Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cickánykoma

    tag

    sziasztok!

    Adott egy 1 terás Hitachi 5K1000 notivinyó, amit bő 1 éve használok a laptopomban. A laptopban a fő csatlakozón egy Kingston SSD van a rendszerrel, míg a HDD egy Caddy-be került át adattárolónak.
    December vége óta elkezdett romlani a kiírt teljesítménye, arra hivatkozva a napló szerint hogy adatátviteli problémák vannak (199 Ultra ATA CRC error). Leesett a teljesítmény 100-ról 96%-ra, de fura módon volt hogy visszanövekedett az érték, majd visszább esett. Többször szétszedtem és visszaigazítottam a caddy-t hátha jobban érintkezik majd. Ez az érték 95-99% közt hullámzott sokáig. Aztán tavasz végéig tovább romlott 93-92%-ra az érték.

    Ma viszont hirtelen pár óra alatt folyamatos ütemben ez leesett 76%-ra, most is volt caddy kivétel majd újraigazítás. A rejtély ebben az, hogy kivéve a vinyót, beletettem egy USB3-SATA dokkolóba, ott egy másik gépre dugva 100%-nak mutatta az ottani Sentinel ezt az értéket és a napló üres volt. A laptopon viszont tele a napló CRC hibákkal és ma folyamatosan romlott az értéke. Kérdés, hogy fals riasztásokat/értéket mutat akkor a Sentinel vagy rövid időn belül tönkremegy/teszi a Caddy bizonytalan érintkezése a vinyót? A riasztásnál írt fagyásokat, összeomlást, kékhalált nem tapasztaltam egyszer sem - igaz ez adattárolós meghajtó, de arról mennek játékok vagy nézek filmeket és nem tapasztaltam akadást.ű

    Hagyjam figyelmen kívül az értékcsökkenést? Vagy be kell ruháznom hamarosan egy új HDD-be?

    [ Szerkesztve ]

    Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

Új hozzászólás Aktív témák