- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
deadguy
aktív tag
Halihó! Mivel ez ''általános'' VGA topiknak (is) tűnik, ezért itt kérdem meg... melyik a legjobb ár/teljesítmény AGP-s VGA mostanában? Illetve a legerősebb AGP-s VGA...
-
DNS_65
senior tag
Helló!
Egy viszonylag új agp-s X800-as, 256 megás kareszért kb. mennyit lehetne kérni
szerintetek? -
t_ferenc
őstag
árulom a karim, esetleg akit érdekel: [link]
if you fall seven times, stand up eight
-
rollins
őstag
Én meg nem tudom merjek -e venni Inno 7600GS-t
-
rollins
őstag
Kösz a válaszokat, remélem nem lesz gond
-
Alibiaudi
csendes tag
PCIeX: ATI X1600XT SAPPHIRE 256MB/128bit/DDR3/TV/DVI 32000Ft
Akkor ez,vagy ezek?
PCIeX: nVidia 7600GS ASUS 256MB/128bit/DDR2/TV/DVI - Silencer 30000Ft
PCIeX: nVidia 7600GS ASUS 512MB/128bit/DDR2/TV/DVI - Silencer 32000Ft
Milyet vennetek? -
addikt
Hali! PCIE karit venne haverom, és netto(!) 45k-ja van rá maximum. Mit válasszon? Vagy gondoltuk, hogy használtan egy X800gto2@x850xt pe. Lehetöleg ati-t szeretne, de ha nv-ben van egy vélhetöen erösebb, azt választaná. Köszi!
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Alibiaudi
csendes tag
PCIeX: ATI X1600XT SAPPHIRE 256MB/128bit/DDR3/TV/DVI 32000Ft
Akkor ez,vagy ezek?
PCIeX: nVidia 7600GS ASUS 256MB/128bit/DDR2/TV/DVI - Silencer 30000Ft
Vagy milyet vennetek ilyen arban?vagy max +2000 -
WN31RD
addikt
A közeljövőben valószínűleg fejleszteni fogom az egyik számítógépemet, PCI Express-es alaplapot kap, és szeretnék olyan VGA kártyát rakni bele, amellyel időnként modern, 3D intenzív játékok is elindulnak, ugyanakkor 2D-ben analóg kimeneten hozza legalább azt a képminőséget, mint a jelenlegi Matrox G450-em. Létezik egyáltalán ilyen VGA kártya nem kifejezetten drágán? Mely grafikus chipek, és mely gyártók kártyái jöhetnek szóba?
Ami fontos:
- PCI Express csatoló
- legfontosabb: kiváló képminőség analóg VGA kimeneten 2D-ben, nagy felbontások és képfrissítés mellett is (jó fajta 21'' Trinitron monitort kell meghajtania), hozza egy G450 szintjét (ha netán még jobb, az sem baj )
- 3D teljesítmény: nem elsődleges, de szeretném, ha majd valamikor pl. az Oblivion alacsony (de nem szörnyen ronda képet eredményező) grafikai beállítások és kis felbontás mellett jól játszható (azaz nem szaggat az esetek 99%-ban) lenne rajta (tudom, hogy ez processzortól, egyebektől is függ, de feltételezzük, hogy egyébként bőven lesz teljesítmény a gépben)
- ne melegedjen nagyon, hogy halkan hűthető legyen (itt arra gondolok, hogy inkább egy újabb generációs, kisebb csíkszélességgel gyártott kártya alacsonyabb órajelen, mint egy hasonló teljesítményű régebbi nagyobb órajelen, illetve eleve alacsonyabb fogyasztású chipek, passzív hűtést elviselő kártyák, stb. előnyben)
- kb. (nettó) 50e Ft-nál többet nem szeretnék költeni a kártyára, de lehetőleg sokkal kevesebbet, használt VGA is játszik
Ami nem fontos:
- 3D-s extrák, 3D-s képminőség: nagyon keveset játszok, nem érdekel, hogy 50 vagy csak 10 vizuális effektet tud-e a kártya, nem kell 16* FSAA, stb., induljon el a játék, ne hibázzon, ne legyen kifejezetten ronda, ennyi elég
- DVI, dualhead, TV kiemenet, egyéb extrák: semmi szükségem ezekre (de persze nem is zavarnak)
- két vagy több kártyás üzemmódra való képesség: a melegedés miatt úgysem használnám (ráadásul legjobb tudomásom szerint nem jó az ár/érték aránya, nem éri meg)
- ATI vs. NVidia vs. akármi: tökmindegy
- körítés, kábelek, játékok, szép doboz, stb.: egyáltalán nem izgat
3DMark pontok, órajelek, fps-ek (a játszhatósághoz szükséges minimumon túl), tuning, stb. nem érdekel. Azt kérem, olyanok írjanak, akik a 3D-s dolgok mellett ismerik a modern kommersz VGA kártyák analóg kimeneten nyújtott képminőségét is.
Köszönöm a segítséget.
(Nem pont ebbe a topicba való a kérdésem, de nem találtam jobbat, újat indítani pedig nem akartam. Ha valaki a VGA topicokban ismerősebb, és mutat egy megfelelőbb topicot, átköltözöm.)''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
-
WN31RD
addikt
válasz várnarancs #275 üzenetére
A Connect3D jellemzően jó (2D-s) képminőségű kártyákat gyárt, vagy csak konkrétan ez a példány sikerült jól?
Az ATI alapú kártyák jellemzően még mindig szebb képet adnak, mint az NVidia alapúak?
''Moddolás'' alatt mit értesz? Nem szeretném fizikailag bántani a kártyát (a hűtés esetleges cseréjén kívül).
VIVO nekem fölösleges, de persze nem zavar. A körítés hiánya önmagában nem előny, egyszerűen csak arról van szó, hogy fölöslegesen nem akarok fizetni érte (de ha netán az a helyzet, hogy igazán jó képminőségű kártya csakis sok extrával kapható, akkor olyat veszek, ezen nem múlik).
Egy Matrox G450-hez képest hol áll az általad említett kártya mondjuk 1600x1200 @ 85 Hz-en?''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
D.Orion
veterán
Én ezt javasolnám:
Mível azt mondtad, hogy csendes kell akkor egy 7600GT-t javallanék passzívan(Gigabyte vagy MSI), de az 50K-s határ necces + ha nem szellőzik jól a ház akkor meg egyenesen meleg
Ha olcsóbb kell akkor itt a 7600GS(~30K), ebből sztem több gyártó is kínál passzív hűtésüt,ami így hírtelen tudok az: asus, gigabyte, msi. -
WN31RD
addikt
(Az 50e Ft-os határ valójában azt jelenti, hogy ennél többet már igazán nem szívesen áldoznék a 3D-re, mivel, mint említettem, alig játszom, ráadásul a VGA kártyák nagyon gyorsan elavulnak. Ha úgy ítélném meg, hogy szükséges, megengedhetnék magamnak ennél sokkal drágább kártyát is, de nem hiszem, hogy van értelme, sőt, az 50e is túlzásnak tűnik, a 20-30e sokkal jobban hangzik, és ugye lehet használt is a kártya.
Szerk.: Más a helyzet, ha a képminőség vagy a halk működés miatt kell mélyebben a zsebembe nyúlnom, arra inkább hajlandó vagyok.)
A passzív kártyák szimpatikusak, a ház valószínűleg megfelelően szellőzik: Chieftec miditorony, több, de lassan forgó ventivel.
Az általad ajánlott kártyák 2D-s képminőségéről mit tudsz mondani? Említettél több gyártót a passzív hűtés miatt: ASUS, Gigabyte, MSI. Képminőség szempontjából van különbség köztük?''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
ZakRob
senior tag
Csak kíváncsiságból kérdezném. Jelenleg melyik a leggyorsabb AGP-s VGA?
-
ZakRob
senior tag
Köszi srácok.
-
x_o_n
veterán
elég komplex kérés.
ha az oblivont veszem figyelembe akkor 1800xl/gto 50-55e hütőcserével.
kép minőségre ati , passziv verzió:x800 saphire gto ultimate 35-45e.
édekes lehet még:nvidia quadro ezek föként grafikai munkára vannak de kb egy 6800ultra szintet képviselnek játék alatt,valaki árul is ilyeneket 35e környékén.
[Szerkesztve] -
t_ferenc
őstag
eladó a jó kis tuning kártya! [link]
if you fall seven times, stand up eight
-
WN31RD
addikt
''elég komplex kérés.''
Tudom, ezért tettem fel itt. Ha egyszerű lenne, túrtam volna kicsit a netet, és már meg is lenne a válasz.
A következő PH-s teszt alapján: [link] akár egy 6600GT elég az Oblivion számomra megfelelő szintű futtatásához, legalábbis nekem úgy tűnik. Miért írtad az 1800XL-t?
Az említett ATI kártyák és az NVidia Quadro képminőség terén hogyan viszonyul egymáshoz?''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
D.Orion
veterán
Hát a 7600GT képmínősége sztem kiváló. A 7600GS-ről nem tudok sokat, de ez is az új technológiával készült(alig 2hónapos kari). A driverek még csak most kezdik el rendesen kezelni. Sztem képmínőség terén az nVidia utolérte az Ati-t. Már nincs olyan, mint a régi fx korszakban, hogy a monitor képből megmondta az ember, hogy Ati vagy nVidia van a gépben. Korrektűl néz ki nah. A 7600GS-ből az asus-t nem igazán javaslom mert valami bődületesen kicsi(alacsony) borda van rajta.
képek:
[link] Asus
[link] Gigabyte
[link] MSI
Itt a fórumon meg be lehet szeretzni pillatok alatt egy 7600GS-t vagy 7600GT-t. Silent verziót úgyan nehezebb, de nem lehetetlen.
Szerk.: Jah igen a 6600GT. Hát ennek a kártyának most van a ''vénasszonyok nyara'' ídőszaka. Sztem jövő nyárra kb olyan lesz, mint most a kistesója a 6200. Most még elég a teljesítmény, de jövő őszre le kell cserélni.
[Szerkesztve] -
x_o_n
veterán
az 1800xl-t azért irtam mert az 50e határon kicsit tulvan de ár/értékben a legjobb jelenleg,egy artic x2-vel meg szinte hangtalan, az oblivion meg fut vele élvezhetően.
a 6600gt vel az általad emlitett minőségi kivánalom nem kivitelezhető,emlékeim szerint még 6800as karival isvissza kell venni a lovakból.
ha azt veszem hogy egy 7600gt 45-55e között mozog akkor pláne az ati 1800xl a nyerő.
minőségre szerinte a nvidia részen a quadro-k nagyon jók az ati-t meg nem kell bemutatni.
de minőségre az ati képe szebb szerintem. -
WN31RD
addikt
1800XL: Értem, természetesen az ár/érték arány is fontos. Ha már kiad ennyi pénzt az ember, azt érdemes okosan tenni.
Köszönöm az eddigi tanácsokat, és várom a további véleményeket, megjegyzéseket is.
Szerk.: Főleg a melyik chip illetve melyik gyártónak a kártyája ad szebb 2D-s képet téma érdekel továbbra is.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz FoBCRaistlin #293 üzenetére
Használd a mod gombot, legyél olyan szíves...
-
Thomas1
addikt
6600GT-t az az igazság, hogy most már nem vennék a helyedben. Én is most adtam túl a 6800-amon, és az Obliviont vissza kellett venni rajta, mert néha iszonyúan betört.
Most várakozó pályán vagyok, Virge-el nyomom.
Én is egy X1800GTO-t vagy XL-t ajánlok neked, ha tudsz még egy nagyon kicsi pénzt kiszorítani és ha szerencsésebb vagy, akkor kifogsz egy jó árban lévő példányt.
Persze Nvidia vonalon a 7600-as szériát sem lehet leírni, de egy 50k-s 7600GT elbújhat az X1800 mellett és nem nagy az árkülönbség.
Úgyhogy ha egy pici összeg még lenne, akkor jól járnál egy ilyen kártyával.
Szerk: FoBCRaistlin: így használd a mod gombot, kicsit flood-olsz így.
[Szerkesztve]Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
c41r0^
őstag
el szeretném adni az R9500@R9700Pro kártyámat és keresek helyette olyan AGP-s VGA-t, ami azért jobb teljesítményű.
egy 2200 MHZen ketyegő (~3100+ - 3200+ teljesítményét hozza) Athlon XP és 1 GB RAM mellé lenne a kártya, elsősorban HL2 (CS: Source) miatt
használtan szeretném a PH!-ról megvenni a VGA-t, ezért egy AGP-s X800-ra gondoltam...ill. AGP-s nV 6800-ra.
Vagy tudtok jobb tanácsot adni?
Vélemény?
Aktív témák
Hirdetés
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest