Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Polllen #8803 üzenetére

    "Ez hatalmas tévedés. Mindenki ugyanazzal játszik."
    Ez nem tévedés, hanem probléma. Egy skill based MM alapú játékban pont nem kéne mindenkinek ugyanazzal játszani, és remélem, hogy most már tényleg leesik, vagy ha nem, kezdem azt gondolni, hogy direkt triggerelsz.

    Ennek a játéknak a bevételi forrását nagyrészt az a 99% adja, akik a master és pred szintek alatt vannak, de ha még a diamondod is ide veszem, akkor is csak felső 10%-ról beszélünk. (vagy alsó 90-ről)

    A gold és silver lobby együtt több, mint a teljes játékosállomány 70%-a.

    infografika

    Ez azt jelenti, ha mindenki egyformán fizet, akkor is a bevétel 90%-át a plat-gold-silver lobby állja.

    De nem fizet mindenki egyformán, mert a streamerek gyakorlatilag ingyen jutnak Apex coinhoz a Respawn által, amiből kb az összes létező cosmetic cucc a rendelkezésre áll.
    Ezzel remélem egyértelművé vált a dolog egyik fele, ami a pénzek befizetését illeti.

    A másik fele az igazságtalan matchmaking.

    Ami tény, hogyha a saját szintjén küzdene mindenki, akkor a predek sem tudnának kiemelkedő teljesítményt nyújtani, mert ha mindenki pred, illetve azonos szinten van, akkor ők sem lőnek, killelnek többet, mint én a gold szintemen.

    Viszont, ha megfigyeled, az összes 4k dmg, meg 20k badge, de ide vehetem az Assassint, a Team workot, a Triple triplet, Dia alatt egyszerűen nem létezik.

    A matchmaking egész egyszerűen ezt csinálja, főleg a master és predator vonalon

    És így lesz a meccs végén 5000+ damage, meg 24 kill. Meg így lesz a splitre 10ezer kill egy legenddel. Meg szezon végére 40ezer.
    Nem úgy, hogy a saját lobbyjában meglövi, mert az képtelenség lenne.

    Vagy mondok mást.

    Láttad Shivet, mikor letette az egész lobbyt soloba Olymposon? Szerinted az milyen lobby volt? Egy olyan támadás nem volt ellene, amire ne fogtam volna a fejem. Konkrétan volt, aki AFK-zott.
    Megkockáztatom, de egy plat-dia vegyes lobbyn nem megy keresztül Shiv

    Ez mellett Shiv persze nagyszerű játékos, és hozzám persze az a lobby is bőven erős lenne, tehát ne értsük félre. Én nagyra bacsülöm Shiv játékát, de ne akarjunk már egy Tysont ráengedni gyerekekre.
    Márpedig az Apex matchmakingje pont ezt csinálja.

    Na és akkor most felteszem a költői kérdést. Szerinted, nekem hol okoz örömet az, hogy havonta megveszem a battlepasst, költök skinekre, egyebekre, cserébe bedobnak egy több tierrel magasabb lobbyba, olyan társakkal, akikből minimum egy nem csinál semmit.

    pl egy ilyen lobbyba

    ilyen társakkal (és itt most megoszthatnám az egész "randomidióták" mappámat, saccra olyan 500-1000 screenshottal)


    És ilyenből, ahogyan mondtam, van vagy 1000 screenshotom. Egy ideje külön mappát szenteltem ezeknek a meccseknek, és 10-20 kép is ide bekerül, míg egyet sikerül betolni a flexbe. (szintén egy mappa, ahol a legjobb eredményeinket tesszük közzé.)

    Na, most már remélem érthető akkor :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák