztve ]
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
[CS]Blade2
addikt
70$ (19.500Ft) alatt kell adniuk a 64GB-ost, mert 75-78$-ért (21.000Ft+) megy az M4, ami azért jobbnak tűnik:
Part Number: CT064M4SSD2
Sustained Sequential Read: Up to 500 MB/s (SATA 6Gb/s)
Sustained Sequential Write: Up to 95 MB/s (SATA 6Gb/s)
4KB Random Read: Up to 45,000 IOPS
4KB Random Write: Up to 20,000 IOPSSzerk.: Kellene adniuk, mert ahogy elnézem newegg-en tartják a 70$-t, ráadásul ez a zacskós változat ára.
[ Szerkesztve ]
-
FlekkeN
aktív tag
Ez mitől olcsóbb mikor az OCZ Vertex 3 és Agility 3 típusai is ugyan ennyibe kerülnek jobb specifikációkkal? Valaki hozzáértő légyszives magyarázza el.
-
TeeBee73
veterán
válasz Meteorhead #11 üzenetére
Pár napja, az egyik webshopban a 60GB-os Agility 3-ért, ~16k körül kértek. Azóta drágult.
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
BeLucZ
addikt
az IOPS értékek valóban nevetségesek, de mondjuk notikba így is megfelelő lehet, meg egy átlagos 5400es hddhez képest még így is gyorsabbak jóval.
-
FlekkeN
aktív tag
válasz Meteorhead #11 üzenetére
Ebay:
180 usd a 240GB-os agility, 100 usd a 120GB-os , 70 usd a 60GB-os újonnan.Amazonon:
95 usd-ért már kapok Agility 4 120GB újonnan.
85 usd-től találok Agility 3 120GB újonnan.
70 usd Agility 4 60GB újonnan.
180 usd Agilty 4 256GB újonnan.Felesleges átváltani a dollárt, mivel a cikkben is úgy szerepel.
Szerintem túl drága a cikkben szereplő termék hacsak az ocz termékei nem rosszabbak.
-
lujó55
addikt
Crucial HDD és SSD biznisz beindult
-
lujó55
addikt
válasz TESCO-Zsömle #18 üzenetére
igazad van. de jó vegyék olcsón, matricázzák át és adják el jó drágán nekünk.
"nabum... Nem fogunk belehalni..."
no further comment... -
TESCO-Zsömle
félisten
Miből gondolod, hogy ők annyival olcsóbban kapják? És mi az, hogy drágán? Nem adják drágábban, mint azok, akiktől veszik... Értsd meg, hogy ha a piac 90%-át uraló két vállalat úgy dönt, hogy nem lesz árverseny, akkor nincs mit tenni. Az OEM-eknek ugyanúgy drágult a cucc, mint a végfelhasználóknak. A nagy hasznot itt a gyártók kaszálják, nem az értékesítők.
Kifejthetnéd, miért halsz bele, hogy egyel több átmatricázó üzem van a piacon...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
lujó55
addikt
válasz TESCO-Zsömle #21 üzenetére
nem érted.
ha ráállna gyártósorokat és üzemeket telepíteni mert megy a háttértár biznisz akkor egy szavam se lenne, mert valós konkurenciát jelentenének. de így?
marad minden ár a plafonon, ők meg meglovagolják a műhullámokat. engedd meg, hogy ne legyenek nekem szimpatkusak.
ezt nem értem:
"A nagy hasznot itt a gyártók kaszálják, nem az értékesítők." akkor ők miért akarnának értékesíteni? Ha nem lenne árrésük, nem csinálnák! Ez nem jópofáskodás, hanem kőkemény üzleti döntés a részükről. Tutira olcsóbban jutnak hozzá. -
Johnny001
senior tag
Hi!
Mivel procit, lapot egyelőre felesleges vennem, lehet benevezek egy 128 gigásra
By.: Johnny
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
Youri
veterán
70 dolcsiért nagyon is jó ára van, persze itthon nem annyi lesz, de lassan ideje lenne a notebookba egy, mert jelenleg az a szűk keresztmetszet
RTX ON
-
vinibali
őstag
nekem 128-as Toshibám van nagyjából ugyan ilyen értékeket produkál, szavam nem lehet rá bár a kisebb modellek elég lassan írnak
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
vinibali
őstag
nekem 128-as Toshibám van nagyjából ugyan ilyen értékeket produkál, szavam nem lehet rá bár a kisebb modellek elég lassan írnak
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
kromatika
veterán
nagyon jó ötlet.szerintem kelendő lesz.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Még így is sokkal gyorsabb mint egy átlagvinyó.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
tildy
nagyúr
válasz Ł-IceRocK-Ł #30 üzenetére
Vagy nem. Nagyon nem. Nemelyiknek szar a vezerloje, en is beszoptam.Ez azt jelenti, hogy lassabb a vinyo, mint a korabbi hdd-m, megtelik az irasi cache, es ilyenkor fel percig homokorazik, pardon porgo szivarvanyozik. 8 giga ram mellett. Szoval nem, nem gyorsabb, amde szar.
Esm az overclockerstol vette, akik nem is akarjak cserelni, mert szerintuk nem hardware failure.Neten eleg sokat lehet olvasni, nem egyedi hiba."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Hidd el van. Van itthon m4 is. Ossze sem hasonlithato vele.
Ahogy en kivettem az infokbol. Megtelik az irasi cache, ilyenkor fel percig is elszoszol barmilyen ablak megnyitasaval. Mountain lion telepites 3 ora volt ra. (Alapbol nincs ennyi normal hdd-n) .
A legrosszabb, hogy random mod lassul be, de akkor nagyon, kvazi hasznalhatatlan akkor a gep. Egy-egy ablak betoltese, vagy barmi megnyitasa mintha oraknak tunne, de sokszor fel perc, vagy egy perc. A ram nem lehet ludas, reven a problema a vinyo bekerulese utan jott elo.Lehet egyedi gond, persze, csak keressetek ra v4 freeze-re googleban, es maris masabb lesz a leanyzo fekvese.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
blash
tag
És mi lett ezzel az ssd-vel? Firmware frissítés nem segített? 2013 februári az legutóbbi firmware hozzá, amiről ezt írják:
Release Date: 2/20/2013
Firmware for the Crucial v4 2.5" SSD is being updated from version 22 to 25
Version 25 includes the following changes:
- Improved full disk performance.
- Improved mixed mode performance.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Politika
- Robotporszívók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest