Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • djgeg

    őstag

    válasz Haugland #1575 üzenetére

    1, a raid kártya beállításainál állítsd mind kettőt raid 0 ba külön külön és így hozz létre logikai lemezeket (így fogja látni a vmware és oda fogod tudni adni raw ban a már linkelt leírások alapján)
    2, ok (még ha meg is hal a microsd vagy usb a legkisebb dolog felhúzni újra a vmware-t és a vm-eket hozzáadni újra, de amúgy a telepített vmware-ről vagyis amire telepítetted lehet csinálni egy az egyben copy-t miután beállítottad vannak erre progik és ha meghal csak bedugod)
    3, a helyedben vennék még egy ugyan olyan SSD-t és betenném a a szerverbe. Mivel csak 2 másik HDD-t használsz így lesz neki hely. Simán be tudod tenni a caddy nélkül is nálam is így van vagy ha kell akkor vegyél egy adaptert 2.5-3.5 re és így bemegy a caddy-be
    3.2, az SSD-ket raid 1 ben rakd be a raid kártya varázslójába és hozz létre így egy logikai lemezt. VAGY ha 1 SSD akkor raid 0.
    4, yep
    5, az SSD tartalma igen is fontos mivel a xpeno is ezen lenne. Egy plusz SSD-vel meg lehet oldani a problémát.

    Kérdések:
    1, Raid 1 ha kettő van (mind kettőt kijelölve) raid 0 ha csak egyet akarnál használni. (de ha már van raid kártya tedd be a helyére)
    2, Hozzáadható, de a fenti javaslat alapján ki lenne töltve a hely. Ha nem akarod úgy ahogy írtam akkor simán beteszel egy lemezt, raid kártya varázslóban kijelölöd raid 0 azt vmware-ben hozzá mappeled.
    3,Pont a redundancia miatt ajánlottam a 2 SSD-t
    a, Vmware elhal. Fogod felrakod újra egy USB/microsd-re, VM-eket hozzáadod a SSD storageból aztán kész. (oké talán networkot kell állítani de amúgy ennyi)
    Vagy ahogy írtam egy az egyben másolatot készíthetsz a már feltelepített és beállított Vmware-ről.
    b, SSD elhal. Ha 2 SSD-d van veszel egy másikat berakod, raid kártya varázslóval újra nyomod az array-t és kész.
    HA egy SSD- van akkor a VM-eknek lőttek és rakhatod fel őket újra. Persze készíthetsz másik helyre ezekről mentést és vissza húzhatod de macerásabb mint egy SSD csere. Vagy a Xpeno-ról készítesz konfigurális mentést amit nem tudom hogy kell én nem használom, de pl FreeNAS ról lehet és azt friss telepítés után rá lehet húzni.
    c, HDD romlik el, ebben az esetben attól függ, hogy a Xpeno-ban hogy kezelted a Raid-et. Ha raid 1 akkor király hozzá adsz egy lemezt és újra nyomod az array-t
    HA raid 0 akkor nem is volt redundanciád=adatvesztés.

    Kérdés mi a fontosabb a nagyobb redundancia vagy az, hogy jobban bővíthető legyen és ha gáz van akkor szarakodni kell vele többet.
    Megoldható kisebb redundanciával is de akkor vagy a VM-eket kell rendszeresen menteni másik helyre vagy magát a xpeno konfigot (még is az a fontosabb)

    ui.: Vagy veszel egy alap RAID kártyát beraksz belülre 2 SSD-t (ODD áramból táplálva) és megmarad a 4 hely xpeno-nak. Én ezt tenném, így megvan a redundancia is és a bővíthetőség lehetősége.

    [ Szerkesztve ]

    "640 kByte memória mindenre elegendő"

Új hozzászólás Aktív témák