Videokártya-különlegességek az MSI standján

Míg a Gigabyte egyelőre legfeljebb két GeForce 6800 GT grafikus processzort integrált egy videokártyára, addig az Asus már a 6800 Ultránál tart, s amint a Computexen készített képeink tanúsítják, az MSI is megérkezett erre a csúcsra.

Az MSI kártyája nemcsak a GPU-k terén képviseli az aktuális csúcstechnológiát, hanem a memória méretében is rekorder – kétszer 512 MB GDDR3 RAM-ja éppen duplája az Asus által kínáltnak. A fentiek fényében nincs is mit csodálkozni a vaskos hűtésen; a kártyát két darab, összesen hat heat-pipe által összekötött borda fogja közre, a hőleadást persze ventilátor is segíti. Bár a hűtési megoldás megelégszik egyetlen kártyahellyel, aligha érdemes a szomszédos sínt megtölteni. A dupla GPU-s 3D-gyorsító szokatlan jellemzői között azonban alighanem a nyákon látható SLI-csatlakozó a legkülönösebb. Vajon két ilyen szörnyet együttműködésre is rá lehet bírni? Ez egyelőre rejtély marad...



Fotó: PROHARDVER!

Az MSI az ATI-vonalon is szolgál formabontó újdonsággal. A Geminium-VIII nevet viselő kártyán egy Radeon X800 XL chip foglal helyet, maximálisan támogatva az AGP és PCI Express interfésszel ellátott platformok közötti váltást csak jövő időben tervező felhasználókat – a kártya ugyanis mindkét csatolóval rendelkezik. A kuriózumnak tekinthető termékek piaci megjelenéséről egyelőre nincs információnk.



Fotó: PROHARDVER!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés