Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Archer

    őstag

    válasz Egon #1807 üzenetére

    Ezekkel az önfelszívó szivattyúkkal a maximális elméleti szívómélység 10m, gyakorlatban 7-8m-nél többet nem tudnak. Mivel fúrt kutad van, könnyen meglehet, hogy ennél mélyebben van a víz, oda ezek a szivattyúk nem lesznek jók. Fúrt kútba csőszivattyút szokás tenni, vannak nagyon komoly darabok mindenféle védelmekkel, van amelyik a homokot is egész jól tolerálja (fúrt kutak nagy problémája). Persze egy minőségibb elég komoly pénzbe kerül de hosszú távon gondolkodva ilyenbe érdemes fektetni.
    Önfelszívó szivattyúknál a szívó oldalt nem szabad szűkíteni, direkt ehhez való merevített oldalú tömlőt kell használni, a végén lábszeleppel, a filléres teszkós zöld slagok és társai nem jók erre a célra (másra sem nagyon...) mert egy nagyobb teljesítményű szivattyú "összeszívhatja" a hagyományos tömlőt. Nyomó oldalt se nagyon szűkítsük, ha nem muszáj.

    gabor9991: amit régebben írtam, az a vékony festékréteg amit ezekre a fém kaszaházakra fújnak (pláne az olcsóbb gépeknél), ennyit tud. Igazából az még nem nagy probléma, ha ez lekopik, csak nyírás után mindig mosd le a gép aljáról a földes-füves dzsuvát. Hogy van egy kis felületi rozsda, hát legyen, attól még nem fog az 10 évig sem elrohadni, csak mondom, a retket el kell róla távolítani, hogy a fém meg tudjon száradni. Alvázvédő szerintem nem célszerű, matt és rücskös felületű, inkább mégjobban rátapad a retek, minthogy taszítaná. Cserélgetheted a kaszaházakat de a többi festése sem lesz jobb. Vagy nem törődsz vele és mindig lemosod, vagy rászánod az időt/pénzt és egyszer becsületesen rendbe rakod (drótkefével vagy drótkoronggal amennyire lehet, fémtisztára csiszolni, utána rozsdamarózni/átalakítózni, egy réteg rozsdagátló alapozó meg egy vagy két réteg fényes zománc festék, valami jobb fajta, ecsettel kenve nem fújva, mert úgy vastagabb lesz a rétegvastagság.

    Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.

Új hozzászólás Aktív témák