Hirdetés
Aktív témák
-
MODERÁTOR
ezt találtam... érdekes...
Harrrr!!!!
-
veterán
Nekem napok óta nagyon szar a net(2Mbit). Most pl. 30-40kbyte/s-el csordogálnak a dolgok, ha éppen csordogálnak 250kbyte/s helyett. A pingem 150-500ms között ingadozik packetlossokkal tarkítva... Hajnali 2kor kezd olyan lenni mint amilyennek lennie kéne...
Szóval napok óta nem tudok napközben se online játszani (még RTS-t se!), se letölteni.
A böngészés meg nagyon nosztalgikus élmény, vhol az 56K-s modem és az ISDN szintje között ingadozik. Szóval kicsit vagyok csak mérges...
Ndruu: Nagyon szép és jó, de engem vhogy nem dob fel az, ha a napközben használhatatlan netet olcsóbban adják, mert az értéke úgy is nulla. Én inkább fizetnék többet, csak legyen kifogástalan...
[Szerkesztve] -
FNZ
őstag
ez jóóó, hogy olcsóbb lett és emelnek (ha nem is sokat, bár jobb lenne egy 4 MBites) sávszélességet.
nálam viszonylag stabil X. kerület (próbáltam szabi alatt délelőtt illetve kora délutánonként is) átlag 1440 kbit/s
ha jól látom és értelmezem a szórólapjukon, akkor digitális lesz a kábeles tvadásuk olcsóbb pénzért ?
http://www.emktv.hu/images/stories//szoro-big.jpg
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Ez keves sajnos, mint irtam az ar egy dolog csak, 2mbit legyen a max. letoltesi csomag ez nagyon sovany, nem magam neveben beszelek mert nekem eleg, de a felhasznalok nagyreszenel biztos, hogy a letoltesnel szereplo szamok az elsodlegesek, es nem az a feltoltesi sebesseg vagy az ar.
Olvasgatva a tapasztalatokat a neten, valahol szuk a rendszer, mert napkozben nagyon lassu a net az emberek tobbsegenel, igy akkor nem csoda nincsenek gyorsabb letoltessel rendelkezo csomagok."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
MODERÁTOR
Ezt a képecskét azért mutattam csak, mert meglepett hogy 20%-át garantálják a sebességnek... és ez a baj... látom h sokan panaszkodnak a sebességre (nyilván ahogy sokan mondjátok, a szűk keresztmetszet miatt van), de amit Loha is írt h 30-40-nel jön a cucc a 2M helyett, még mindig tűréshatáron belül van (legalább is az ő tűréshatárukon belül :S)
Ha jól veszem a lapot akkor az írásuk szerint az 512-es csomag megszűnik, és CSAK 1M és 2M lesz... és mi lesz a 4M-sokkal? ( bár nekem nem az van sajna :S) az is megszűnik? akkor aztán tényleg rá lehet fogni hogy szűk a keresztmetszet vhol és nem merik vállalni a 4M-s kapcsolat fenntartását, mert akkor már tűréshatáron kívül lennének és akkor perek meg minden... szal sürgősen fejleszteniük kellene (nem szeretném ha meghalna a cég)
A legnagyobb baj az hogy ha most elkezdik terjeszteni a szórólapjukat akkor az eddiginél is több felhasználó lesz (ráadásul rögtön legalább 1M-s nettel) akik még tovább terhelik az amúgy is összeomlóban levő rendszert... akkor aztán lesz jó! akkor leszek!
HDSNET és kedves EMKTV! Fejleszzétek a rendszert, mert így nem jó a tendencia...Harrrr!!!!
-
xabolcs
őstag
[...]
Ha jól veszem a lapot akkor az írásuk szerint az 512-es csomag megszűnik, és CSAK 1M és 2M lesz... és mi lesz a 4M-sokkal? ( bár nekem nem az van sajna :S) az is megszűnik? [...]
csak annyi h akinek eddig 512, ill. 1536os netjuk volt, azok kapnak egy kis ''emelest''...
sztem a regebbi (nem rendelheto) csomagban levoket nem bantjak...
bar nemtom, h ok mennyit fizetnek.... mintha 16K-t a 4M/(768k?) -ert, ami mar akkor is sok volt, ma mar meg foleg elavult
... amikor a chello ilyen durvakat emel .... 16ropiert 20M/xxx-et akarnak adni
nezzel modemeket a 10.109.1.0-tol 10.109.4.255-ig biztos talalsz nehany bekapcsolt v1.x-s webstart ... ott megtalalod, h milyen sebessegre vannak belove ... en pl lattam szimmetrikus csomagot is ... nem mai gyerekaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
MODERÁTOR
Újra itt Hónap közepe és már a számla is megérkezett... Benne az új szórólappal... hát mókás egy dolog... már az első oldalon szembetűnik a nagy DIGI felirat... érdekes lesz, ha áttérnek digitálisra, mert akkor jöhetnek a set-topok és azt mindenkinek ki kell osztani (ez a cégnek nem kis beruházás) és ha az amúgysem túl jó minőséget produkálják (bár a tv-vel annyira nincs bajom) akkor blokkosodást és fekete képet kaphatunk, nem holmi szellemképes, vagy kicsit zajos képet... 26dB alatt összeomlik a rendszer... ez az elméleti határa! szóval ez nekik sok pénz lenne (úgyhogy nem hiszem hogy a DIGI megnevezés digitális televíziózást kínál (DVB-C)) majd meglátjuk
a net meg... na arról most nem beszélek mert az most jó... kopp kopp kopp
a számla meg amúgy 5600ról szól... szal bartáságos... (lenne ha a net is legalább 97%ban elérhető lenne)
mind1 nem panaszkodom...
csak annyit mondok megint hogy hajrá és fejlesszetek! és javítsatokHarrrr!!!!
-
veterán
Vazze én már nagyon közel vagyok megint a tűréshatárhoz, és ha gyorsan nem csinálnak vmit akkor megint nekiállok levelezgetni és az NHH is kapni fog másolatot az biztos!
Este ilyen tájban kezd javulni a net, tehát ilyenkor már el lehet PH!-zgatni vele, de 2 órával ezelött 5-10kbyte/s-al száguldoztam a világhálón 500-1000ms-os pingekkel, szóval gyorsan el is száguldottam a géptől... Egyébként ez egyre rosszabb lesz megint egy ideig, aztán majd megint bővítenek és jó lesz pár hónapig. A kritikus pont az lesz amikor már kritikusan sok panaszt fognak kapni, az ''ügyfélszolgálaton'' és akkor csinálnak vmit...
Szóval én szívesen rádobbnék egy ezrest vagy talán még kettőt is az új árra ugyan ezért a sávszélességért, csak minőséget kapjak! Lehetne ilyen premium csomag ha bevezetnék a QoS-t, és akkor a premiumosok magasabb prioritást kapnának... Ja ha már a QoS szóba került a a routeren is ki kellett lőnöm, pedig nagyon frankón működik, csak éppen teljesen behülyül a folyamatos sávszélességingadozástól.
Most csináltam: (bix.hu)
193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 100, fogadott = 94, elveszett = 6 (6% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 84ms, maximum = 1652ms, átlag = 247ms
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Most csináltam: (bix.hu)
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 36, Received = 36, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 9ms, Maximum = 64ms, Average = 19ms"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
veterán
Sztem már kicsit késő van ilyen szar nethez (bix.hu)
Csomagok: küldött = 100, fogadott = 100, elveszett = 0 (0% veszteség),
minimum = 11ms, maximum = 658ms, átlag = 94ms
Akkor elvileg a helyi ''csomópontnál'' van a gond... -
veterán
válasz shabbarulez #1216 üzenetére
Most csináltam:
Gondolom a 10.109.0.1 -es IP a fejállomás? Ez gyakorlatban mi? Egy switch?
[Szerkesztve] -
veterán
válasz shabbarulez #1218 üzenetére
Thx!
Jelen pillanatban egyetlen külföldi honlap sem jön be... -
tildy
nagyúr
Jövő hónaptól 2900 Ft az 1 megás net
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
rocket
nagyúr
Ops dupla lett
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Emeltek mar valakinek savszelesseget?
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
xabolcs
őstag
mult7 hetfon bementem megrendelni a netet (2M),
most 7fon felhivtak, h mikor johetnek,
s kedd delelott 10tol mar volt...
aztan kiprobaltam a speedtestet:
csak egy mega...
szal rogton hivtam az ufsz-t, ahol megnyugtattak, h emeles csak marc1tol lesz.
felolem ok, azt par napot kibirom...
erre ma delutan megmerem ujra:
de akkor miert emeltek??
eltevesztettek bekotesnel a csomagot, vagy maris emelnek?!?!
akkor most mivan
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
rocket
nagyúr
-
xabolcs
őstag
igen, igen en is kb erre tok gondolni...
de az elso szamlanal kiderul, h mit szamoltak, s hogyan....
lesz mit magyarazniuk
elvileg:
1(?) nap a regi 1M-ben, 1 nap a regi 2M-ben, 1+1 honap az uj 2M-ben .... jo kis elso szamla lesz
512-k es 1536-k:
hogy alltok az emelessel?aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
az kimaradt az elozokbol, h up a kobanyai emktv-nek ,
ha masert nem, hat a gyors bekotesert
100 db ping atlaga:
a dumbonak a jobbvege 990nel van
de itt jobban latszik:[link]
telleg van vmi gixx az elso atjaro kornyeken
[Szerkesztve]aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
tildy
nagyúr
válasz xabolcs #1226 üzenetére
Nem emelés van, hanem árcsökkentés. Valamikor tavaly nyomtak fel az 512es netet 1 megásra, majd csökkentették is az árát, és msot megint csökkentik.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
rocket
nagyúr
Tegnap veletlenul vettem eszre amikor speedtestet probalgattam fura volt akarhanyszor probaltam a magyar szervert az upstream nem ment feljebb 512bkps-nel (1536/768-as csomag, vagy papiron matol 2048/1024), valoszinuleg az upstream 512kbps-re van korlatozva, probaltam ftpre is a feltoltest es itt se ment feljebb 512kbps-nel, raadasul a sebesseg nem ingadozott hanem stabil volt.
Amit meg eszre vettem, speedtest.net oldalon, akarmelyik europai kulfoldi szervert probaltam a letoltesi sebesseg 200-500kbps volt, ping meg 300-400ms.
Most figyelni fogom az upstreamet, mert valami sumakolast erzek a hatterben HDSNET reszerol, gyanus, hogy nem ingadozott a feltoltesi sebesseg (ez arra utal, hogy nem tulterhelt valahol a rendszer), de megse ment 512kbps fole.
Letoltesi sebesseg nem valtozott, kivancsi leszek ma estere milesz, mert ugye mas szolgaltatokkal ellentetben naluk macius1-tol lepnek eletbe az uj savszelessegek (lehet majd juniusban lesznek kedvesek es a megelelo csomagba rakjak a felhasznalot) es nem februar 28-ig mint masoknal."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
tag
Én most teszteltem .... 1400-1500kbps körül kapom a letöltést 600-700 körül a feltöltést, szoval ugy tünik még nem emeltek( ahogy ismerem öket, lehet nem is fognak...). Egyébként nekem nem nagyon ingadozik a net, inkább valami megmagyarázhatatlan módon kb 2 hetente valamelyik nap 11 és dél között elszáll kb fél órára, de nem értem miért...
-
xabolcs
őstag
[...] inkább valami megmagyarázhatatlan módon kb 2 hetente valamelyik nap 11 és dél között elszáll kb fél órára, de nem értem miért...
ilyen nekem is volt az elozo alberletben: szerdan delutanonkent mindig meghalt a net vmennyi idore
mindig t3 timeout volt a logban, mindig az aktualis idoponttal bejegyezve
bezzeg ezekkel az uj modemekkel mar nem lehet mit kezdeni
This feature is not enabled.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
rocket
nagyúr
válasz Kalandor #1233 üzenetére
En is resetelek minden este, eddig hiaba, sot speedtest.net 1460kbps koruli letoltesi sebesseget mutat, a hdsnet meroja meg 1000kbps se volt, pedig probaltam parszor, letoltesnel latszik nincs gond, hdsnet sebessegmerojevel van valami
Ez a duma meg ''nem tudjak mikortol emelik'', nem is ertem, hogy mernek ilyet mondani, ugyanis megszunt ugye ket csomagjuk, elvileg ugye en marcius 1-tol a 2048/1024kbps csomagba kerultem ami a gyakorlatban csak 1536/768kbps mert ugy meg nem emeltek, viszont arban ugyanugy 4990ft-ot fizettem mar erte, mint akinek gyakorlatban is a 2048/1024kbps csomagja van, ugyhogy ezzel kell futni majd koroket naluk, mert ez igy atveres.
(Ez a savszelesseg emelos dolog naluk jelenleg egyebkent egy kamu, ugyanis nem saveszelesseget emelnek, hanem csomag egyesitesek vannak, igy kotelesek lennenek az uj csomagok indulasanak napjatol azt adni amiert fizetsz, es itt nem johetnek az ASZF minimalis savszelessegevel ami garantalt, ugyanis ok mondtak, hogy nem emeltek meg).
Ar/ertek aranyban jo helyen allnak a csomagjaik az osszes szolgaltatot tekintve, de nincs 2048/1024kbps-nel nagyobb ez lehet nekik majd hosszabb tavon a gond.
Tegnap neztem a konkurenciakat, fibernet is emel/emelt:
[link]
A mostani emeleseket elnezve mas szolgaltatoknal, valahol tenyleg nagy szuk a HDSNET rendszere, hogy meg 4-5 mbit-ig se mernek elmenni, es ez azert is fura mert nem tartoznak a kis szolgaltatok koze, sok helyen ott vannak mint szolgaltato, szoval rejtely mi zaljik naluk.
Szerintem kellene meg legalabb 2 csomag, mert sok embernel nem az ar az elsodleges, hanem inkabb a letoltesi sebesseg, es igy nem tudnak ennel a felhasznalo retegnel versenykepesek maradni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Irtam tegnap egy emailt, mara modem reset utan ezt talaltam:
Korrekt ceg
Remelem egyszer eljutnak oda is, hogy maguktol rajonnek ezekre a dolgokra, es nem kell kerni.
(mondjuk jo lenne nem romania data systemnek latna a speedtest.net a HDSNET-es ipket )
-
rocket
nagyúr
Kulfold is egesz jo eppen
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
veterán
Többszöri telefonálás és levélirogatás után, vmit csináltak most a netemmel, mert az eddigi 150-250-es pingek helyett most ilyen:
Csomagok: küldött = 100, fogadott = 100, elveszett = 0 (0% veszteség),
minimum = 8ms, maximum = 57ms, átlag = 11ms
Szóval a pingek most már rendben vannak , viszont a böngészés egyre akadozósabb és egyre többször szakad a net. Lehet hogy vmint fejlesztenek és azért... -
veterán
Mármint a HDSNET a mostani neted helyett? Ha lejárt a hűséged, akkor nyugottan bekötetheted, mert HDSNET-nél nem kell hűség, ha 2 hónap nem jön be, utána kiköttetheted... Én azoknak ajánlanám, akiknek nem létszükséglette a net, vagy nincsenek túlzott igényeik Mert eléggé szerencse kérdése, hogy mikor milyen a net, viszont sztem eléggé jó az ára.
-
-
KrAt
veterán
Köszi a válaszokat, még elgondolkozom rajta. Igazából az ára, és az 1 megás feltöltés az ami miatt tetszik...
-
MODERÁTOR
Nagyon nem csodálom, hogy a csapat nem akarja emelni a sebességet, hiszen még a weblapjukat sem tudták azóta up-2-date-re faragni... Még mindig a régi árak vannak fent és csak a szórólapjukat mutogatják ott is... Vagy nagyon készülnek valamire, vagy nagyon nem készülnek semmire Reménykedjünk az előző verzióban!
Bár nekem nem emelnek, de a misőségen dobhatnának egy kicsit... inkább ne is kicsit, NAGYOT! DigiTV-s megmozdulásukról valaki tud valamit??? Vagy ez csak parasztvakítás?Harrrr!!!!
-
xabolcs
őstag
digiTV
mire gondolsz?
a kabeltv-s szolgaltatasra? annak csak a neve digi (DIGI Kábel)
a muholdas szolgaltatasra? igen, az elvileg digitalis... mint ahogy a upc direct is
szoval ha emktv-s ''apa kezdodik...'' tipusu reklamra varsz, akkor varhatsz meg
foleg emiatt a fentebb emlitett savszelesseg gondok miatt...
azazhogy ezt csak en gondolom, h sokat eszik az a digitalis tv-zes...
es tenyleg: mennyit eszik???, mennyit ker?aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
deadguy
aktív tag
Mellesleg az emelés jár mindenkinek, aki 1536/768-as nettel rendelkezik? Csak hogy ne csináljak s****t a számból, ha reklamálok
-
rocket
nagyúr
válasz deadguy #1249 üzenetére
Jar, marcius 1-tol megszunt a HDSNET-1536 csomag, es mar a HDSNET-2048 csomagert fizetnek a felhasznalok.
Akiknel meg nem emeltek, ne felejtesek el a modem resetet, anelkul nem fog emelkedi ha esetleg mar atalitottak."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest