Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • konzumpro

    Topikgazda

    válasz coolabácsi #680 üzenetére

    Darálóval nem oldanád meg a gondot, bár ha valami régi Saeco-t veszel bele amit lehet tuningolni, akkor be lehet olyan finomra lőni amin már alig folyik át.
    De egyébként a karos Delonghi is nyomásfokozóval csinálja a cremát, itt is azzal lehet javítani a helyzeten ha kap egy plusz nyomásfokozót.
    Én vettem egy SBS crema szelepet, azt a gumimembrános fajtát és ráraktam a gyári rugósra pluszban, és még a gyári rugó előfeszítését is növeltem. Nekem bevált, de innentől nem elég a bekapcsoláskori öblítés, kell egy üres átfőzés is.
    Egyszerű visszaállítani, csak kell egy tartalék rugó, mondjuk a gyári, a másikon meg lehet feszegetni. Nem tűnik precíznek, de a gumi tömítést kiszedve egy mérlegen ki lehet mérni azt az erőt amivel már koccan a nyomásfokozó csatlakozója a hengerfejben, akkora erővel fojtja vissza a kávét, felületet saccolva (üveggolyó vagy kerámia henger) ki lehet számolni a nyomást, én azt számoltam hogy 9-10 bar akkor jön ki ha 1000g körüli erővel hat a rugó azon a felületen ami a felsőszűrő mögött van. A gyári rugóerő kb 450-500g körül van.
    Nagyobbat kattan, főzéskor recseg-ropog de semmi baja, a végeredmény pedig ízre mindenképp meggyőző, állagra pedig a nyomásfokozós mű-crema keveredése az igazival, észrevehető hogy robusta kávék tényleg olyan cremát képeznek amin elüldögél másodpercekig a cukor.
    Most egy ideje Flair-en gondolkodom, de hiányzik a gőz, mindenképpen kell a cappuccinohoz az erős gőz, külön WPM tejgőzölő kb. 200e-ért van, hiábavaló variálás az egész, maradok a Philipsnél amíg szét nem esik.

Új hozzászólás Aktív témák