Zene 2,4 GHz-en

Számos noteszgép-felhasználó álmát válthatja valóra az angol Sonneteer Bardaudio névre keresztelt rendszere, mely egy régóta létező problémára hivatott egyfajta megoldást nyújtani; az egység vezeték nélkül továbbítja a PC-n (vagy más zenelejátszó készüléken) lejátszott hangot bármilyen vonali bemenettel rendelkező eszközre. A Bardaudio mindazonáltal nem csak a hordozható gépek kiegészítője lehet, az eszköznek gyakorlatilag minden zenehallgató vagy vájtfülű PC-felhasználó hasznát veheti, amennyiben a lakásban (műszaki vagy esztétikai okok miatt) nehezen megoldható a kábelezés.


Sonneteer Bardone

A 2,4 GHz-es frekvenciasávban kommunikáló rendszer egy USB kapuhoz csatlakoztatható adóból (BardUSB) áll, melyhez a vásárló kétfajta adó-vevőkészüléket választhat: az erősítetlen vonali kimenettel rendelkező Bardone erősítőkhöz, aktív hangszórókhoz vagy más, vonali bemenettel rendelkező eszközhöz (akár PC-hez) csatlakoztatható, míg a Bardthree vevőegység egy 25 wattos (4 ohmos impedanciával) sztereó erősítőt is tartalmaz. Mivel a vevőegységek adóként is funkcionálhatnak, az eszközökből akár egy több zónás lánc is összeállítható, maximum nyolc különálló zenei forrással.


Sonneteer Bardthree

A készülékek 20-40 méteres hatósugáron belül tudnak egymással kommunikálni, ezen a hatótávon belül a gyártó által kiadott műszaki ismertető szerint maximálisan kihasználják a közvetítőközeg nyújtotta lehetőségeket; a 2,4 GHz-es frekvenciasávban továbbított tömörítetlen, digitális jelfolyam a Sonneteer szerint legalább olyan jó minőségű hangzást nyújt, mintha kábellel kötné össze a felhasználó az eszközöket.

A Sonneteer Bardaudio fogyasztói árát, illetve a megjelenés pontos idejét egyelőre nem közölte a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés