Vezeték nélküli hozzáférési pont a Lancomtól

A Lancom bejelentette IAP-54 jelzésű vezeték nélküli hálózati hozzáférési pontját, amely robusztus, pormentes és időjárásálló fémházának köszönhetően megfelel az IP50 ipari szabványnak, így zord körülmények között, például raktárakban, üzemekben is használható.

A készülék kétsávos, vagyis az IEEE 802.11b/g (2,4 GHz-es frekvenciatartomány) és az IEEE 802.11a (5 GHz) specifikációval kompatibilis. Vezérlőfelületét és szolgáltatásait tekintve megegyezik a gyártó korábbi, normál kivitelű access pointjaival. Channel bonding révén a szabványos, max. 54 Mbps-os sebesség mellett mindkét sávon képes akár 108 Mbps sávszélesség biztosítására is. 5 GHz-en dinamikus teljesítményszabályozás is rendelkezésre áll, az adóteljesítmény a nagyobb lefedettség érdekében 1 wattig, ill. 30 dBm-ig növelhető.

Az eszköz áramellátása az Ethernet-kábelen keresztül történik (PoE, 802.3af), a 699 eurós árban egy injektor is benne foglaltatik. A LAN-porton kívül egy RS-232 csatlakozó található a házon, amely módot ad egy soros kapcsolat kábel nélküli meghosszabbítására. Az IAP-54 támogatja az IEEE 802.11i szabványt, ezzel biztonságos pont-pont összeköttetéseket tud teremteni. További biztonsági protokollok és szolgáltatások: 802.1x, WPA, WEP, ACL és LEPS. Az access point biztosítja virtuális LAN-ok létrehozását, MultiSSID és RADIUS használatát is. Felszerelése többféleképpen (falra, póznára, sínre) történhet, a gyártó valamennyi szükséges alkatrészt mellékeli. Az IAP-54 decembertől lesz megvásárolható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés