Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SoundON

    tag

    válasz Parci #96027 üzenetére

    ...én pont az ellenkezőjét mondom: attól még nem speciality egy kávé hogy világos a pöri, vagy a végeredmény a jól elkészített finom classic olaszhoz képest tök üres és (húgy) savas ;]

    A finom vs nem finom persze teljesen szubjektív én nem ezt mondom.

    De az hogy például a MOM Park aljában a magát "spec" kávézónak hirdető "menő" kávézóban kértem egy presszót, majd miután megkérdeztem hogy milyen kávéból kérhetem a "képzett barista" lány annyit tudott mondani hogy van az olasz sötét meg a szpesöliti, mIre én: ok de, melyik milyen fajta? Arabika jött a válasz. Értem hogy arabika de milyen fajta? kérdeztem a messzi 42Coffee zacskóra mutatva, amin nem tudtam elolvasni a termőterületet mire még erélyesebben üvöltött rám a csajszi hogy MONDOM AZ A SZPESÖLITI...

    Ha elmagyaráztam volna neki sem értette volna meg mi volt a kérdés.
    Mondanom sem kell hogy a kávé SZÁMOMRA ihatatlan volt!
    Nekem egy jól elkészített ízgazdag olasz pöriből készült presszó sokkal inkább speciality lenne mint egy világos fosul elkészítve. És mivel az utóbbival találkozom gyakrabban ez engem zavar és gondoltam bedobom hogy ki mit gondol erről.

    Biztos lennének sarokpontok hogy ez a minősítés szabályozva legyen, ahogy a pálinkánál és a méznél is alkoholfokkal, gyümölcstartalommal, meg hozzáadott cukortartalommal kifejezhető és behatárolható.

    Én csak azt gondolom hogy a SPECIALITY COFFEE kifejezés erősen nincs kontrollálva és még erősebben le van járatva, amivel talán lehetne kezdeni valamit.

    Csak ennyi :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák