Újabb adatok az Interlagos Opteronokról

Néhány hete beszámoltunk arról, hogy a szerverekbe szánt Bulldozer architektúrára épülő Interlagos kódnevű Opteron processzorok szállítását már elindította az AMD. A 16 magos szerverprocesszor két Orochi kódnevű lapkát tartalmaz MCM tokozásban, és az 1974 érintkezővel rendelkező Socket G34-es foglalatra alapozó Maranello platformba helyezhető.

A Socket G34-es Interlagos
A Socket G34-es Interlagos

A várható processzorok pontos specifikációit ez ellenére továbbra sem lehet biztosan tudni. Minden bizonnyal ez az információ is majd csak valamikor a következő negyedévben esedékes hivatalos rajtnál fog kiderülni. Természetesen a partnerek már korábban megkapták az adatokat, de ezeket természetesen ők sem adhatják ki. Ezzel minden bizonnyal az amerikai Gateway is tisztában volt, de egy kisebb malőr folytán a szemfülesek az AR385F1 szerver konfigurációs oldalán betekintést nyerhettek a modellek számozásába, valamit azok órajeleibe.


(forrás: CPU-World) [+]

A három feltüntetett órajel közül az első az alap, a második az összes magra egy időben alkalmazható turbó, míg az utolsó a magok felére bevethető órajel emelést takarja.

Az adatok alapján ez utóbbinál beigazolódni látszik a korábban már hírbe hozott 1 GHz-es turbó is, ugyanis a 16 magos Opteron 6272, 6274, 6276 és 6282 SE pont ennyivel tudja majd megtoldani az üzemi frekvenciát egy ilyen szituációban.


[+]

A csúcsmodell most is az SE jelölésű verzió lesz, mely 140 wattos TDP-vel fog rendelkezni, és árcédulája 1200 dollár környékére lesz prognosztizálható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés