Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz ubyegon2 #8099 üzenetére

    Ha visszakeres a hozzászólásaimra, szerintem már leírtam én is többször korábban, hogy az idős gondozás nagyon el van hanyagolva itthon és rá van tolva a rokonságra hogy oldják meg ahogy tudják, kit érdekel. Az pedig tény, hogy fix keretből, állandó és rutinszerű fogyasztásból lehet tervezni és máskor sikerül is, csak valamiért most nem.

    Ettől függetlenül, akárhogy is szidják mindig a helyi lehetőségeket, amikor a 90 éves nagymamámmal kell járni megyeszékhelyre orvosi ellenőrzésekre, akkor az önkormányzati betegszállítóval viszik őket, jelképes összegért. Amikor valamilyen hivatalos ügyben kell segítség vagy akár egy levél értelmezése és én távolról nem tudom megoldani, mert nem tudja érthetően felolvasni, akkor a helyi családsegítő irodában segítenek neki. Persze most fel volt háborodva, hogy azok zárva vannak. Eszébe sem jut, hogy talán a vírusveszély miatt nem úgy mennek a dolgok és neki is változtatnia kellene. És igen, biztosan van némi demencia is a háttérben, ezért ragaszkodik annyira a napi rutinhoz és háborog, ha attól el kell térni, mert akkor bizonytalanná válik.

    És nem basztatjuk az öregeket, hanem századjára is próbáljuk nekik elmagyarázni, hogy értük történnek intézkedések és 15 forint spórolás miatt ne most törjön rá, hogy két várossal odább menjen kifliért. És hogy miért most nem vásárolt be a héten, amikor minden nap járt előtte is boltba, miért most üres minden otthon, amikor békeidőben alapból kartonszámra raktároz be mindent, mert úgyis elhasználja majd. (ja és ott ahol ő lakik nincsenek üresre rabolva a boltok) Meg pont az ellenkezőjét csinálni mindig mindennek, mint ami logikus és amire kérjük. De még a saját szokásához képest is, direkt kiszolgáltatottabbá teszi magát. Ez nem kitaláció, hanem saját tapasztalat.

    Szerintem kifejezetten azért csinálják a butaságaikat, mert élvezik a kiemelt figyelmet és azt, hogy most mindeni velük foglalkozik. Más értelmes magyarázatot nem tudok erre.

    (#8100) omfgk
    lehet nem maga az allergia okoz problémát, hanem a rá szedett gyógyszerek hatóanyagai kavarnak be a vírus elleni védelembe is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák