Hirdetés

Pénztárcabarát SSD-t mutatott be a ZADAK

A TWSS3 SATA csatolót használ és 2,5 hüvelykes meghajtóhelyre szerelhető be, legnagyobb előnye pedig az ára lehet.

A ZADAK neve mifelénk általában memóriamodulok kapcsán szokott előfordulni, most azonban egy belső SSD-t mutattak be, mely a TWSS3 jelölést kapta.


[+]

Na nem kell attól félnünk, hogy a „kis” gyártók hirtelen megszorongatják a piacvezetőket, a ZADAK újdonsága teljesen átlagos specifikációkkal rendelkezik, kezdve a csatoló típusával: a TWSS3 a többi, 2,5 hüvelyk formátumú adattárolóhoz hasonlóan SATA III interfészen köthető az alaplapra.


[+]

Bár a flash tároló és a kontroller pontos típusa nem ismert, a sebességadatokat viszont elárulta a gyártó, ez alapján pedig papíron a ZADAK újdonsága közel áll a Samsung tegnap bemutatott üdvöskéjéhez, szekvenciális olvasásban ugyanis 560, míg írás során 530 MB/s az elméleti maximum. Persze ez nem azt jelenti, hogy a tároló tartósan is képes tartani ezeket a sebességeket, de próba nélkül nem ítélkezünk, kíváncsian várjuk, mit mutatnak majd a grafikonok.

Már csak azért is, mert a január végétől (itthon egyelőre még kérdésesen) elérhető TWSS3 viszonylag baráti árakat kapott, az 512 GB-os verzió 57, az 1 TB-os modell 100, míg a csúcsot jelentő 2 TB-os kiadás 210 dollárt kóstál, mindezt 5 év garanciával együtt értve.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZADAK

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés