Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZooLee
senior tag
válasz Bazsee71 #4200 üzenetére
A reklámos verzió csak annyit jelent, hogy a kikapcsolt állapotban mutatott háttérkép és a menüben a képernyő alján egy vékony csík a reklám. Olvasás közben semmilyen reklám nincs, vagyis semmilyen mértékben nem befolyásolja az olvasási vagy a használati élményt. És igen, ha a wifi ki van kapcsolva, akkor is mutatja ezeket a reklámokat, legfeljebb ha már nagyon régi a reklám, akkor egy általános képre vált a kikapcsolt állapotban.
Mielőtt ilyen határozottan elveted a világítós e-könyvolvasó lehetőségét, azért azt gondold át, hogy hol/mikor/mennyit szokott olvasni a barátnőd, mert nagyon sokat számíthat a világítás!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Bazsee71 #4208 üzenetére
A PDF eleve kerülendő, nem e-book formátum, csak a nyűg van vele kicsi/olcsó, 6" e-ink kijelzős készüléken. Regény esetén még jó esély van rá, hogy elérhető kész e-bookban is, de ha nem, akkor sem különösebb probléma átalakítani.
Tananyag viszont jellemzően tartalmaz képeket, képleteket, és azok már problémásak a konvertálás szempontjából. -
MODERÁTOR
válasz Bazsee71 #4211 üzenetére
Orvosi anyagokban (persze évfolyam- és tárgyfüggő és nekem már 20 év eltelt azóta) azért sok fénykép lehet, egy IPS nagyfelbontású vagy különösen egy retina felbontású tablet szerintem jobban megfelel. Erős procival, sok ROM-mal. Vagy iPad, én ezt használom orvosi / tudományos anyagokra, cikkekre, könyvekre pdf-ben. Persze jóval drágább, az enyém is céges. Tegnap a 1.5 éves androidos tabletünk (1 magos, 1Gb ROM) nagyon megszenvedett egy 123MB-os újsággal, ami érdekes mert pont egy Harrison korábbi kiadást könnyebben megnyitott és kezelt (400MB körül), gondolom az anyag felbontástól is függ.
Ha kép nem kell, paperwhite nagyon jó, nem tudom visszaszerezni a feleségemtől...igaz, neki vettem.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Degeczi
nagyúr
válasz Bazsee71 #4213 üzenetére
az e-ink kijelző nem átlátszó, ezért mindegyik típus "oldalról", pontosabban felülről világított!
(a káva alatti megvilágítást üvegszál vezeti a kijelző fölé)az viszont nem valószínű, h szemkímélésben értékelhető különbség lenne ebből a szempontból: éppúgy LED-ek fényét nézed
a monokróm e-ink kijelzőn kellemesebb szöveget olvasni, mint a legtöbb RGB LCD-n, de ez inkább csak fölbontás kérdése: kellő finomság esetén az LCD is tud nagyon jó lenni (PDF-hez pedig kategóriákkal jobb)
a fő előny inkább az, h az e-ink nem igényel energiát a képtartalom fenntartásához, ezért mennek akár heteket is egy töltéssel, és persze napfényben is tökéletesen olvashatóak
-
axioma
veterán
válasz Bazsee71 #4204 üzenetére
Nemetekhez ha mesz, es a nemet menu nem gond a parodnak sem, akkor a Tolino shine vilagitos, hd kijelzos, sd bovitheto, erintos. Ha ki tudod neki root-olni (xda), akkor menni fognak az androidos programok (me'g nem volt ra idom, de elvileg azt irjak, megy). 100 eur barmely Thalia vagy T-Com vagy meg tudod me'g nezni hogy melyik boltokban.
Viszont a pdf stb. nem tudom mennyire jo a default olvasojaval, en calibre-n keresztul, epub-ba konvertalva szoktam cuccokat felpakolni. Plusz bar ujabb, mint a Cybook HD Frontlight (ami a fentieket tudja, ellenben 129 eur szinten Thalia), de a szoftvere benabb, peldaul nekem nem tetszik, hogy nem tud konyvtarakat kezelni (na azt mondjuk a kindle se, ilyen szempontbol mindegy).
Azert azt nem mondom, hogy az 50 euros kindle helyett a 100 euros shine megeri... a kindle durvan olcso, ha ott allnek egy kinti boltban es ott vicsorog ez a ketto, en se vagyok biztos hogy melyiket valasztanam.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Bazsee71 #4226 üzenetére
Ja, igy ertheto, akkor magatol vilagitosat ujan nem kapsz.
Sztem irtuk mar: calibre. Tudom, csak masolni akar. Akkor jo a kindle, mert meg masolni se kell, csak emailben elkuldeni. Na jo, calibre kindle-nek is jo. Es a kindle se eszi alapbol a .doc-ot (bar a txt-nel erosen lepodnek mindkettonel, max. ekezetes karaktereknel kodolasi hibaval de eddig mindenem ette).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy tab A 6
- Apple iPad 10th Gen Wi-fi 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Ipad pro 12.9 3. gen 256GB Wifi+Cellular, némi hibával, üzletből
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest