- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Tudna nekem valaki mondani fogyasztási adatokat GTX275-re? Idle/load?
Üdv.
-
kpal
nagyúr
válasz banderasz77 #7351 üzenetére
-
banderasz77
addikt
Esteleg valaki ASUS GTX275-re 24/7-es tuning? Ventiprofil?
-
banderasz77
addikt
A GTX275 nem képes az órajel kapuzására? Ha képes, mitől lehet, hogy idle is fullon megy?
-
kpal
nagyúr
válasz banderasz77 #7356 üzenetére
Vagy próbálj másik drivert de előfordulhat hogy nem mükszik normálisan .Vagy másik gépben nézd meg .Az XFX kariknál ez jellemző volt órjelkpuzás nem akart müködni pedik bios is rendbe volt.
-
kpal
nagyúr
válasz banderasz77 #7359 üzenetére
Friss Win-nel próbáltad ?
-
kpal
nagyúr
válasz banderasz77 #7361 üzenetére
Ezelőttivel próbáld valamelyik verzióval.
-
kpal
nagyúr
válasz banderasz77 #7361 üzenetére
Most láttam a Guru3D oldalán van ujabb driver 261.00 de ez nem WHQL-os.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz banderasz77 #7366 üzenetére
Igen igen,,,elnézést...annyi beta van már kinn csak kapkodom a fejem...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
kpal
nagyúr
válasz banderasz77 #7369 üzenetére
Ott akkor valami lehet a bios-al de Laraxiort kéne keresned neki voltak ilyen problémia a XFX gtx260. Őtöbb mindent tudna segiteni.
-
banderasz77
addikt
Nos, megflasheltem a karit (az eredeti biost lementettem) és semmi változás. Olvasgattam pár fórumot, lehet, hogy az alaplapi AMD chipset miatt van, nem szereti az Nvidiát.
Kíváncsiságból viszont felnyomtam neki a legdurvább EVGA Biost, asszem FTW és eddig simán viszi a megemelt orajeleket (most tart a repcsis résznél a vantage). Eddig sima tuningolásnál 10 mp után kifagyott 700 fölött, tehát van remény... -
banderasz77
addikt
Vantage/3DMARK06 lefut a legdurvább beállításokkal, most 730/1600/1300-on tesztelem.
-
banderasz77
addikt
Na a tesztek mennek ezerrel, de FTW órajelen is kifagynak a játékok.
Vissza tettem a gyári Bios-t, itt 680/xxxx/1250-en eddig jó volt. -
Gyufaaa
veterán
válasz banderasz77 #7374 üzenetére
nekem 680/1490/1270 -en stabil. 700-on nem hibázni látom, hanem ledobja 2d-be a vga-t. De érdekes módon teljesen random módon. Volt mikor egy éjszakát át játszottam vele és meg se röccent, van mikor pedig mindjárt levágja 2D-be. Az első órajelek viszont stabilak teljesen.
Az aláírásodban lévő vga, hogy bírja a tuningot? Nem próbáltad? Milyen teljesítményt hoz?
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz banderasz77 #7376 üzenetére
Igen? Hogy hogy nem azt nyúzod?
-
Gyufaaa
veterán
Eszem magam rajta, hogy 460-ra érdemes lenne-e váltani 275-ről. Szerintetek?
-
banderasz77
addikt
válasz Gyufaaa #7377 üzenetére
Ezt beszámoltam egy 460-ba. Még a sajátomat is oda kellene adnom, mert nem tudtam szerezni hirtelen. Most viszont már ez van a gépemben, ha elviszik (mivel eladó), akkor visszakerül egy 460, ha nem, akkor viszont nem bontok meg 460-at addig. Nem rossz kari ez sem, de azért a 460 sokkal komolyabb és lényegesen gyorsabb meghúzva. A 275 a nyomába sem ér...
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Lenne egy kis problémám.
Adott egy Gigabyte GTX 275 ( GV-N275UD-896I, HDMI, DVI és VGA csati ) és egy Acer X223w (22", 1680x1050, VGA csatis).
VGA csatlakozón ami a GTX 275-ön van: Az a gond, hogy a monitor mindenféle driver nélkül nem közli a VGA és a Windows-nak sem, hogy ő natívan mekkora felbontást tud kezelni ami amúgy 1680x1050. Így mindig sokkal kisebb, csúnyább felbontáson indul a Windows, friss telepítés utáni asztala. Ha megkapta a monitor a driverét akkor minden jó lenne... de nem lehet 1680x1050-es felbontásban 60 Hz-ces frissítést megadni a monitornak se NV driverben, se Windows speciális beállításoknál így 59 Hz-cet kap. Ez nem is zavarna, de van ahol torzít a kép pl szövegeknél.
DVI csatlakozón: A GTX 275 előtt AMD HD 4850-em volt azon nem volt ennyi különböző csatlakozó csak 2 DVI és egy TV kimenet. Ott mivel a kártya mellé járt a VGA-DVI átalakító így használtam (meg amúgy is máshogy nem tudtam volna csatlakoztatni a monitort a VGA-val) és ott tökéletesen ment 1680x1050@60Hz. Amikkel ez a monitor találkozott az 7600 GT és 7900 GT volt, XP mellett. Furcsa mód akkoriban mindegyik VGA és az XP tudta hogy a natív felbontás a monitornak 16x10-es felbontás és 60 Hz képfrissítés. Majd jött az ATI akarom mondani AMD HD 4850 és Vista. Itt már elő jött, hogy kellett a monitor drivere mert különben nem tudtam volna használni natív felbontáson.
Most vettem VGA-DVI átalakítót be is kötöttem, de mivel az elsődleges csatlakozónak a VGA számít így a DVI csak másodlagos lett. NV driverből pedig nem tudom már (régebben nagy nehezen sikerült valahogy) átállítani a sorrendet. Ha a VGA csatin van akkor tudok babrálni VGA monitor beállításoknál és Windows monitor beállításoknál is, de ha DVI-re van kötve (átalakítóval) akkor ha a Windows monitor beállításoknál kezdenék el babrálni akkor kikapcsol a monitor, viszont NV driverben engedi babrálni a monitorbeállításokat, csak ott meg istenért sem akar sikerülni átállítanom.Nem rég vettem egy 160 Gb-os vinyót amire Vistát tettem (egyik 160-ason Windows7, a másik 160-ason Vista). Vista telepítés alatt VGA-ra volt rákötve a monitor, meg volt a rendszer telepítés majd restart (ekkor jött volna az utolsó telepítési szakasz, felhasználói fiók, időzóna beállítás, stb) de akkor már nem adott képet... és ekkor vettem meg a VGA-DVI átalakítót így már volt kép, be tudtam fejezni a Vista telepítést és ott a monitor drivere telepítése után már megy az 16x10-as felbontás 60 Hz mellett.
Sajnos mobil nettel vagyok, és nem tudnám újra húzni a Windows7-et és a Vistát egyszerre. Esetleg nem tudtok valami megoldást? Vagy esetleg nem tudjátok csípőből, hogy lehet megváltoztatni a csatlakozók használati sorrendjét?
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
válasz Gyufaaa #7385 üzenetére
Az engem is hajt... azért akarnék venni egy Asus P7P55 WS Supercomputer alaplapot amiben építenék egy SLI GTX 275-öt megtámogatva valami kis fizikázó kártyával, a jelenlegi procimmal amit tuningolnék valamint akkor már 8 GB memória is mehetne melléjük.
De ez még a jövő zenéje"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Gyufaaa
veterán
Hát.. ami a memóriát illeti én jövő héten beleteszek még 4-et, mert ez már szerintem így is kevéske. Előző konfigomba 6G volt. Annyi már a játékoknál kellett. Töltögetésnél érezhető a különbség. 8G-t pedig már csak azért is veszek, ha netán i7-re váltok, memóriát ne kelljen hozzá vennem és a 6g-s trichannel meglegyen.
-
Tommi000001
aktív tag
Hi
Srácok
Lehetséges az ,hogy a XFX 285GTX BE gpu hőmérséklete ,ha eléri 63C -t lekapcsolja a gépet????
Egy progi folyamatosan monitorozza és loggolja az adatokat,ami szerint a gpu 93%-on ment közvetlenül a lekapcs előtt...Tomi
"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
kpal
nagyúr
válasz Tommi000001 #7388 üzenetére
Annyin nem kéne lekapcsolni a 63c éppen üzemi hőfok . KB 100-105-nél kapcsol le ha jol emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz Tommi000001 #7388 üzenetére
Az abszolút nem kritikus hőfok. Ami a gépedet lekapcsolhatja az max ilyen esetben 93%-nál a táp lehet a ludas. Próbáld meg másik ágról adni a feszt neki.
Próbáltátok a CoD BO-t? Mekkora egy "optimalizálatlan kódhalmaz!" Csak az a bajom, hogy 11 ropi volt
[ Szerkesztve ]
-
Tommi000001
aktív tag
válasz Gyufaaa #7390 üzenetére
Tegnap elkezdetm nyomni vele ,,,,,és azóta van ilyen gondom.....
Bár hozzá kell tennem az új medallal is csinálta ezt.....
Akkor még azt hittem a RAM a gond ,mert Geil BlackDragon volt a gépben ,ami nincs fennt a kompatibilitási listán
Nos azt kicseréltem Kingston HX re ,a listából választottam ki.....Már Én se tudok semmire sem gondolni.......
Fasz kivan!"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
Tommi000001
aktív tag
válasz Tommi000001 #7391 üzenetére
Leszedtem a pcie 2es csatiját a 6+2pinest és molexre cseréltem.....
Eddig fasza......."A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
Gyufaaa
veterán
válasz Tommi000001 #7391 üzenetére
Már alakul azt mondják. Remélem mire hazaérek már nem lesz vele gáz.
-
Tommi000001
aktív tag
Hi
Amit most vettem észre:
Black Edition ,vagyis gpu 690MHz en kéne menni ugye?
viszont "csak" 648MHz megy...
Ez normális?Bár nálam semmi sem az....Nu ezzel most akkor mi lehet?
-
Tommi000001
aktív tag
válasz Tommi000001 #7392 üzenetére
Nem működik mégse.....
-
Gyufaaa
veterán
válasz Tommi000001 #7396 üzenetére
Kikapcsol így is? Egy másik táppal meg kellene próbálnod. Vagy egy ismerős gépében. Nekem nagyon tápgyanús. Vagy még egy driver cserét is megpróbálhatsz. Anno a 4870-nél nekem a 9.12 driver lőtte ki mindíg a gépet.
-
Gyufaaa
veterán
válasz Tommi000001 #7399 üzenetére
Hmm. Kollégámnak a GTX 275 Lightening-en a 260-as driver szar volt. A 258-as lett a befutó, miután az nálam már bevált. Lehet meg kéne próbálnoid. Csak driver csere előtt driver sweeperrel feltétlen tisztogasd csökkentett módban a vasat. Driver sallangokat szedd le, mert ha fenn marad valami nem lesz jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest