Még idén megkezdi a 28 nm-es termékek tömeggyártását az UMC

Az UMC 28 nm-es terveiről az elmúlt év őszén írtunk, és akkor taglaltuk, hogy milyen node-okkal készül a vállalat. A helyzet természetesen nem változott, így nem ismételnénk meg magunkat, de az UMC elmondta, hogy jól haladnak a fejlesztésekkel, és így az is előfordulhat, hogy még az év vége előtt tömeggyártásba állítanak pár terméket. Shih-Wei Sun, a tajvani bérgyártó elnök vezérigazgatója szerint a 28 nm-es gyártósorok idén a bevétel 5%-át is kitehetik, ami egész jó eredmény tekintve, hogy korábban szó sem volt tömeggyártásról 2013 előtt.

Az UMC szóvivője szerint az első tömeggyártásba kerülő termék egy Texas Instruments által fejlesztett OMAP5 SoC lesz. Erről többet nem lehet tudni, illetve annyit, hogy a fejlesztés nem a HPM node-ra épít, vagyis nem High-K dielektrikumú fém alapú kapuelektródákat használ. A kísérleti gyártás az LPT és a HLP, azaz a SiON/poly-Si megvalósítást használó node-okon a második, illetve a harmadik negyedévben kezdődik meg, míg a tömeggyártás lényegében az év második felére marad, azon belül is az iskolakezdés tűnik tartható időpontnak. A HPM node esetében a kísérleti gyártás még idén elkezdődik, de a tömeggyártás valószínűleg 2013 előtt nem indul majd be.

Az UMC szóvivője elmondta, hogy már 10 partnerük érdeklődik a 28 nm-es node-ok iránt, így az igényeket látva bizakodóan tekintenek a jövőbe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • UMC

Előzmények

Hirdetés