Aktív témák
-
ohmyFgod
csendes tag
válasz Sturmann #651 üzenetére
Sziasztok!
Mostanában elkezdte azt játszani a gépem, hogy néha hirtelen újraindul. Kezdetben csak pár naponta egyszer, aztán egyre gyakrabban. Tegnap este már többször egymás után, a végén az xp sem tudott betölteni. Hibaüzenet sosem volt (csökkentett módban is eljátszotta).
Akkor az alaplap hőmérséklete 63, a CPU-é 50-60 fok volt. (cpu hűtője 2,5k rpm)
Ma is újraindult egyszer, nem sokkal bekapcsolás után, de most gond nélkül fut egy ideje. (alaplap 55, cpu 48-53 között mozog) A házra két hűtő is van szerelve, az egyik befelé, a másik kifelé fúj,de az egyik oldalát az előbb leszedtem. Korábban nem volt ilyen problémám, a konfigurációban pedig vagy egy éve semmi sem változott. Drivereket sem telepítettem mostanában, sokáig minden panasz nélkül működött.Egy másik dolog nagyjából akkor kezdődött, mikor az újraindulások: néha a játékban mindenféle színek és kockák jelentek meg, ami viszont tipikus video driver hiba szokott lenni. (többször is volt már ilyen régebben, mindig kezelhető driver hiba volt)
Tegnap lefuttattam a memtest86 progit, de nem tudom értékelni az eredményt, nem értek hozzá. Mit kell nézni? Végigment jó párszor, vagy másfél órán keresztül futott. Egy teszt alatt valami 19 hibát jelzett. Most ez jó, vagy dobhatom ki a ramokat?
proci: p4 3 GHz
alaplap: Asus p4p800se
ramok: 2x 512 ddr memória
vid. kártya: radeon 9800 pro 128mb
táp: asszem 400as chieftec (márka biztos,de azt bőven bírja,ami a gépben van)
hang: sound blaster audigy
dvd: pioneer dvd-rw
vinyó: samsung sp084n 80gigás (kicsi, kicsi, de ez van(mikor megnyitottam ezt-azt pillanatok alatt felkúszott 55 fokra a cpu)
Szerintetek mi áll a hirtelen, hibaüzenet nélküli újraindulások hátterében? (nem csak játék közben)
-
ohmyFgod
csendes tag
Kivettem először az egyik memóriát. El sem jutott a gép a windows logóig. Gondoltam, megvan a bűnös. Kivettem a bűnöst, és betettem azt amelyiket először kivettem. Utána minden probléma megoldódott.
Egészen mostanáig. Újra kezdte az újraindulgatást. Úgyhogy nem a memóriával volt gond szerintem, mert kötve hiszem, hogy egyszerre romlott volna el mindkét ram.
Az előbb a biosban voltam, mikor újraindult. Pont láttam: 61,5 fokot mutatott utoljára a CPU. A hűtő fordulatszáma pedig leesett, egy bizonyos érték alatt piros színűre váltott a bioszban (olyan 1600 rpm alatt asszem).Jól sejtem, hogy a melegedéssel van valami?
Ebben a pillanatban az egyik oldalsó falat levettem, a hátsó falon két ventilátor (felső kifelé, alsó befelé elvileg).
Most kapcsoltam be, windows logo körül újraindult, azóta megy.AIDA32 szerint jelenleg 54 fokos az alaplap, 49 a CPU. De többször hasonló értékeket mutatott, mire megnyugodtam, aztán egyszer csak bumm.
-
ohmyFgod
csendes tag
Egyik haverom tanácsára megnéztem, nem a reset gomb okozza-e a galibát. Nos, egyenlőre nagyon úgy fest, hogy de. (gyanús volt, hogy mikor én nyomtam meg nem működött, pedig nemrég még nem volt baja) Mióta kihúztam az alaplapból, egyszer nem indultunk újra, kibírtunk nélküle 3 órát! Ez a mai nap folyamán nagy szó.
Azonban warcrafton belül kb hnegyed óra játék után olyan színekben pompázott a kép, hogy öröm volt nézni. Ijesztő volt .
Sztetek a két dolognak lehet köze egymáshoz?
Mi okozza ezt a tünetet? -
ohmyFgod
csendes tag
válasz ohmyFgod #708 üzenetére
kikapcsoltam amit mondtál, majd alig 1 perc múlva újraindult.
annyi észrevételem lenne, hogy most is kibírt 2-3 órát restart nélkül, de az első után perceken belül jön a második restart, aztán még hamarabb a következő, aztán már be sem tölt a windows. Tegnap óta többször ez volt. 1-1 órát kibír, aztán egymás után többször pár perces időközönként, majd be sem tölt.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hardcore café
- Milyen mosógépet vegyek?
- Politika
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.