Hirdetés

A Zalman segít a fogyasztás mérésében

Manapság számottevő szempont lett a PC-s részegységek fogyasztása, így a gyártók az energiaigény mérséklésére törekednek, ami vagy sikerül, vagy nem. Az mindenesetre látszik, hogy az új fejlesztések esetében valamilyen szinten háttérbe szorult az abszolút teljesítmény, és előtérbe került az egységnyi fogyasztáshoz viszonyított sebesség. Persze a felhasználók ezt nem érzékelik, mivel a fogyasztás mérése a két fő komponensként számon tartott hardver esetében meglehetősen nehézkes, megfelelő szaktudás és nem mellékesen a szükséges műszerek nélkül.

A Zalman ezen próbál segíteni a ZM-VPM1 és a ZM-PCM1 jelzésű termékekkel. Az előbbi megoldás a grafikus kártyák, míg az utóbbi a processzor energiaigényét méri, a kívánt értéket pedig egy digitális kijelzőn olvashatja le a felhasználó. Természetesen az áramerősség és a feszültség mérésére is van lehetőség.

A ZM-VPM1 maximum két VGA együttes fogyasztását képes kimutatni, a tápegység termékekbe bekötött ágáról. Természetesen a kártyánként mért adathoz két eszközre van szükség. A ZM-PCM1 a 4 tűs ATX12V-os és a 8 tűs EPS12V-os konnektorról szerzi a szükséges értékeket. Mivel a legtöbb PC-ben egy processzor van, így itt lényegében egy szerkezet vásárlása is bőven elég lesz.

A Zalman ZM-VPM1 és ZM-PCM1 jelzésű termékek már elérhetőek az üzletekben, az ajánlott fogyasztói áruk rendre 25 és 35 angol font.

Előzmények

Hirdetés