Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hanee

    senior tag

    válasz harry #5025 üzenetére

    CH szénhidrát, ami vanp a zsemlében, rizs, néhány zöldség, stb, de fontos különbség, hogy van jó minőségű (rizs, puficuccok, krumpli, zabpehely, stb), meg gagyi (sima liszt és péksütik, cukrok, stb).

    Ha ezt egy dietetikus olvasná, sikítófrászt kapna.
    Nincs olyan, hogy gagyi szénhidrát meg jó minőségű szénhidrát :Y :W

    Van lassan felszívódó szénhidrát és gyorsan felszívódó szénhidrát.

    A kettő között a különbség annyi, hogy a szervezetnek különböző időpontokban és különböző mennyiségben van rá szüksége.
    Gyorsan felszívódó szénhidrátok akkor jönnek inkább képbe egészséges táplálkozás mellett, ha valaki pl. lefut 5-10 km-t.. utána nem árt egy kis csoki vagy tészta (főleg ha többet fut az ember, mondjuk 10-15 km-t). Ezekből lehet a leggyorsabban regenerálni a szervezetet.

    Fehérlisztből, fehér tésztákból, rízsből, süteményekből, cukros ételekből gyorsan felszívódó szénhidráthoz jutunk.
    Teljes kiőrlésű lisztből, pufi búzából, zabpehelyből, zabkorpából, zöldgésekből, gyümölcsökből jórészt lassan felszívódó szénhidráthoz jutunk.
    A krumpli a kettő között van valahol, inkább lassabb, mint gyorsabb.

    De fogyókúrás diéta alatt sem a krumpli, sem a fehér rízs nem javasolt. Könyörgöm szálljatok már le a rízsről, totál nem kéne ilyet javasolni neki. Egyen zöldségeket a hús mellé, salátákat, meg főzeléket, ne rízst.

    hanee

Új hozzászólás Aktív témák