Vízhűtéses 1080 Ti az MSI-től

Az MSI sem akar kimaradni a vízhűtéssel ellátott 1080 Ti-k piacáról, az ő versenyzőjének neve a Sea Hawk.

Az ASUS ROG Poseidon GTX 1080 Ti mintájára az MSI is bemutatta saját, vízhűtéses grafikus kártyáját, a GeForce GTX 1080 Ti Sea Hawk Gaminget, amelyről egy kép alapján korábban már mi is említést tettünk. A kártya legérdekesebb része a cég blower alapú Aero rendszerére épülő átalakított hűtő, amelynek teljesítményét egy, a Corsairtől származó vízhűtés növeli – nem túl meglepő módon pont úgy, hogy ahogy a 980 Ti-t használó tavalyi Sea Hawk változatnál tette. A kombinált megoldás a GPU-t és a memóriákat egyaránt hűti, míg a VRM-ről a ventilátor gondoskodik. A viszonylag kompakt kialakítást a Corsair logós rész alá rejtett pumpa és a 120x120 mm-es radiátor teszi lehetővé.

Nincs nagy változás tavaly óta
Nincs nagy változás tavaly óta [+]

A komoly hűtésnek az értelmet a gyári tuning adná, ez azonban alapból elég konzervatív, a dobozból kivéve a kártya 1493/1607/11016 MHz-es órajelekkel működik, ez gyakorlatilag a statisztikai hibahatáron belüli húzásnak minősíthető. A játék azonban nem itt, hanem a megszokott MSI Gaming alkalmazásban kezdődik, itt az előre elmentett OC üzemmód 1506/1620/11018-cal indul. Ami a további tulajdonságokat illeti, két darab 8 tűs PCIe csatlakozó gondoskodik az áramellátásról, a kimenetek sora pedig három DP konnektort, egy HDMI 2.0-t és egy DVI portot tartalmaz. Árakról és pontos megjelenésről egyelőre nem esett szó.


[+]

Megjegyeznénk egyébként, hogy a már említett, az MSI 1080 Ti-vel kapcsolatos terveit leleplező képen egy EKWB-vel közös Sea Hawk változat is szerepelt, amely alighanem a most bemutatott modell fölé kerül majd a palettán, és várhatóan teljesen mentes lesz a ventilátoroktól, így jóval csendesebb működést várhatunk tőle.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés