Szélsebes M.2 SSD-t villantott a ZADAK

A 7 GB/s-os tempót simán megugró tárolóhoz kétfajta hűtési megoldás jár, és a gyártó PlayStation 5-höz is ajánlja a még harmatos fiókáját.

A ZADAK legfrissebb SSD-je a TWSG4S típusjelet kapta, és mezei PC felhasználók mellett a PlayStation 5 konzolok tulajdonosait is a célkeresztjébe vette. A x4-es PCI Express 4.0-s interfészt használó meghajtó 3D TLC NAND flash lapkákkal érkezik a színre, s bár az implementált kontrollerről egyelőre nem közöltek konkrétumokat, valószínűleg egy Phison E18-as egységről van szó. DRAM pufferről sem szól a fáma, de erősen sanszosnak véljük a meglétét.


[+]

Az 512 GB-os, illetve 1 és 2 TB-os kapacitással készülő újdonság szekvenciális írásának/olvasásának 7400/7000 MB/s a zenitje, de az 1 000 000 IOPS-os véletlenszerű lemezműveletekkel sincs oka szégyenkezni. Az M.2 2280-as formátumú ketyere érdekessége, hogy kétféle bordázatot adnak hozzá; az egyik egy vékony, grafénből készült példány (2,2 mm-es összesített vastagság), amit a noteszgépek gazdái fognak értékelni, a másik pedig egy jóval testesebb, alumíniumból gyártott darab (10,8 mm-es vastagság és 22,9 mm-es hossz), s bár az utóbbinál a brosúra megjegyzi, hogy dizájn szempontjából passzol a Sony játékos masinájához, mi valahogy nem igazán látjuk a megkérdőjelezhetetlen kapcsolatot.


[+]

Az 1.4-es NVMe protokollal dolgozó adattár extra funkciói között az LDPC hibajavítást, a Smart ECC-t, az E2E adatvédelmet, a Built-in Global Wear Levelinget, meg a SmartRefresht üdvözölhetjük, és noha a vételárakat még nem tudni, az 5 éves garancia ténye már biztos.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZADAK

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés