Hirdetés

Aktív témák

  • Cs.Orsolya

    aktív tag

    válasz orbano #11663 üzenetére

    Ez nem így működik.
    Egy átlagos nő, ha nem tanulta meg, hogyan kell az érzései mentén mélyre nyúlni, és kitalálni azt, hogy konkrétan mi a gondja, mit szeretne, mire van szüksége, akkor egy férfi józanságára, és a realitáshoz kötő strukturáló gondolkodásmódjára van szüksége. Ez egyszerre elemző, és egyszerre érzetek mentén való analógiás gondolkodást kíván. E kettővel lehet ugyanis a problémák mélyére menni. A férfiak gyakorlatiassága, logikája, és problémamegoldó copingja (megküzdési módja - ez ált. az un. instrumentális coping, azt jelenti, hogy a problémára fókuszáló) segíti a nőt abban, hogy egy stresszhelyzetben a párkapcsolaton keresztül ő is megoldhassa a gondját (un. kapcsolatkereső coping - ahol a kapcsolatokban megélt inf. szerzés, érzelmi biztonság, stb. az elsődleges).
    A nők azért keresik a kapcsolatot, érzelmi elfogadást, a szeretet-viszonyt egy problémahelyzetben, mert abba kapaszkodnak bele, az a biztonság, az a fogódzkodó, a horog, amivel elő tudják húzni a lelkük mélyéből a szörnyeket. Néha a férfi a pecás, és sokszor inkább egy másik nő. Ezért csacsognak, barátnőznek olyan sokat. Ezért van az, hogy sokszor női megoldásokkal állnak elő, mert a férfiak nem segítik hozzá őket olyan megoldásokhoz, amiket a férfiak is értenek. Ha logikusan és elemzően levezeti a nő számukra, akkor is azt a felét nem fogják érteni a legtöbbször, hogy a nőnek alapvetően az a baja, hogy a férfi nem érti meg, és ezáltal úgy érzi, nem is tudja elfogadni őt, ha problémája van. Ettől a nő teljesen begörcsöl, és egy érzelmi csapdába záródik. Mert a férfiak nem szeretik, ha egy nőnek baja van. Nem problémája, ami logikus, érthető, levezethető ok-okozatilag, és feladatként megoldható, hanem "baja". S konkrétan az a baja, hogy a problémájában a férfi nem érzelmi társ, nem empatikus, nem segít a megoldásban, hanem mondjuk "hisztinek" titulálja az egészet. A nő ettől még zűrösebb lesz, mert nem elég, hogy elakadt egy problémával, aminek még nem is lát a mélyére, hanem a párja is elutasítja őt, mert problémája van.
    Egy nő sokszor nem tud érzelmileg elvonatkoztatni egy problémától. Számunkra nem pusztán egy feladat, amit meg kell oldani, hanem nagyon sok testi reakció, érzelmi reakció is társul ezekhez a feladatokhoz, amiktől nagyobb a teher érzése, mint amekkora racionálisan maga a probléma. S ezek a testi és érzelmi reakciók elhomályosítják a logikus gondolkodást, és átterelik a feszültséget kapcsolati szintre. A nő ekkor keresne támaszt a férfi mellett, vagy ha nem lel, ekkor megy el panaszkodni a barátnőinek.
    A nők alapvetően így közelítenek meg egy helyzetet.

    Ez azért alakul még így, mert egy nőnek a problémamegoldásban az az elsődleges, hogy olyan megoldást találjon, ami a szeretteinek is jó. Alapvetően az a terheltség, amit érez, nem akarja, hogy a környezetét is terhelje. Aztán nem szeretné, ha a megoldásai önzőségnek tűnnének, ezért sokszor azon vacillál a legtöbbet, hogyan találjon köztes megoldást, ami mindenkinek jó. Ehhez darabonként végig kell gondolnia, hogy a döntése kiket hogyan érint. Ezzel piszok sok idő elmegy, ráadásul ha agyilag nem elég fegyelmezett, a logikus gondolkodása, a realitásokban való mozgása gyengített, sokkal ösztönösebben, és intuitívebben kezeli ezeket a helyzeteket, akkor számtalan bonyodalommal tudja ezt a folyamatot fűszerezni. Ettől kiszámíthatatlanabb lesz minden döntése, és cselekedete. Csak úgy tudsz segíteni neki, ha ismered az ösztönös és intuitív perferenciáit. Ezt meg általában nem akarjátok megismerni, mert nem értitek ennek a működéseit. Pedig annyira nem nehéz dolog. Így a nó egy idő után a barátnőihez viszi az összes dolgát, kibeszéli a pasikat, de mivel a legtöbb nő hozzá hasonló, így nehezen lel olyan megoldást, ami Számodra, a Férfi számára is annak tűnő dolog.

    Közben meg megy a harc egymással, mert hogy a legalapvetőbb szükségletben, hogy a párom a lelki társam is legyen, nem juttok dűlőre. Ez érzelmileg eltávolítja a nőt, és úgy érzi, hogy nema megfelelő férfi mellett van. A férfi pedig sokszor elkerülő magatartást vesz fel egy ilyen helyzetben, amit egy nő úgy él meg, hogy el van utasítva, és nem elfogadható a férfi számára. Pedig mindenkinek arra van szüksége, hogy problémástól, bajostól, hisztisen is szeressék, elfogadják, megértsék, támogassák őt. Az elkerülés és elutasítás csak olaj a tűzre ezért...

    S ha egy nő ennél sokkal önzőbb, és úgy kezeli a problémákat, mint egy férfi, és nem problémázik azon, vajon a megoldásai a társának milyen érzéseket okoznak, akkor ugyan lehetséges, hogy könnyű lesz azzala nővel élni, de sosem fog annyira meleg otthont, és érzelmi többleteket adni sem a férfinak, sem a családjának, mint egy intuitívebb, önmagát mások mögé szorító nő mellett.

    Találkoztam már olyan férfival, akinek az anyukája, és a felesége is ilyen típusú nő volt. Amit tudattalanul keresett, az ennek az ellenkezője volt. De amikor megkapta a egy kapcsolatában, azzal meg nem tudott mit kezdeni. Szüksége volt arra, amit megszokott az rengeteg hosszú év alatt, mert ahhoz könnyebb volt alkalmazkodnia. Abban racionálisan több lehetőséget talált, igaz, érzelmileg kifosztottabb, hidegebb helyzetben.
    Mindenki megérdemli a választott párját... :U

    [ Szerkesztve ]

    "Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

Aktív témák