Speciális szobával egészül ki a VRMark

A Cyan Room a terhelés szempontjából a Blue és az Orange Room közé helyezhető.

A Futuremark kiegészítette az elmúlt évben megjelent VRMark tesztprogramot, amivel VR-ra szánt rendszerek teljesítményét lehetett meghatározni. Eredetileg erre a célra a kíméletesebb narancs szoba (Orange Room), illetve a megterhelőnek számító kék szoba (Blue Room) állt rendelkezésre, de a mostani frissítéssel ez a két opció kiegészült a cián szobával (Cyan Room).

A Futuremark ezt a tesztet már az újabb, DirectX 12-höz írt leképezőre tervezte, és az elsődleges céljuk az volt, hogy megmutassák mit lehet elérni VR környezetben a Microsoft új API-jának jelentősen kisebb többletterhelését kihasználva. Emiatt a cián szoba speciálisnak számít, a kifejezetten nagy és komplex környezet bejárhatóságával.


[+]

Szokás szerint a benchmark mód ad majd eredményt, amihez nem szükséges, jobban mondva kifejezetten nem ajánlott a VR headset viselése. E mellé elérhető lesz az élmény mód, ami már kifejezetten felhasználó szórakoztatására készült, vagyis VR headset mellett lehet tetszőlegesen végigmenni a tesztszobán. Természetesen ez is lefuttatható szimpla kijelzőn, de úgy csak korlátozott élményt biztosít.

A cián szoba különleges követelménye, hogy mindenképpen szükséges a Windows 10 a futtatásához. Bár ez a VRMark esetében nem követelmény, de az említett teszt csak DirectX 12 API-val fut, így a korábbi Windows operációs rendszereken el sem indul.

A Futuremark a cián szobát november 22-én adja ki a VRMark tesztprogramhoz. A frissítés teljesen ingyenes, de csak azok számára, akik korábban már vásároltak VRMark Advanced vagy Professional Edition csomagot. Ezt még most is meg lehet tenni, a végfelhasználóknak szánt Advanced Edition verzió 20 dollárért szerezhető be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés