- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
Hirdetés
-
A TCL minden korábbinál nagyobb LCD tévéket akar gyártani
ph A vállalat 148 hüvelykes modellel is előállhat a jövőben, és a meglátásuk szerint van erre igény.
-
Márkaértékben az Apple a legjobb a világon
it Nem csak a piaci értéke alapján lett újra a világ ura az Apple, márkaértékben is almás vállalat a legjobb.
-
Íme a Valorant trófea/achievement listája
gp Nem sokkal a hivatalos bejelentés után máris felbukkantak a megszerezhető eredmények.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz balazs1956 #10779 üzenetére
Megmondom az őszintét, én így meg se próblom. Kezdem a hagyma fokhagyma dinsztelésével aztán a többi hozzávaló a fözelékhez. Végén a zsemleszínű rántást lehúzom a tűzről picit várok és bele a pirospaprika, elkeverem és felöntöm hideg vízzel.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Tegnap a csirkés verziót ettük. Nagyon bejött.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Rizs kenyér? TikTok allert
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Némi vágás technika.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz grizlisandor #10932 üzenetére
Minden a csomagolása miatt van. A só ott van 100millió éve a föld alatt, kibányásszák, becsomagolják, és 1 év múlva lejár a szavatossága.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Hekket, nem filét hanem mirelit törzset hogyan süttök? Régem mindig leforráztam és lebőröztem, de nagyon szétesős.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Mr.Csizmás #11116 üzenetére
Ráadásul fémnyele van, sütőbe is mehet.
Pont 2 napja vettem egy IKEA 365+ 3 literes lábast, fedővel. Az is tiszta fém.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz balazs1956 #11141 üzenetére
Főzéshez miért kensz rá zsírt?
Kuktába rakod a húst, és max 2/3-ig öntöd vízzel. Feltételezve, hogy nem öreganyáink aluminiun kuktáját hanem egy modern rozsdamentest használsz 2-es fokozatra állítod. Az való a hús főzéséhez. Bár én a szárazbabot is kettesen főzöm pl füstölt oldalassal 40 percig, aztán elengedem a gőzt, kinyitom, hozzáteszem a zöldséget, és a száraz kézi tarhonyát, lezárom és 1-es fokozaton főzöm forrástól 5 percig. Gőz elenged kinyit, rántás bele, felforral és kész a bableves.
Füstölt csülköt szoktam kb 2 órát főzni. Kuktában főzéshez szoktam a mellékelt két táblázatot használni. De mondom ezek nem az aluminium hanem a modern rozsdamentes kuktához valók.
link
linkAz emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Ne haragudj meg, de butaságot mondasz. Nyomáson 💯 foknál magasabb hőfokon forr fel a víz. A mai modern két fokozatos kukták 1-es (zöldség) fokozaton 110°C-on forrnak, 2-es (hús) fokozaton 117-120°C-on.
A 95°C-os forráshoz alacsony nyomás, az az légritkított környezet kell.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
A fizikát megerőszakolni nem lehet. A mi tengerszint feletti magasságunkon a víz 💯°C-on forr fel. A kuktában magasabb a légnyomás ergo magasabb 100+ hőfokon forr a víz. A 70-80-90 °C-os forraláshoz vákuumos edény kell. Persze lehet 70 °C-on főzni lásd Sousvide, de ott hosszú órák alatt történik a főzés.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz balazs1956 #11148 üzenetére
Megnéztem az Alza oldalán a teljes leírást, sajna neked nincs nyomás állításra gomb a kuktán. De! A nyomésjelző gyűrűket megfigyelve amikor már az első kiemelkedik, lejjebb veszed a lángot, akkor egy alacsonyabb hőfokon fől az étel a kuktában.
Az egy dolog, hogy itt halat említ, de így tudsz az 1-es és a 2-es fokon főzéssel variálni.
Egyébként pont a leírás nem javasolja 1 kg-nál nagyobb hús berakását a kuktába.
Én anno egy Zwilling InterSpar akciós kuktát vettem 2019-ben.
A fedélen van egy nyomás beállító gomb, a piros pöttytől jobbra, azzal állítom, hogy 1-es vagy 2-es fokon főzzön.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz balazs1956 #11150 üzenetére
Alacsonyabb hőfok, hosszabb időn főzésre találták ki a Crock-Pot-ot. A mienk 70 vagy 90 °C-on főz, beállítható ideig. Vannak manuálisan kapcsolható olcsóbb kivitelek is. A mienk ilyen: link
Tépett húst így készítek benne:
Felkarikázok 4 vöröshagymát, megpucolok 1 fej fokhagymát ez megy az edény aljába. 1,5-2 kg lapockát vagy tarját nagyobb darabokra vágok és befűszerezem. Só frissen őrölt tarka bors, 1 tk barnacukor, 1 tk örölt kávé, 1 mk pirospaprika, ízlés szerint chili pehely. Aztán a hagymákra pakolom. Öntök rá 2 dl almalevet. Rárakom a fedőt beállítom a hőfokot 70°C és az időt 10 óra. Mindig este indítom és másnap délelőtt kész van. Magára hagyható, nem ég oda. Amikor lejár az idő, melegen tartásra kapcsol. Leöntöm róla a levet, és a húst két villával rostjaira szedem. Tálaláskor a leöntött lével megöntözöm.
A cucc elég tartós, már mintegy 10 éve használjuk rendszeresen.
Fogyasztása sem vészes 70°C-os főzésnél 70 W[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Beni2360 #11160 üzenetére
Délelőtt még ment.
Anno pár éve láttam egy Yt videót ilyen villany kukta használatáról, kicsit keresnem kellett mire meg lett. Egy szót nem szól közben a csaj csak rakja össze a kajákat. linkAz emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Nikaré #11162 üzenetére
Márpedig az psszes bevonatos serpenyő aluminium, kivétel IKEA és egyéb nagyon drágák.
Egyébként szvsz nem a főzéssel van gond benne, hanem ha benne tárolod is az ételt.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Mr.Csizmás #11226 üzenetére
Kamu vagy Kamut az olcsóbb liszt?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz Keef_Lee #11241 üzenetére
De minek bele kovász? Élesztőt sem kell bele tenni. Az ilyen ételbetét tészta max két dologból áll: liszt tojás és ha szükséges akkor langyos víz, még só sem kell bele.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz balazs1956 #11246 üzenetére
Extrudált tejport? LoL
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz balazs1956 #11250 üzenetére
Anno a '70-es évek végén dolgoztam extrudáló gépen a Duna csokigyárban, de tejporból sosem extrudáltunk semmit
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz ph2012 #11304 üzenetére
Ha már rácsos tepsi, akkor én ilyet használok.
A rántott húst panírozom és mindkét oldalát bespriccelem étolajjal, ha nincs spriccni akkor szilikon ecsettel húztam át régen.
A rács alá mehet a felszeletelt enyhén olajozott fűszeres krumpli vagy zöldség köret, esetleg, mindkettő.
Hőfokot nem tudok mondani, mert 1 kb 20 éves Mora gáztűzhely van itt az albiban. Bekapcsolom a sütőt full hőfokon, berakom a tepsit és kb 5 perc után leveszem középállásra a hőt.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Donki Hóte #11348 üzenetére
Látom nem érted az iróniát. Én pontosan tudom, hogy mi a C vitamin. Sőt elárulom, hogy még az E162 sem riaszt el. Meg még sok másik sem.
Viszont a Pácsó-t tartalmazó élelmiszerek elgondolkoztatnak, de azért azt is megeszem.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz attiati #11351 üzenetére
Van. Én ez alapján állnék neki.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Anno a Miele sütőmön volt kiolvasztó fokozat. Talán 50°C légkeveréssel. Ha simán elkezded sütni, sanszos, hogy a közepe még jeges, de kivül már elkezd pirulni.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?