Hirdetés
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
Köszönöm a tanácsokat.
Jól értem, hogy az okoskonnektorokat kezelő applikációk gyártótól erősen függenek (Nedis SmartLive, eWelink), vagyis a konnektorokkal való kommunikáció nem egységes ?
SmartLive, eWelink: működik csak WiFi routerrel, internetkapcsolat, szerver (felhő) nélkül is?
mezis
-
mezis
félisten
válasz gya/352 #25804 üzenetére
"....Beépített webszerverrel rendelkezik, így konfigurálása a helyi hálózatról elérhető webes felületen is történhet, nem csak applikációból. LAN-kompatibilis, vezérlése a Shelly Cloud és internet elérés nélkül is lehetséges a helyi hálózaton."
Köszönöm, Shelly lesz!mezis
-
mezis
félisten
válasz stickermajom #26192 üzenetére
Nem vacakolnék a sok apró szenzorral. Bizonyára elég pontos értéket kapsz az egyetlen nyomásérzékelőtől.
Vízzáró tömítés: nem 10bar lenne a nyomás, még gyenge szerelés esetén is csak cseppeket engedne át. A nyomásszenzornak is van egy vízzáró tömítése...mezis
-
mezis
félisten
Én meg egy Sonoff Dual R3-at nézegetek "buta" redőnymotorhoz.
Ez teljesítheti a biztonsági követelményt "kétmorzés" a reléje?
Gyanítom, hogy nem elektromechanikus relével működik.[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz Predator2 #26906 üzenetére
Néhány m koax kábellel az antenna csatlakozás kivihető. A koax végére kell antenna, de az lehet az az összetekert vezeték darab, amivel szállítják vagy negyed hullámhosszra árnyékolásától megfosztott kaox közép ere vagy egy időjárásálló kültéri, 433MHz-es botantenna.
mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
Van egy beltéri, Xiaomi MJSXJ05 kamera, ami rendben működik a saját WiFi routerhez kapcsolódva a Xiaomi MI Home App-jával..
Szükség lenne egy olyan kültéri kamerára, ami forogni tud vízszintesen is, meg valamennyit függőlegesen pásztázni. Xiaomi kínálatában nem találtam csak függőlegesen pásztázót.Másik gyártmány, másik App-jával oldható meg csak?
mezis
-
mezis
félisten
válasz Konflikt #44577 üzenetére
Köszönöm az ötleteket, jézusom-nak is..
Figyelmesebben megnéztem a dobozát a "féleszű" konnektoromnak:
Ez bizonyára csak hackeléssel lenne alkalmas az általam kívánt esemény naplókra.
Közben rájöttem, hogy dupla koppintásra kapok egy "látványosabb" vezérlő panelt:
Ezen a lapon a "Settings"-re feljövő ablakban választhatok "Switch Log"-ot.
Ez "gyárilag" ennyire képes.mezis
-
mezis
félisten
válasz detroitrw #44584 üzenetére
Szia!
Bocs, most tanulom a "nagyon okos" kütyüket.
A féleszűt arra értettem, hogy a gyár nem regisztrálta a készüléket a TUYA-hoz, különben a felhőből elérhetők lennének az általam kívánt naplók is.Korábban egy "SonOff" rellével okosítottam a lakásomat. Annál elég a lakásból történő On/Off.
Ezzel a mostanival egy tanyán előforduló áramkimaradást gondoltam detektálni. Internet, (WiFi routerrel) van, de 24/7-ben működő PC nincs.Gondolom a saját szervernek is ugyanabban az alhálóban kellene lenni, különben tanulhatom a DMZ-t, Port forwardingot, de ennyi időt már nem gondoltam vele tölteni.
Még egy tapasztalat: Éjszakára kikapcsoltam a WiFi routert. Amíg nem találta meg a WiFi routerét, villogott és "SmartLife-8321" SSID-vel a 6-os csatornán működtetett egy WiFi AP-t.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz detroitrw #44590 üzenetére
Próbálom megtudni az okos konnektor működését. Jelenleg az okostelefonomról a TUYA app segítségével tudom kapcsolgatni. Okostelefonom Mobil elérési ponton keresztül csatlakozik az internethez. Más használható WiFi AP nincs a közelben.
A Win10 beállításoknál NEM jelenik meg a csatlakoztatott eszközök listájában az okos konnektor.
A BT kapcsolat kizárt, telefonomon kikapcsolva.mezis
-
mezis
félisten
válasz jézusom #44598 üzenetére
Nincs routerem. UTP kábelen csatlakozom az internethez és a Win10 "Mobil elérési pont"-ja az egyetlen WiFi AP, SSID = Azenifim.
Úgy gondolom az okostelefonomhoz hasonlóan az okoskonnektorna is meg kellene jelennie a csatlakoztatott eszközök listáján.[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz detroitrw #44630 üzenetére
A HA-va is ki fogom próbálni, most az OkosKonnektor (továbbiakban OK) - TUYA műlödésével ismerkedtem.
A korábban használt "Mobil elérési pont" (WiFi AP) lekapcsolva, OK 80km-re elszállítva, konnektorba dugva: Folyamatosan világít a kék jelzőfény, TUYA kéri a BT bekapcsolását. BT-t bekapcsolva OK vezérelhető, miközben az Androidos okostelefon nem talál egyetlen BT-os eszközt sem! Úgy látszik ez BT-éknél így szokás...
TUYA-ból OK eltávolítva, új eszköz hozzáadása: immár egy szokásos (szolgáltatói) WFi AP-hez kapcsolat sikeres.
A WiFi router kapcsolati listáján rendben szerepel, wlan0 néven, lokális IPv4 címmel.
TUYA az "eszközinformációknál nem a lokális IP címet mutatja (honnan is tudná), hanem a szolgáltatóm modemjének (WiFi routerének) globális IPv4 címének első 3 számcsoportját. Ez felhőszolgáltatásból így természetes, az OK dolga meg az, hogy kapcsolgasson...Most nekilátok a HA-nak, hogy tovább "okosodjam".
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz detroitrw #44633 üzenetére
HA: Már geglévő OracleVM VirtualBox-ban a haos_ova-10.3.vdi-vel elindult a Home Assistant, terminal üzemmódban.
Hogy lesz ebből olyan grafikus felület, mint ami pillanatok alatt, magától elindul ebben a videóban?
Az újabb verzióban külön parancsra indul vagy azonnal kell egy csomó frissítést indítanom?Most látom:"Please keep in mind that the bridged adapter only functions over a hardwired Ethernet connection. Using Wi-Fi on your VirtualBox host is unsupported."
WiFi adapterrel indítottam, LAN IP címet kapott. Ez lenne az akadály?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz detroitrw #44653 üzenetére
Köszönöm a videót. Eddig jutottam (video: 10:43):
A TUYA app-ban nem találtam QR kód olvasót. Installáltam a Smart Life app-ot, az meg nem találja az OkosKonnektoromat.
Akkor sem ha eltávolítom a TUYA-ból és BT-n sem találja. Pedig látom, hogy az OK "adásban" van a 6-os csatornán SmartLife-8321 SSID-vel.Próbáltam a Smart Life-ot a WiFi routerem helyett az OK WiFi-jéhez csatlakoztatni, de akkor meg az volt a baja, hogy nincs internetkapcsolata.
Bocs, megtaláltam, nem az OK, hanem a TUYA app-omat kellett igazolni.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz ViZion #44664 üzenetére
Továbbra is mozizom és csak bámulok.
device status notification kimaradt a projektemből, gondoltam létrehozok egy új projektet
dbius mozija alapján. Készen is lennék, ha ki tudnám tölteni HA-nak a Tuya hitelesítő adatait.
Van tuya IoT-hez accountom és csak tuya-hoz egy másik (különböző e-mail címekkel, azonos psw-el).
hiába adom meg ezeket, clientid invalid üzenetet kapok.mezis
-
mezis
félisten
Még az "entitásokat" kellett aktiválni és most már tényleg lekérhető az áram, feszültség teljesítmény grafikon, ahogy azt detroitrw fórumtársunk ígérte.
Köszönöm a segítséget, türelmeteket!
Holnap kipihenem magam, aztán jelentkezem egy Airbus A380 pilóta vizsgára. Beszállás előtt azért tudjátok meg ki lesz a pilóta![ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz vampire17 #44696 üzenetére
Arra kíváncsi lennék, hogy hány Ohm lehet az ellenállása a kis bypass-nak. Vagyis mekkora áramfelvételt jelent kikapcsolt állapotban.
30 évvel ezelőtt az UAA3000 IC volt a sláger. Könnyen lehetett időzítőt készíteni vele az akkor használatos izzó lámpákhoz. Emlékeim szerint 60kOhm körüle ellenálláson keresztül kapta a delejt.Azt nem hiszem hogy KAPCSOLÓRELÉ lenne.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz Alex123 #44918 üzenetére
- A BT hatótávja kisebb a WiFi-nél.
- Nem hiszem hogy gyári APP-ra is szükség lenne a beállításhoz: Én nemrégen vettem egy noname okos dugaljat (nagyon hasonló a márkásokhoz) és csak a TUYA-val be tudtam állítani.
Nekem is megjelent az éterben egy SmartLife-8123 AP, de csak addig, amíg lezajlott a saját, 2,4GHz-es WiFi AP-hez a kapcsolódás. Gondolom a gyári APP a Smartlife-... AP-hez kapcsolódna a beállításhoz.- Zavarhatja a beállítást, ha azonos SSID-jű AP-k vannak a közelben. Még akkor is, ha az egyik az 5GHz-es sávban "szemetel". Ahogy már tanácsolták, a legjobb lekapcsolni az 5GHz-et a beállítás idejére.
- Legyen elegendően nagy térereje a WiFi AP-dnek (és elegendően kicsi a szomszédokénak. ): [link] [link]
- A beállítás idejére kapcsolj ki minden közeli BT-os eszközt, mert tudnak ám azok is zavarni!
mezis
-
mezis
félisten
válasz stigma #44936 üzenetére
Üdv.!
3 kamerát üzemeltem be a Xiaomi felhőbe. Egy ezek közül beltéri, a másik kettő kültéri, Imilab márkájú. Az egyik kültéri kamerát zavarta a dugasztápja melletti másik dugasztáp. Ez utóbbi alufóliával burkolva a zavarás megszűnt.
A WiFi kapcsolatot bármi zavarhatja. Vannak "látható" zavaró AP-k és "láthatatlan" BT-s eszközök.
mezis
-
mezis
félisten
válasz Alex123 #44946 üzenetére
Szia!
A TUYA működéséhez kell a felhő. A Home Assistant (saját szerver) is a felhőből veszi az adatokat.Ennyi a tudásom. Talán a SonOff eszközeihez elég egy WiFi router és itt a fórumon lennének ajánlatok felhőmentes szoftverekre is.
Van egy ilyen eszközöm is, de már elfelejtettem az, hogy kell-e hozzá internet + felhő.
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz LLKobe #45229 üzenetére
[link]
"...az otthoni összes cuccomat áramtalanítom használat után.
Ezt a PC-t amiről írok, a nyomtatómat, hifi cuccaimat, mindenemet.
Ezt kb. 40 éve így teszem és semmi hátrányát nem láttam eddig."Én is áramtalanítok (kb 40 éve) és én sem tapasztaltam meghibásodás, "kopást".
Régebben az áramtalanítás meghosszabbította a tápegységek elkóinak (Low ESR) élettartamát.[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
Beltéri kamerát fel lehet "okosítani" füst és tűzjelzésre, riasztásra?
mezis
-
-
mezis
félisten
Páratartalom:
Még az analóg, NDK-s páratartalom mérő kezelési utasításában olvastam (kb 30 éve), hogy jót tesz a műszernek, ha hűvös hajnalokon sétálgatunk vele a kertben....
Olyat is írtak, hogy úgy ellenőrizhetjük a műszerünket, hogy nagyon nedves törülközőbe csavarjuk és akkor pár óra múlva 98% körüli értéket kell mutatnia.
Ezt kipróbáltam egy újabb kori analóggal, tényleg közel volt a 100%-hoz.Elektronikát kockázatos magas páratartalomnak kitenni, bár az ilyet illő lenne lakkal védeni. De hát csak 10$ .
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz petakpa1 #45815 üzenetére
"...nem zár az áramkör, ő sem kap áramot."
A kapcsolónál jelen van a fázis (nagyon régen Nulla) és a fogyasztón keresztül a Nulla is.
A hagyományos izzószálas lámpákon keresztül a nagyon kis áramfelvéteű elektronika kapott elegendő áramot a működéséhez. (Egyes elektronikánál min. 60W-os izzó volt a követelmény.)Az energiatakarékos, alacsony áramfelvételű eszközökhöz is gyártanak olyan elektronikát, amelyik a lámpával párhuzamosan kötött (ellenállás, vagy az elektronika tápegysége: Graetz?) valamivel tudja biztosítani az elektronika folyamatos áramellátását.
mezis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest