Újabb, vizes RTX 3080 variáns érkezik a Gigabyte tervezőasztaláról

Az új kártya gyári tuningot, előre felszerelt hűtőblokkot és RGB-t is kapott.

Novemberben már bemutatkozott néhány modell a Gigabyte saját, vízhűtéssel ellátott NVIDIA GeForce RTX 3080 megoldásai közül, most viszont tovább bővült a lista, méghozzá az Aorus GeForce RTX 3080 Xtreme WaterForce WB 10G-hez hasonlóan DIY vízhűtéses rendszerekbe építhető, szintén nem túl könnyen megjegyezhető nevű GeForce RTX 3080 Gaming WaterForce WB-vel.


[+]

A kártya a gyártó Gaming GeForce RTX 3080 modelljére épül, ám hűtéséről már nem ventilátorok, hanem egy nikkelezett rézből készült, műanyaggal, fémmel és akrillal borított hűtőblokk gondoskodik, mely két negyedhüvelykes csőcsatlakozó segítségével köthető már meglévő vízhűtéses rendszerünkbe. Az újdonság dual slotos kialakítással, beépített RGB világítással és az 1710-es referenciaértékhez képest emelt, 1800 MHz-es boost órajellel büszkélkedhet, a fent említett Aorus modellben megtalálható szivárgásjelző rendszer viszont már nem került bele.


[+]

A GDDR6X memória kapacitása maradt 10 GB, a tápellátáshoz pedig a többi 3080 modellhez hasonlóan két darab, 8 tűs tápcsatlakozóra lesz szükségünk, míg a kimenetek között három DisplayPort 1.4a és két HDMI 2.1 csatlakozót találunk. A piacra kerülés dátuma és a várható árazás sajnos nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés