Új hozzászólás Aktív témák
-
Locutus
veterán
válasz Shokkolo #7450 üzenetére
Esetleg megpróbálhatsz érvelni is.
Mert ugye az a teszt nem szubjektív, és összehasonlítási alap nélküli mint a te ajánlásod, hanem komoly mérések vannak, számokkal.
Szóval ezt kár is tovább ragozni...Konkrétan idézhetném a tesztet is, hogy még az Arctic F12 is jobb a SWIF2-nél hangban. Holott az egy fele annyiba kerülő venti...
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Shokkolo
addikt
válasz Locutus #7451 üzenetére
feleslegesnek tartom az egészet, mert a tesztet olvastam nálad erősebb a tapasztalatnál.
innentől kezdve totál értelmetlen szócséplés az egész.volt rengeteg ventim, kipróbáltam rengeteget.
nem vezettem xls -t róla, magamnak csináltam.olvasgasd a teszteket tovább. abból tényleg lesz is tapasztalat.
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Nowi
tag
sziasztok!
ismerős szeretne ilyen kompakt vizet venni..
en nem annyira ismerem őket de kérdés mit érdemes vennie inkább???
Cooler Master Seidon 120V
Corsair H60
Ezek ahogy láttam 20 környékén mozognak...
előre is köszi
-
t72killer
titán
A kisradis/egyventis vizeknek nem sok értelmét látom, egy jobbféle léghűtés elkalapálja őket.
A víznek kb 240-es radi tájékán kezd érdelme lenni. OK, hogy drágább, de SzVSz semmi értelme vízzel bajlódni, ha melegebb a proci, mint pl egy Phanteks-alatt.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Locutus
veterán
válasz t72killer #7454 üzenetére
Kivéve ha az ember nem hektós hordóban tartja a számítógépét, mert akkor ugye a kompakt víz százszor jobban elfér, mint egy ilyen batár léghűtő És még a ramoknak se lesz útban.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
t72killer
titán
válasz Locutus #7456 üzenetére
Mivel ezek az elefántméretű hűtők már a 240es vizekkel vannak partiban, kisvízzel szemben valszleg talál az ember kisebb léghűtőt, ami befér a házba. Én mondjuk berendeltem a h105-öt, de ő "kint alszik az udvaron" (nem fér a pici házikóba).
-
Bacusuz
őstag
-
Locutus
veterán
válasz t72killer #7457 üzenetére
Nem, ez sajnos nem így működik.
SFF házban, ami tényleg kicsi, és nem csak papíron, kb 110 max 120mm magas torony hűtő fér be. Igen, még a 92mm-es ventivel ellátott NH-U9B is magasabb ennél. Nem beszélve arról, ha miniITX-ről van szó, ott még szűkebb a sztori.
Kb minden torony hűtő 125-127mm-nél kezdődik, legyen rajta bármilyen venti. A 120mm ventisek meg bőven 130-140mm felett.A topblow hűtők közül pedig egyik sem képes megelőzni a 120-as radival ellátott kompakt vizeket, mert vagy picik, vagy a ventik picik hogy a ramok is elférjenek, vagy nem férnek el a ramok tőle, csak az LP modulok, ezért egy csomó gépben kilőve a használatuk...
De még ha valamelyik csoda folytán az egyik topblower meg is közelíti a 120-as kompakt vizet, akkor vagy hangosabb venti mellett, mert pörgetni kell mint az állat, vagy a környező rendszerkomponensek magasabb hője miatt, mivel ahelyett hogy kivinné a házból a hőt, az alaplapra nyomja rá.A Noctua egyébként most tervezi megoldani ezt a problémakört egy 3U szabványú új hűtővel, ami 110mm magas, de torony jellegű. Csak nem jelent még meg...
Eze:
Szerk: Plusz a ratyinteknek megjelent most egy 118mm magas tornya is, de arról még semmi review...
[ Szerkesztve ]
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
gondolkodok egy H110-en. A kérdésem az lenne, mivel nem igen figyelem a vízhűtéseket, várható a következő hónapokban új radi a Corsair-től?
-
t72killer
titán
Igen, egy vastagradis 110 variáns ütős lenne, mondjuk egy ilyesmi:
Bár nem tudom, Haswellből mennyivel lehetne többet kihozni ezzel. +50-100MHz-es farokméregetésnek nem látom sok értelmét, +3-400MHz-nek (~10%) már talán.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz t72killer #7470 üzenetére
Vastag radihoz viszont már a mezei játékventik még kevésbé lesznek elegendőek, ráadásul a szél, és motorzaj is felerősödik a nagyobb statikus ellenállás miatt. Szerintem a gyártók egyelőre nem látnak célközönséget erre, mert aki kompakt vizet vesz, az nem brutál tuningban gondolkodik, máshoz meg nincs értelme ezeknek. Aki viszont igen, az meg rendes vizet épít...
A Zalmannak van 120mm-es méretben 25-38-54mm-es radija is ha jól láttam, de a tesztek szerint szinte zéró a hűtési teljesítményben a különbség (valszeg a venti miatt).
-
Shokkolo
addikt
válasz eventus #7473 üzenetére
akkor már +1
őszinte leszek, szeretnék épített vizet, de:
relatíve gyakran csereberélek ilyen olyan okból hardvert, macerás lenne a vizet szétszedni.
becsukott szemmel szétkapok akármilyen gépet / notit... javítok rengeteget,
de a víz más. tartok tőle.
cska egy apróságot nézek be, túlhúzok / nem húzok meg eléggé 1 csavart és úszik a gépem.egyelőre távol tartom magma tőle.
majd 1x ha elkap a gépszíj akkor éptek rendeset, de addig nekem a jolly joker a kompakt víz."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz eventus #7476 üzenetére
nem
méghozzá azért mert
- ez nem is víz hanem olaj // spec folyadék.
- ami ebben van / volt később az életbe nem adod el
- ahhoz h. ez hűtsön mozgatni kell, ergó fennmarad a léghűtés, de azok vnetijeit nem ilyen sűrű közeg mozgatására tervezték. előbb utóbb minden ventimotor megdöglik... garoztass már le egy "úszott VGA -t )
- a folyadék egy komolyabb gép esetén átmelegszik... nincs hűtőfelület"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz eventus #7478 üzenetére
ahogy egy ismerősöm fogalmaz "Játékvíz"
igaza van, viszont tudja amit elvárok tőle, és elfér mellette a dominator platinum elég magasnak mondható ram is, nincs fél tonna ami a lapomat terhelné...
szeretem, használom"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
eventus
veterán
válasz Shokkolo #7479 üzenetére
Én sem értem, hogy miért nem lehet a "helyén" kezelni a kompakt hűtőket. SENKI nem mondta, hogy jobb egy felső légnél. Egyszerűen mások az előnyeik, igaz hátrányok is vannak. DE nagyon sokan elégedettek. Ennyi
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
fmx
aktív tag
Corsair H60-al meddig húzhatom az fx8350-et?
-
blu79
addikt
Szia, hát meg kell nézni az amd oldalán, hogy meddig melegedhet a CPU, de ha jól emlékszem akkor kb 60 fok körül, ez felett már a játékoknál akadozhat a gép.
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Shokkolo
addikt
őszintén ?!
ez a procidtól függ.
kezdj el tuningolni, és figyelni a hőfokokat.
ha súrolja a kritikus határt, ott a vége...de tesztet ne 5-10 percig futtass, hanem legalább 30at.
azalatt átmelegszik kb végleges hőmérsékletre a rendszer.
ezt így nem lehet neked megválaszolni"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
fmx
aktív tag
válasz Shokkolo #7483 üzenetére
Értem,bele akarok fektetni időt,hogy megtanuljak overclockolni,átmenetei állapotnak vettem a H60-at mert a gyári hűtő megbolondított már
blu79 Köszi,utánna járok.A prociban illetve a gépben nagy kárt nem tudok tenni ezzel,igaz?ASUS M5A97 lapom van és úgy tudom az túlterhelést kizárja.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Na beszereltem a harmadik H75-öt... de sajnos sok reményem nincs benne, hogy tartósan csendben marad (az elején az előző kettő is az volt).
Már a dobozból kibontva is hallani lehetett a buborékok vándorlását, ahogy forgatom a hűtőt... Meglátjuk pár óra múlva.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
-
eventus
veterán
ISMÉT emberi árakon vannak az iPon-ban a kedvenc hűtőink
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
irhejja
tag
Sziasztok!
Szeretnék átváltani AMD FX-8350-ről Intel i5 4690K-ra. Mennyire fogja lehűteni a Corsair H80i? Némi tuningot is tervezek (4 GHz körüli).
Körülnéztem neten, de nagyon ellentmondásos válaszokat kaptam. Az alapból 125W-os TDP-s FX-8350-el elbánt 4.6 - 4.7 GHz mellett is. Gondolom az alacsonyabb TDP-s Intel nem kéne gondot okozzon?
-
-
irhejja
tag
Egy CORSAIR Graphite Series 780T házba tervezek "átköltözni", lehet akkor átváltok H100i-re is + 3 darab 140 mm-es ventilátor remélem elég hűvös lesz neki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest