Előre bejelentheti az NVMe SSD-kkel kapcsolatos gondokat a Windows 10

A Microsoft friss fejlesztése segíthet a felhasználóknak az adatmentés megfelelő időben történő megkezdésével kapcsolatban.

A Microsoft bejelentette a Windows 10 20226-os kiadását, amely egyelőre Insider státuszú, vagyis előzetesnek számít, így csak a fejlesztői csatornán keresztül érhető el. Ugyanakkor a korai verziókba kerülő újítások idővel utat találnak a végleges verziókba is, vagyis érdemes figyelni, hogy miket vezet be a redmondi óriáscég.

A friss Windows 10 kiadás fő képessége a NVMe SSD-khez kapcsolódik, ugyanis az operációs rendszer képes lesz monitorozni az ilyen típusú eszközök állapotát. Amennyiben az adott hardver megbízhatósága kérdőjelessé válik, a rendszer szól a felhasználónak, hogy érdemes figyelnie az adattárolójára.


(forrás: Windows Insider Blog) [+]

További adatokat is lehet kérni az eszközről, és a Windows 10 egy százalékos értékkel jelzi, hogy nagyjából mennyi élete maradt még az adott NVMe SSD-nek. Ebben valószínűleg nem lesz érdemes vakon megbízni, hiszen a pontosság nem garantált, vagyis ha az első figyelmeztetés felugrott, akkor már érdemes elkezdeni az adatmentést. Elvileg a Microsoft megoldása nem az utolsó pillanatban szól, tehát erre mindenképpen lesz majd idő.

Azt még nem tudni, hogy a funkció melyik Windows 10 frissítésbe kerülhet bele, illetve a pontos működését sem részletezte a vállalat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés