Vezeték nélküli eszközök a 3Comtól

A 3Com az utóbbi egy hónapban számos újdonságot jelentett be, ezek közül most a vezeték nélküli hálózati eszközöket vesszük sorra. Elsőként egy kültéri és egy beltéri WLAN-híd mutatkozott be, mindkettő az IEEE 802.11g szabványt támogatja, vagyis maximálisan 54 Mbit/s bruttó adatátviteli sebességet képes elérni. Segítségükkel nagyobb telephelyeken is költségkímélő módon bővíthető a helyi hálózat.

A 11g 54Mbps Wireless LAN Outdoor Building-to-Building Bridge egy időjárásálló házban egyesíti az elektronikát és az antennát, amelynek segítségével ideális esetben 16 km távolság hidalható át.

A 11g 54Mbps Wireless LAN Indoor Building-to-Building Bridge-et ezzel szemben épületen belül kell elhelyezni, és egy kábel segítségével vezethető ki a jel a külső antennához. Mindkét készülék támogatja a 256 bites WPA és AES protokollokat, valamint a 40, 64 vagy 128 bites WEP titkosítást. A biztonságos azonosításra a 802.1x szabvány, míg a megbízható távoli elérésre a VPN támogatása nyújt garanciát. A hálózati topológia flexibilis kialakítását a pont-pont és a pont-multipont üzemmódok teszik lehetővé. A két eszköz nem igényel külön tápellátást, egy injektor segítségével a működéshez szükséges áramot képesek Ethernet-interfészükön felvenni. A beltéri változat javasolt kiskereskedelmi ára 990 dollár, a kültéri verzió pedig 1599 dolláros listaáron kapható.

A kis irodák és utazó üzletemberek számára kínált 3Com Wireless LAN-termékek között is számos újdonság látott napvilágot, amelyek az internetkapcsolat és a nyomtató megosztásától kezdve a kliensek vezeték nélküli csatlakozásáig mindent megoldanak, ami egy kisebb irodában szükséges.

Az OfficeConnect Wireless 54Mbps 11g Travel Router kis helyigényű (2,2 x 10,2 x 7 cm) készülék, amely 16 kliens számára teszi elérhetővé a vezetékes hálózatot. Egy Fast Ethernet és egy 802.11b/g interfésszel rendelkezik, az antenna a hasonló hordozható készülékeknél megszokott módon a házon belül kapott helyet. A biztonságos adatátvitelt a WPA és a 40, 64 vagy 128 bites WEP titkosítás segíti, de VPN-kapcsolatok felépítése is lehetséges. Az eszköz útválasztó, hozzáférési pont vagy kliens üzemmódokban használható. Az integrált router DHCP-szerverként és -kliensként is funkcionál, támogatja a dinamikus DNS-eket, a virtuális kiszolgálókat, a címfordítást, és tűzfalat is biztosít. Energiaellátása a mellékelt tápadapter segítségével oldható meg. A termék ára 89,99 dollár.

Az OfficeConnect Wireless 54Mbps 11g Print Server segítségével USB 2.0/1.1 csatolófelületű nyomtatókat oszthatunk meg vezetékes (10/100 Ethernet) és vezeték nélküli (IEEE 802.11b/g) hálózatokon egyaránt. A szerver támogatja a TCP/IP, a NetBEUI és az AppleTalk protokollkészleteket is, így heterogén hálózatokban, illetve többféle operációs rendszerrel is használható. A biztonságról ezesetben is WPA vagy WEP (40, 64, 128 bit) gondoskodik. Az eszköz a legtöbb nyomtatóval együttműködik, a multifunkciós (printer, szkenner, fax) készülékek azonban csak nyomtató üzemmódban vehetők vele igénybe. A printszerver 120 dolláros áron került forgalomba.

Az OfficeConnect Wireless 108Mbps 11g XJACK PC Card révén noteszgépek számára teremtődik meg a nagy sebességű hálózati hozzáférés lehetősége. A PCMCIA foglalatba illeszkedő kártya több egyedi technológiát – például hardveres tömörítést, hosszabb lefoglalt időréseket és channel bondingot – alkalmaz a 108 Mbit/s bruttó átviteli sebesség elérése érdekében, így esetleg zavarhatja a szomszédos, 2,4 GHz-en működő hálózatokat – noha egyébként teljes mértékben kompatibilis azokkal. A kártya természetesen ad hoc módban vagy egy Access Point elérésére is használható, és az AES (128, 192, 256 bit), a WPA és a WEP (40, 64, 128 bit) titkosítást biztosítja. A 3Com által kifejlesztett X-JACK antenna hatékonyabb a hagyományos megoldásoknál, így kíméli a noteszgép erőforrásait. A terméket 79 dolláros ajánlott áron dobja piacra a gyártó.

Végezetül a megújult OfficeConnect Wireless 11g Compact USB Adapter asztali és noteszgépek számára egyaránt elérhetővé teszi a Wireless LAN-t. Az eszköz mindössze 10,7 x 2,8 x 1,1 cm méretű. A legfeljebb 54 Mbit/s bruttó átviteli sebességet nyújtó adapter az USB interfésznek köszönhetően egyszerűen használatba vehető. A biztonságért itt is AES (128, 192, 256 bit), WPA vagy WEP (40, 64, 128 bit) titkosítás, illetve 802.1x azonosítási eljárás felel. Ez az eszköz 59 dolláros áron lesz megvásárolható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • 3Com

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés