Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ImACeltic

    őstag

    válasz Deck #16550 üzenetére

    Ez egy szélsőségesen negatív vélemény az OLED TV-ről.

    Beégés létezik, de minden szakértő elmondja, hogy normális használat mellett ma már kevés az esély rá. Stresszteszteken meg persze, hogy beég amikor hónapokat nyomatják rajta a CNN-t meg hasonló TV csatornákat.

    Vertical banding is van, változó, hogy milyen mértékű, de idővel, a TV bejáratásával az javulni fog. Nekem is van a B8-on és ha a teljes képernyő sötét szürke, egy kicsit látszik, viszont kb csak akkor látom 1-2 másodpercig amikor indul a Youtube alkalmazás.

    Ghosting problémám sem volt 2 év alatt. Ez sem valós veszély már.

    A pixel öregedés sem 1-2 év alatt megy végbe. Én 5-10 évet olvastam. 5 évente TV csere meg nem a világ vége, persze pénztárcától függ.

    Fényereje pedig teljes mértékben elegendő az én belépő szintű B8-amnak is. Ha nappal játszom HDR-ben, simán jó. Mondjuk én a mozi élmény miatt szinte mindig besötétítek és így játszom meg nézek filmeket, sorozatokat. Amikor sötétben fényes a TV, akkor meg rendesen hunyorognom kell. Hozzáteszem, én kb 2 méterről nézem az 55 colost.

    Összegezve, akinek van rá pénze és nem néz olyan csatornát vagy nem játszik olyan játékkal mindennap több órát, ahol van állandó statikus elem a kijelzőn, akkor nem kell félni a beégéstől.

    Ráadásul az LG jó fej és sokszor beégés miatt is cserél panelt. Én a Telekomtól vettem a TV-t, az egyből pixelhibás volt, 3 napon belül szóltam nekik, ki is cserélték, majd a kicserélt TV-nek az egyik fele láthatóan világosabb volt, mint a másik, ezt pedig már az LG cserélte minden szó nélkül. Szokták mondani, hogy panel lottó az OLED, de ahogy az én példám is mutatja, ha szart fogsz ki, akkor cserélik.

    [ Szerkesztve ]

    Gamer(PS5, PC), sport fan.

Új hozzászólás Aktív témák